Ново правителство / 42ро оНС
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Ново правителство / 42ро оНС
http://results.cik.bg/pi2013/rezultati/index.html
Ето това е официалния сайт на ЦИК, където пускат резултати от избори, по принцип, не знам дали като четете това ще са обработили 100% протоколите, но сега конкретно не са...
И тъй, имаме 4 партии в НС - ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака.
Президентът трябва да даде мандат за правителство на Герб, ако те го върнат - на БСП... ако и те го върнат, вече може на някоя от другите 2...
Служебното правителство ще си седи, докато бъде гласувано и прието ново от НС - т.е. когато се използва мандата...
Евентуални коалиции? Е па де да знам, вий кажете...
Ето това е официалния сайт на ЦИК, където пускат резултати от избори, по принцип, не знам дали като четете това ще са обработили 100% протоколите, но сега конкретно не са...
И тъй, имаме 4 партии в НС - ГЕРБ, БСП, ДПС и Атака.
Президентът трябва да даде мандат за правителство на Герб, ако те го върнат - на БСП... ако и те го върнат, вече може на някоя от другите 2...
Служебното правителство ще си седи, докато бъде гласувано и прието ново от НС - т.е. когато се използва мандата...
Евентуални коалиции? Е па де да знам, вий кажете...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Re: Ново правителство / 42ро оНС
Комунягите и турците,друг вариант за коалиция не видят моите очи.
С герберите очевидно никой няма намерение да оперира,а Волен не ми се вижда много склонен да преговаря. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
- Mondscreen
- Паисий
Засега нещата са много неясни, но все си мисля, че Боленчо може много бързо да обърне палачинката.
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Ако направят, твърде вероятно да е без ГЕРБ. На повечето места казват, че БСП и ДПС имат все пак 121 депутата, което им дава мнозинство, но изключително нестабилно. От друга страна в момента е много съблазнително за партиите да са в опозиция.
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А как гледате на идеята за програмно правителство между ГЕРБ и Атака? Ясно договорени и подписани 5-6 неща, изпълнявани от техни министри, които досега не са заставали много-много пред прожекторите и обществото не ги възприема като политици. Така изземват идеята от БСП+ДПС и ако те не подкрепят подобно правителство, ги обвиняват, че са лъгали обществото за програмно правителство. Леко се отстъпва на Атака с отнемане на лиценза на ЧЕЗ (това тръгна като процедура и без това), с известни промени в законодателството за българското гражданство, в Изборния кодекс и приемане на закон за българския език. Другото от ГЕРБ.
Това ако имат 121 депутати обаче.
Into the endless we ride... 
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Евала, един човек да напише правилно депутати! 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- ники
- Легендарен флуудър
Няма да се сърдиш, ама идеите, които Атака искат да приложат са нелепи.alter ego написа:А как гледате на идеята за програмно правителство между ГЕРБ и Атака? Ясно договорени и подписани 5-6 неща, изпълнявани от техни министри, които досега не са заставали много-много пред прожекторите и обществото не ги възприема като политици. Така изземват идеята от БСП+ДПС и ако те не подкрепят подобно правителство, ги обвиняват, че са лъгали обществото за програмно правителство. Леко се отстъпва на Атака с отнемане на лиценза на ЧЕЗ (това тръгна като процедура и без това), с известни промени в законодателството за българското гражданство, в Изборния кодекс и приемане на закон за българския език. Другото от ГЕРБ.
- phoebe
- Легендарен флуудър
- Специалност: арабистика
- Курс: завършил
Имам негативни очаквания за идните месеци.
Нека разгледаме набързо възможните варианти:
ГЕРБ + Атака = 121 депутати. Дали ще надделее желанието на Атака да не допуснат ДПС във властта или няма да може да пренебрегнат плана "Сидеров"? Според мен ще стане първото, а планът "Сидеров" ще бъде модифициран, тъй като Атака е правила това и в миналото - твърдата й линия бе смекчена в началото на миналото 41-во НС, след което на фона на протестите от февруари реториката им отново стана много крайна - това е и причината за високия резултат на изборите. Гледайки от моята камбанария, вероятно при такъв формат на правителството Атака биха получили външно министерство, което с идеите им за национализация ще ни вкарат в такава дипломатическа катастрофа на ниво ЕС, че за отношенията с Турция дори и няма дума да обелвам.
