Кой набор сте?

Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl

Кой набор човек сте? Коя година сте роден/а?

преди 1984 год
1
2%
1984 - 1985 год вкл.
2
4%
1986 - 1987 год вкл.
5
10%
1988 - 1989 год вкл.
8
16%
1990 - 1991 год вкл.
7
14%
1992 - 1993 год вкл.
15
29%
1994 - 1995 год вкл.
12
24%
1996 - 1997 год вкл.
1
2%
1998 год и след нея...
0
Няма гласували

Общо гласове: 51

Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Re: Кой набор сте?

Мнение от dismisstorka »

И аз помня Щатите 94-та. Чак ме е яд, че не бях малко по-голяма(била съм на шест), та да ми остане по-ярък спомен :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

`92 съм и имам спомен от `94... Все пак съм бил на 2.5 години, но помня как са ме будили посред нощите, за да гледам мачовете с нашите и още доста гости, защото без това нямаше начин да заспиш от крясъци.
Аватар
gioiella
Драскач
Специалност: Педагогика
Курс: четвърти

Мнение от gioiella »

Баща ми никога не е бил запален по футбола.Не помня да го е гледал тогава.Сигурно да, но той на 5-тата минута превключва на друг канал.
Та нямам спомени конкретно за световното, въпреки, че даже бях ученичка.
Помня Христо Стоичков и другите...Трифон Иванов например.Ицо ми беше любимия футболист и бях от ЦСКА(и до сега) заради него.Умирах да го гледам как псува :lol:
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика
Курс: завършил

Мнение от Dr Dulcamara »

Търговецът на кристал написа:Набор - дърт ...
Малко по-скромно, Търговецо. Има си тема за самохваленето.

Аз съм 54. :D Докато сме раждани в едно и също хилядолетие, не виждам проблеми. После ще му мислим. :wink:
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

и аз съм 92, но не помня нищо от славната 94-та, освен, че счупих един термометър :lol:
invisible
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от invisible »

майкоуу .. за малко да не ме хване анкетата :lol: :mrgreen:
Изображение
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Е, аз лятото на 94-та бях почти на 9 години, та спомените ми са си съвсем съзнателни и няма как да забравя уникалната емоция. И не, баща ми не гледа футбол. Като види по телевизията, сменя канала и твърди, че ако ще и финалът на световното да се играе в двора, ще пусне щорите да не му пречи шумът отвън.
Но е факт, че колкото и маловажно да беше това събитие тогава, имаше някак обединяващ характер - като че ли всички се вълнуваха от темата, всички се радваха, футболът присъстваше във всички разговори (даже на изпита за ФЖМК май тогава бяха дали тема "Футбол, футбол", или нещо подобно). Та няма как да го забравя, затова го дадох и като пример.
И края на комунизма помня (но по-скоро с режима на тока, отколкото конкретните събития на 10ти ноември), а повечето от вас аха-аха и да не са били родени тогава. Но до пионерче и чавдарче не я докарах.

А колкото до Свободна Европа - едно е да преживяваш тия неща на 5 години, друго е да си на 12 (и то като се има предвид, че тогава вече исках да стана журналист). Някак спомените имат различно съдържание и различно значение, когато осъзнаваш важността на случващото се и когато просто си част от него, щото нямаш друг избор, но не участваш съзнателно в него.

Аз обаче пък съм изтървала сумати други интересни неща, а и от падането на комунизма нямам ясен спомен (била съм на 4 години и 1 месец) - помня онзи голяяяяяяяяяяяям митинг от зората на демокрацията, дето стигаше чак към Плиска.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Geri.A
Форумозавър Рекс
Специалност: ВО
Курс: първи

Мнение от Geri.A »

Scarface написа:
Geri.A написа:хахах asl pls :D
*93, f, Sf
Опиши се :flower:
Ти първо :roll:

Тук повечето сме 93.. аз нямам спомен от мача през 94-та (шок), но знам, че майка ми така е извикала от кеф, че ме е събудила и разплакала :lol:
Последно промяна от Geri.A на 13 Май 2013, 22:05, променено общо 1 път.
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
Аватар
gioiella
Драскач

Мнение от gioiella »

Аз свършека на комунизма го помня по-скоро с големите драматизми в семейството ми, не толкова като нещо, което да съм гледала по телевизия или да съм слушала по радио. Много зле се отрази на семейството на майка ми(а аз на тях им викам рода, не на тази на баща ми) и от там нататък всичко се срина.
Спомените ми са по-скоро затворени в семейния кръг, не помня никакви митинги.Твърде вероятно е, по това време и годините след това, да съм била на село.Аз там откарах до 5-6 години :lol:
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Абе, гледали ли сте "Сбогом, Ленин"? Ако не сте, го препоръчвам горещо - наистина много хубав филм, направен с чувство за хумор и много мисъл. Немски е, и музиката беше готина, доколкото помня.
Съвсем добре пасва на темата.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

На мен пък най-яркия ми спомен от '94 е всъщност един монтаж, в който Стоичков върви след разни съдии и ги нарежда :lol:
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
gioiella
Драскач

Мнение от gioiella »

Да, и аз помня монтажа.Това всъщност казах-че помня Стоичков и как го пускат без звук, само си отваря устата, но разбираш точно коя псувня употребява :lol: Наистина нямам грам спомен от някакви мачове, еуфория или нещо такова.Само отделните футболисти и псуването на Стоичков.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Geri.A написа:
Scarface написа:
Geri.A написа:хахах asl pls :D
*93, f, Sf
Опиши се :flower:
Ти първо :roll:

Тук повечето сме 93.. аз нямам спомен от мача през 94-та (шок), но знам, че майка ми така е извикала от кеф, че ме е събудила и разплакала :lol:
Не се описвам на хора, които не помнят горещото американско лято през '94 :lol: :lol:
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Според статистиката всяко второ дете, родено през пролетта на 95-а, е било заченато с мисълта за Трифон Иванов във фантазиите на бъдещата майка.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Аватар
maikule
В началото бе словото

Мнение от maikule »

Търговец, наборке :) Помня лятото на 94' и не искам и да го забравям.Падането на режима ми е мъгла,защото не съм бил в България тогава.Даже иронията е, че отсъствах и през 97', така че съм пропуснал най-значимите неща в родината.Като изключим световното в САЩ разбира се.
Публикувай отговор

Обратно към “СПАМ”