Бокс

Форум за най-популярните и масово провеждащите се в Софийския университет организирани спортни турнири, състезания и събития

Модератори: ники, Methuselah

Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Бокс

Мнение от ники »

Е, чакай да дойде на Кобрата някой мач :lol: Ще пишем тогава и останалите нещо.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Е прочети първият пост. Човек изрично си казва, че темата не е специално за Кубрат. :D
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

ОК де, не ме гони от темата :lol: По-голямата част от потребителите на този форум се интересуваме от бокс само като има мач на Кобрата и може би максимум един ден след това.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Забелязъл съм. Явно боксът е дивашки спорт, недостоен за високото ниво на интелигентност на форума. :lol: :lol:
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Специалност: PR
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Темата не е специално за Кубрат, но не е като да не може да се пише и за Кубрат ;) Иначе на мен не ми пречи и само двамата да си пишем в тая тема.
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

Mondscreen написа:Забелязъл съм. Явно боксът е дивашки спорт, недостоен за високото ниво на интелигентност на форума. :lol: :lol:
Или просто не сме фенове.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Надежден Случай написа:
Mondscreen написа:Забелязъл съм. Явно боксът е дивашки спорт, недостоен за високото ниво на интелигентност на форума. :lol: :lol:
Или просто не сме фенове.
http://en.wikipedia.org/wiki/Sarcasm
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Скоро един доста интересен мач беше потвърден за 6 юли в Ливърпул - Дейвид Прайс (15 победи (13 KO) и 1 загуба) от Англия срещу Тони Томпсън (37 победи (25 KO) и 3 загуби) от САЩ. И двамата са "тежка категория" в буквалния смисъл на думата - Прайс е висок 203 см и тежи 112 кг, Томпсън е "само" 196 см и тежи 119 кг.
Това ще им е втори мач, а първият (на 23 февруари тази година) беше спечелен от Томпсън с технически нокаут във втория рунд. Победата на Томпсън беше шок за адски много хора, които определяха дотогава непобедения Прайс за следващия световен шампион в тежка категория. Ако трябва да сме честни, винаги е имало съмнения за "брадичката" на Прайс, за способността му да поема удари. Прайс беше свалян в нокдаун и нокаутиран при аматьорите доста често за боксьор на високо ниво. Един любопитен факт - Прайс и Кубрат се готвиха заедно за мачовете си през месец Май миналата година, когато Кубрат нокаутира Димитренко за Европейската титла, а Прайс нокаутира Сам Секстън за титлите на Великобритания и Британската империя. Самият Прайс каза, че спарингът му с Кобрата в Берлин е бил най-ползотворният в професионалната му кариера, защото е бил сериозно наранен и е трябвало да удържа нокаута. Кубрат го е поставил в ситуация, в която Прайс тогава не е изпитвал като професионалист.
Да кажа малко и за Томпсън - доста подценяван боксьор, който е известен най-вече с двете си загуби от Владимир Кличко. Не са много хората, които на 41 години с наднормено тегло и след току-що претърпян ужасяващ нокаут (първото гифче) могат да отидат в родния град на един от претендентите за световната титла и да го нокаутират за 2 рунда. И за всичко това Томпсън получи 25 хиляди долара, което е МИЗЕРНА сума за стандартите в категорията.
Дейвид Прайс има УБИЙСТВЕНА сила в дясната си ръка (второто и третото гифче) и изобщо не преувеличавам. Защитата му обаче е доста слабичка и според мен ако иска да бъде шампион в ерата след братята Кличко, трябва подобно на Владимир да приеме по-защитен стил. Нокаута, който претърпя от Томпсън, е вероятно най-странния, който съм виждал на толкова високо ниво. Удар със слабата ръка на Томпсън, който видимо нямаше никаква сила и целта му беше да държи Прайс на дистанция (клипчето от youtube, нокаутът е на 1:50). В заключение мога да кажа, че ако Прайс, който навършва 30 в деня на мача, иска да бъде шампион в категорията, трябва бързо да се възстанови от загубата и да вземе реванш срещу Томпсън.

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Кубрат Пулев срещу Руслан Чагаев на 24 август в Германия. Кубрат потвърди на пресконференция преди минути. Каза, че екипът му е предложил мач на Брайънт Дженингс (САЩ) и Денис Бойцов (Русия), но и двамата са отказали. След като Адамек и Фюри се на*раха от Кубрат, сега още двама "претенденти" го правят. Голям респект за Чагаев, че прие такъв мач.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Тъкмо го прочетох. Сакаме и чекаме 24-ти август, за да гледам как нашето момче отново мачка.Изображение
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Каза, че другата седмица заминава за Германия. Има тамън два месеца за един хубав лагер ;)
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Малко за Руслан Чагаев:

31 победи (20 KO), 2 загуби и 1 равенство. Загубите му са от Владимир Кличко и Александър Поветкин. Обратен гард, доста сериозен боксьор с добра аматьорска кариера. Световен шампион за аматьори от Белфаст 2001 г. Има победи над Николай Валуев и Джон Руиз. Висок е 180 см, което със сигурност ще даде предимство на Кубрат. Същият ляв прав, който видяхме срещу Устинов, трябва да работи нон-стоп и срещу Чагаев.

Изображение
Аватар
Judas
Легендарен флуудър
Курс: втори

Мнение от Judas »

Нашият ще го изяде тоя дребосък :lol:
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Мнение от Надежден Случай »

И Валуев така си е мислил. :lol: Нашият има добри шансове срещу Чагаев,но както той самият каза това ще бъде може би най-тежкият му мач досега,затова да се готви добре и да използва максимално ръстовото си превъзходство.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Scarface
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Scarface »

Да, според мен всяка версия на Чагаев е по-добра от Устинов и Димитренко ;)
Публикувай отговор

Обратно към “Спорт”