БСП + ДПС = 119 депутати. Вероятно няма да бъде толкова трудно някой да бъде "купен", за да има мнозинство в тоя случай, но трябва ли да се връщаме отново към съмнителните сделки със заменки, безразборно точене на фондове и мракобесничество (което предполагам ще има срещу кадри на ГЕРБ ?). Не, не че не искам да видя процеси срещу Б.Б., Цв. Цв. и компания, но покрай тях може да си заминат и много други хора. Друг е въпросът, че народът би реагирал според мен по-остро към този вариант, и отново ще има протести, които може да ескалират и в нещо много по-неприятно (защото твърдия електорат на ДПС ще си подкрепя партията, а както знаем той е етнически в мнозинството си, а това си е много експлозивна рецепта).
Към момента нещата наистина изглеждат на кантар, като все пак ми изглежда по-възможен варианта ГЕРБ и Атака да сформират нещо, само за да не падне мандата в ръцете на БСП (вторите в редичката). Изявленията на Сидеров, че ще работи с тези, които подкрепят плана му, ме насочват към този извод.
Това обаче ще е едно правителство, което много трудно ще работи. Заради малкото мнозинство (само един глас), всички закони ще бъдат приемани, ако изобщо, много трудно, парламентът на практика няма да функционира. Порочните практики на ГЕРБ ще си продължат, а Атака може да нанесе за няколко месеца такива дипломатически щети, че ще ближем рани с години. Недоволството на улицата, и усещането, че нищо не се е променило, ще продължава да тлее, докато не избухне.
В крайна сметка виждам нови избори през есента/зимата на тази година, след като евентуалното бъдеще правителство започне да управлява, но се сгромоляса бързо след това. Остава някаква надежда, че за тези месеци дясното у нас ще успее да се консолидира (ДСБ, СДС, Кунева + още), за да може да излъчи някаква коалиция/партия, която да събере разпокъсания вот от по процент и нещо.
Нека разгледаме набързо възможните варианти:
ГЕРБ + Атака = 121 депутати. Дали ще надделее желанието на Атака да не допуснат ДПС във властта или няма да може да пренебрегнат плана "Сидеров"? Според мен ще стане първото, а планът "Сидеров" ще бъде модифициран, тъй като Атака е правила това и в миналото - твърдата й линия бе смекчена в началото на миналото 41-во НС, след което на фона на протестите от февруари реториката им отново стана много крайна - това е и причината за високия резултат на изборите. Гледайки от моята камбанария, вероятно при такъв формат на правителството Атака биха получили външно министерство, което с идеите им за национализация ще ни вкарат в такава дипломатическа катастрофа на ниво ЕС, че за отношенията с Турция дори и няма дума да обелвам.
БСП + ДПС = 119 депутати. Вероятно няма да бъде толкова трудно някой да бъде "купен", за да има мнозинство в тоя случай, но трябва ли да се връщаме отново към съмнителните сделки със заменки, безразборно точене на фондове и мракобесничество (което предполагам ще има срещу кадри на ГЕРБ ?). Не, не че не искам да видя процеси срещу Б.Б., Цв. Цв. и компания, но покрай тях може да си заминат и много други хора. Друг е въпросът, че народът би реагирал според мен по-остро към този вариант, и отново ще има протести, които може да ескалират и в нещо много по-неприятно (защото твърдия електорат на ДПС ще си подкрепя партията, а както знаем той е етнически в мнозинството си, а това си е много експлозивна рецепта).
Към момента нещата наистина изглеждат на кантар, като все пак ми изглежда по-възможен варианта ГЕРБ и Атака да сформират нещо, само за да не падне мандата в ръцете на БСП (вторите в редичката). Изявленията на Сидеров, че ще работи с тези, които подкрепят плана му, ме насочват към този извод.
