Що е то СВОБОДА НА СЛОВОТО и има ли почва във форона

Въпроси, идеи и препоръки относно университетския уеб сървър, форума и страницата на Софийския университет. Държим на вашата обратна връзка!!!
assault
Танцуващия с клавиатури

Що е то СВОБОДА НА СЛОВОТО и има ли почва във форона

Мнение от assault »

Тоя форум сериозно ме накара да се замисля върху свободата на словото. То предоставя на ВСЕКИ възможност свободно да изразява своето мнение. Но забелязах, че тук нещата не стоят така-мнения в еднополовите бракове ми бяха изтрити, щото....някой модератор не го кефи езика ми. Извинявам се, ама като на някой им е беден лексикалният речник, да се засрами и да седне да учи думички. Не да трие мнения и да ме заплашва с бан. И въпросният модератор, когато го попитах за свобода на словото, се изниза като пръдня из гащи. Покри се като пълна путка (наложете цензура). Разбирам, че е невежа джофра и я хвана срам, но можеше да каже, че е незапозната със значението на думата, а не да се крие така гнусно. Другият вариант е, че не я кефи мнението ми, щото не е като на стадото, но това си е неин проблем-мненията във форум са като статии във вестник-четеш това, което смяташ за интересно, и после ти е през оная работа.
Та въпросът ми е: ДОКОГА ЩЕ ТЪРПИМ ЦЕНЗУРАТА в тоя форум. Софийски университет дълго време е бил известен като зона на инакомислещите, доказателство за което е фактът, че е бил затворен 1907г. за освиркванията към княза. А тук, една групичка дерибеи, облечени с вълчи наметала, се е взела за по-важна от Барак Обама. Колят и бесят, нарушавайки мои основни права. Искаме пълна свобода на словото, която да се спазва, и подмяна на модераторския произвол. Та те повечето са по-неадекватни от българските политици. :shock: Или поне честни и демократични избори, в които да се види кой за кого ще гласува в модераторския състав.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Що е то СВОБОДА НА СЛОВОТО и има ли почва във форона

Мнение от ники »

Свободата на словото не е абсолютна. Можеш да пишеш каквото решиш, спазвайки правилата на форума.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

почвам да си мисля, че тука има някви хормонални нарушения..

иначе при регистрация има правила на форума, които, ако не се спазват, водят до бан.
модератори и администратори, спите ли?
la douleur exquise
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Тия правила ги е писал някой второкласник-пише в съчетанието "Въпреки че" запетайка пред "че". :lol: :lol: :lol: Ако някакви драсканици, въведени от някой малоумник са ти критерий за "правила", които са строго ограничаващи свободата ми на слово, то ти си мозъчно атрофирал тип.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Не очаквай да ти обърнат внимание, след като всяка втора дума ти е обида.
Изображение
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Стил на изразяване. Като ви кефят евфемизмите, ползвайте си ги. Аз съм народен човек и ми е през оная работа дали се извисявам на академичен език. Именно това е свободата на словото, което се потъпква в този форум.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

assault написа: Аз съм народен човек и ми е през оная работа дали се извисявам на академичен език. Именно това е свободата на словото, което се потъпква в този форум.
Тогава не пиши във форум на университет, където се предполага, че човек горе-долу си мери приказките, защото не се намира на мегдана. Пиши в люпимсемкивчирпан.ком
Изображение
Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Мнение от Bragi »

Гледай на форума като на къща, в която гостуваш
Домакина решава докъде се простира свободата на словото ти и ако го подразниш, ще те изрита
Напълно е в правото си баш админа да си съставя каквито правила му хрумнат - ако иска може да забрани употребата на пълен член и да налага бан на нарушителите

Друг е въпроса, че съществуват някои негови наместници, които творят откровени простотии (за справка, на една девойка от време на време й прищраква нещо и решава да модерира спам раздела... :shock: :lol: И то не за някакви обидни или накърняващи нечие самочувствие коментари, а за "дублиращи се" теми :shock: :shock: :shock: :lol: :lol: :lol: )
Ама нека се чувстват важни хората, к'во толкова
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
Libra
Гутенберг
Курс: първи

Мнение от Libra »

Свобода на словото има. Всичко може да бъде казано, стига да знаеш как. :wink:

А относно това, че модераторите се правят на мноо важни - и мен ме дразни, но кво да се прави. :lol:
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Потребителю Инсулт пий си хапчетата или отиди на футболен мач - да си излееш агресията там.
Може и да напуснеш форума, няма да страдам.
Изображение

Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Свободата на словото, както каза ники, не е абсолютна - имаме ограничения и в Конституцията, и в наказателния кодекс. Ти конкретно, освен че нарушаваш системно правилата на форума, осъществяваш и състав на престъпление. Препоръчвам да преустановиш това си поведение.
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

assault написа: Искаме пълна свобода на словото, която да се спазва, и подмяна на модераторския произвол.
Кои сте тия, дето искатЕ, че не разбрах? Или сте ти и причините в една тема наскоро да предположа, че си за освидетелстване.
Както има свобода на словото, така и съответният модератор може да те съди (и успешно да те осъди) за обида. Та и на съда не му минават много тия, какво остава за групата дерибеи, както ги/ни наричаш.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
Dr Dulcamara
Постоянно присъствие
Специалност: Физика

Мнение от Dr Dulcamara »

assault написа: ... Аз съм народен човек и ...
Няма нищо общо между "народния човек" и просташкото държание!

Прощавай, но много ме дразни смесването и преиначаването на съдържанието на нещата.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Не съм чел първото мнение. В темата за български футбол се движим по много тънък лед и сме на ръба да започнем с обидите и интернет побоя, но не съм видял да се трият мнения на когото и да било. Според мен свобода на словото си има. :cheers:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Стига толкова. assault получава ban за системно нарушаване на правилата на форума.
Напомням на всички:

dimo написа:И нещо, което може би сте забравили, а не бива:

Екипът от администратори и модератори на форума е доброволен, не получава никакъв вид финансова или институционална подкрепа от лица или организации извън СУ, както и не подкрепя чрез форума никакви личности, политически партии или чужди на СУ институции.

Въпреки, че администраторите и модераторите на този форум ще се опитат да премахнат или да променят възможно най-бързо всеки материал, носещ вреда, невъзможно е да бъдат прегледани всички съобщения. Вие разбирате, че всички съобщения в този форум изразяват личното мнение на съответните им автори, а не на администраторите, модераторите или уебмастъра (като изключим съобщенията, пуснати от самите тях), и следователно те не носят никаква отговорност.

Приемате да не пишете никакъв груб, неприличен, вулгарен, заплашителен, сексуално-ориентиран или всякакъв друг материал, който нарушава законите. Такова поведение може да доведе до моменталното и постоянното ви изгонване от форумите (както и уведомяването на вашия доставчик). IP адресите, от които са направени всички съобщения се записват и могат да бъдат използвани в такива случаи. Приемете, че уебмастърът, администраторът и модераторите на този форум имат правото да премахват, променят или заключват всяка тема по всяко време, ако намерят за уместно. Като потребител одобрявате записването на всяка информация, която въведете, във база данни. Въпреки, че тази информация няма да бъде предоставяна на трети страни без вашето одобрение, уебмастърът, администраторът и модераторите на този форум не могат да бъдат отговорни за всякакви хакерски атаки, които могат да доведат до разкриване на данните.

Избирайки Съгласен съм... вие приемате горепосочените условия

Пожелавам ви приятно прекарване във форумите на СУ, както и успешно пребиваване в самия университет!
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Предложения за форума и правила”