[КСК 2013] Туризъм

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Chuck Norris
В началото бе словото

Re: [КСК 2013] Туризъм

Мнение от Chuck Norris »

Така е, няма бакалавърска програма за ГИС, казах го на шега донякъде и донякъде не. Метафорично имах предвид дали има кандидати за География, тъй като ако не станеш даскал, поне в белите страни, можеш да специализираш ГИС. Естествено има и други реализации, но просто тия са в болшинството от случаите. :)
bkkth
В началото бе словото

Мнение от bkkth »

А, на изпита имаше ли материал от Профилирана подготовка, че аз уча и от тези учебници - трябва ли да се четат или само си губя времето ?
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

Има излезли примерен тест, както и теста от първия изпит, на сайта на КСК 2013 на СУ. Също така пише и въпроси от кои теми включва.
Аватар
Marco D.
В началото бе словото
Специалност: Японистика

Мнение от Marco D. »

Дайте линк на тестът и кажете само учебниците от 9-10 клас нали , без профилирана подготовка ? Благодарско!
Направо кажете какви са ви впечатленията от тестът и на какво да се наблегне като материал!
wangelowa
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от wangelowa »

Освен и вместо теб да се явим? Всичко учиш.
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

@Marco D Кажи каква специалност искаш, ще я изкарам и после ще ти дам дипломата, понеже виждам, че ти е трудно да направиш и елементарно усилие да се върнеш назад в темата или да използваш някоя от търсачките. Ако искаш всички да отделим по някоя стотна от оценката си, да не се тормозиш да учиш и за изпита.
kriskoh
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Мнение от kriskoh »

Предположения за минимален бал ??? :scratch:
malice
В началото бе словото

Мнение от malice »

Доста по-висок от миналия :)
Аватар
flx
В началото бе словото
Специалност: Регионално развитие и политика. Soon.

Мнение от flx »

Песимистка.
Iwanmadjarow
В началото бе словото

Мнение от Iwanmadjarow »

Драги мои, имам един много жесток въпрос ... понеже още не мога да го разбера и се лутам като гламав из сайта... Ще се изисква ли аджеба изпит по Английски или няма да се изисква ако искам да запиша туризъм ?! Много ви моля, отговорете ми, защото направо вече се побърках да се чудя какво да записвам.
Аватар
Nipton
Пишете, о, братя

Мнение от Nipton »

Iwanmadjarow написа:Драги мои, имам един много жесток въпрос ... понеже още не мога да го разбера и се лутам като гламав из сайта... Ще се изисква ли аджеба изпит по Английски или няма да се изисква ако искам да запиша туризъм ?! Много ви моля, отговорете ми, защото направо вече се побърках да се чудя какво да записвам.
За туризъм се изисква изпит по английски език. :D
Slavitooo
В началото бе словото

Мнение от Slavitooo »

Здравейте! Имам няколко въпроса: изпита по география само тест ли е смисъл има ли тема за развиване? За туризъм задължително с английски ли се кандидатства или може с немски или друг език? Ии някой от вас ходил ли е на уроци по география или може добре да се подготвя и без уроци? Аз съм 11 клас и мисля догодина да кандидатствам туризъм и сега се ровя за да знам как да се подготвям. :)
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

oт тази година изпитът е тест,може да се явиш на изпит по английски,немски,френски,руски,италиански или испански.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
foxgirl_sf
В началото бе словото
Специалност: ПНУП

Мнение от foxgirl_sf »

MidnightSun написа:Тестът е елементарен наистина. Няма офицално качени отговори, но аз имам от учителя ми по география верните отговори:
19 б(може и в)

Относно този отговор мисля,че не е нито Б нито В ... Верният отговор е Г ,а тук прилагам и извадка от учебника по география за 9 клас:

"Урбанизацията е социално-икономически и демографски процес.Той е свързан с нарастването на градското население и ролята на големите градове."
И все пак ако някой смята,че не съм права моля да ме коригира,защото искам да се представя възможно най-добре на изпита на 30ти... :salute:

По 20 въпрос искам да помоля да ми помогнете да си обясня верния отговор,защото се обърках.Това,което прочитам в учебника включва всички отговори като участващи признаци за групиране на страните.Как точно да определя кой не е географския?
"Държавите могат да се групират по различни признаци: по континенти, по географско положение, по етнически или религиозен състав, по време на възникване, по степен на икономическо развитие, по големина и др.По големина на територията и по брой на населението те биват големи, средни, малки, държави- джуджета.Съобразно географското положение крайморски, островни, полуостровни, без излаз на море, страни-архипелази.По континенти европейски, азиатски и т.н.По форма на държавно управление - републики,монархии и т.н.По държавно устройство - унитарни ,федеративни.Според социално-икономическото си развитие- икономически развити страни,страни в преход и страни от Третия свят." .
Ако спориш с идиот, то е вероятно и той да прави същото.
Chuck Norris
В началото бе словото

Мнение от Chuck Norris »

Верният отговор на 19. въпрос Г).
А) - всички села са в близост до някакъв водоизточник, мисля че е очевидно.
Б) - София, Петра, Дамаск и прочее.
В) - Добрич, ако се не лъжа и Лариса.

Задачата на 20. въпрос е да се открие кое твърдение е вярно, а не кое не е географско. Вярното твърдение е А).
В) Нидерландия е парламентарна монархия/Суазиленд е абсолютна монархия.
Г) Белгия е парламентарна монархия/Франция е президентска република.
Г) Испания е парламентарна монархия/България е парламентарна република.

Ако сериозно сте се запътили към географията, не мисля че тези два въпроса трябва да предизвикат някакво чудене.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”