Това обаче ще е едно правителство, което много трудно ще работи. Заради малкото мнозинство (само един глас), всички закони ще бъдат приемани, ако изобщо, много трудно, парламентът на практика няма да функционира. Порочните практики на ГЕРБ ще си продължат, а Атака може да нанесе за няколко месеца такива дипломатически щети, че ще ближем рани с години. Недоволството на улицата, и усещането, че нищо не се е променило, ще продължава да тлее, докато не избухне.
В крайна сметка виждам нови избори през есента/зимата на тази година, след като евентуалното бъдеще правителство започне да управлява, но се сгромоляса бързо след това. Остава някаква надежда, че за тези месеци дясното у нас ще успее да се консолидира (ДСБ, СДС, Кунева + още), за да може да излъчи някаква коалиция/партия, която да събере разпокъсания вот от по процент и нещо.
medicate, medicate
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Ако Сидеров отново подвие опашка след така характерните си гръмки изказвания,само ще си плюе на шансовете в бъдеще да печели по-висок вот. По-добър ход е да отстъпи пред евентуално включване на ДПС в управата,отколкото да влиза в безпочвени коалиции напук на великиот "план Сидеров". А да ви кажа,няма и особено значение кой пор ще изяде кокошката,в момента няма кадърни и отдадени хора,които да вършат добра работа в кабинета. Каквото и да излезе след тия избори,нито ще цъфнем,нито ще вържем. И да се стигне до нови избори,пак ще пълним бардака със старите к*рви.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Sunshine or ain't.
- ники
- Легендарен флуудър
Е, в момента би било разумен ход, ако някой вземе властта, да се опита да наложи експерти в правителството. БСП всъщност загатнаха за нещо подобно с Пламен Орешарски, макар това да е доста далече от истината като попадение.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Искате ли да изброим задачите пред евентуалното ново правителство, аз ще почна с няколко:
- Магистрала Тракия да се довърши и пусне ден по-скоро
- Най-бедния район в Европа (Видин, Враца, Монтана) да се вдигне на крака СПЕШНО - хората са отчаяни дотолкова, че и трите области са избрали БСП като първа сила..
- Спешна реформа в съдебната система
- Промяна на системата на финансиране и организация на спорта в страната, спомнете си Лондон 2012...
- Редица социални реформи не можаха да ги донаправят предните депутати - майчинските например, детски надбавки, прочее и прочее...
- Е-правителство, дето сигурно са го почнали още от времето когато са браузвали с netscape...
- България ще поеме президентството на ЕС след 5год, няма готови кадри, а сегашния парламент би трябвало да приключи 2017 и може да не му пука изобщо
- Усвояване на парите от фондовете, както и продължаване в пълна пара на старите проекти (защото спирането и прекъсването им ще води до глоби спрямо нашия бюджет)
- Магистрала Хемус, Магистрала Струма... да почнат магистрала Черно Море...
- О, да - какви ще са цените на тока, парното, горивата - при положение, че иде ляво правителство с уклон към Русия?
и т.н.
- Магистрала Тракия да се довърши и пусне ден по-скоро
- Най-бедния район в Европа (Видин, Враца, Монтана) да се вдигне на крака СПЕШНО - хората са отчаяни дотолкова, че и трите области са избрали БСП като първа сила..
- Спешна реформа в съдебната система
- Промяна на системата на финансиране и организация на спорта в страната, спомнете си Лондон 2012...
- Редица социални реформи не можаха да ги донаправят предните депутати - майчинските например, детски надбавки, прочее и прочее...
- Е-правителство, дето сигурно са го почнали още от времето когато са браузвали с netscape...
- България ще поеме президентството на ЕС след 5год, няма готови кадри, а сегашния парламент би трябвало да приключи 2017 и може да не му пука изобщо
- Усвояване на парите от фондовете, както и продължаване в пълна пара на старите проекти (защото спирането и прекъсването им ще води до глоби спрямо нашия бюджет)
- Магистрала Хемус, Магистрала Струма... да почнат магистрала Черно Море...
- О, да - какви ще са цените на тока, парното, горивата - при положение, че иде ляво правителство с уклон към Русия?
и т.н.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...