Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Finnish girl
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от Finnish girl »

Mondscreen написа:Къде се изгуби Nemalp, пиян ли си вече, празнуваш ли, изяждаш ли се от яд, че Иван Асен II е бил контролна тема? Всички чакаме теб, а ти мълчиш, добре ли си? :lol: :lol:
за него не знам, ама аз се изяждам, че не се падна Иван Асен 2 - като стихче го знаех, там удрях минумум 5.50 :D
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Finnish girl написа:
Mondscreen написа:Къде се изгуби Nemalp, пиян ли си вече, празнуваш ли, изяждаш ли се от яд, че Иван Асен II е бил контролна тема? Всички чакаме теб, а ти мълчиш, добре ли си? :lol: :lol:
за него не знам, ама аз се изяждам, че не се падна Иван Асен 2 - като стихче го знаех, там удрях минумум 5.50 :D
Аз пък сега удрям минимум 1 голямо. Наздраве от мен. :mrgreen:
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Яд ме за Иван Асен 2, сега като ми казахте, т'ва ми беше най-силната тема, барабар с Борис, знаех ги като приказка ... Аз нещо забих, изобщо не можех да си спомня как ми започваше темата, нито как е структурирана, та, направих някакъв жалък опит и някъде 1,30 след началото си тръгнах, около мен хората също не се справяха по-добре. Две момичета пишеха Възраждане, а тези на Средновековие и те бяха като гърмяни зайци, а квесторите ми този път бяха кофти и нямаше как да питам някой за бърз debrief. Имаше някакъв от проверяващите по История, уж, ама не съм го виждал.

Честито на теб, удари едно и за мен. А се загубих, защото след изпита бях навън, а после като се прибрах седнах да уча по Конституционно право (утре ми е изпита).

Иначе, от моята стая доста хора се изнесоха преди мен - някъде към 10 човека, а за зала със 55-60 човека си е доста ... После със сигурност е имало още, защото много хора зяпаха тавана и не пишеха доста продължително време. Та, при мен ще се ходи на редовна сесия и там ще се молим пак за Средновековие + 1-2 Възраждане.
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Ама какво ми честитиш, аз не съм казал това голямо от мъка или радост е... :mrgreen: :mrgreen:
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

^ ААааа, то се усеща във въздуха :D ! На редовния те замъквам с мене да помагаш :P !

Btw, да правя ли фейсбук групата, така и така в тая тема вече сме на здравей - здрасти или да изчакам до резултатите : ) ?
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

Каква фейсбук група бе, чакай да ни приемат, не дърпай дявола за опашката. Наистина съм много суеверен за такива работи. :lol:
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

Мен ме брой навсякъде!
Аз пък бях доволна.Ще видим дали това , което съм си развила в тетрадката (което и написах на самия изпит) ще е достатъчно за стабилна оценка.
И все пак - аз съм някъв медиум. о.О Имах някакво супер силно шесто чувство , че ще е точно тази тема. Даже е единствената , която си записах в телефона да си я слушам в рейсовете. Daaaaaaaaaaaaamn! ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Nemalp
Да живей словото

Мнение от Nemalp »

Браво, Иве, защото аз за врачка не ставам. Мислех, че ще се паднат Иван Асен 2 или Борис, имах подозрение за Петър и Самуил, евентуално за Аспарух и Тервел, бях сънувал, че се падат някакви "борби" на изпита, ама и борби не бяха :D ...

Mond, това и миналата година беше много срещано, хора, които не се присъединиха до класиранията, а интересното беше, че някои от тях ми бяха приятели и викат "а не, не" :D .

Айде, след като излязат оценките, за да сте по-спокойни :D . Аз като ми е мъчно и правя групи, миналата година ми беше тъпо, че не заминавам навънка, тази година, че не се представих, както исках :D ... Ама пък беше забавно :D .

Забавен факт: В началото като дойдох в Студентски град си изгубих личната карта, приятел на човек от групата я намери и чрез общия познат ми я върна :D .
Finnish girl
В началото бе словото

Мнение от Finnish girl »

ivencetencety написа:Мен ме брой навсякъде!
Аз пък бях доволна.Ще видим дали това , което съм си развила в тетрадката (което и написах на самия изпит) ще е достатъчно за стабилна оценка.
И все пак - аз съм някъв медиум. о.О Имах някакво супер силно шесто чувство , че ще е точно тази тема. Даже е единствената , която си записах в телефона да си я слушам в рейсовете. Daaaaaaaaaaaaamn! ^ ^
Иве, Габи съм аз, само да ти кажа да не те шашна...Та казах ти, пророк си...на редовния искам да ми кажеш преди изпита кой ще се падне...

А фейсбук група ако правите, казвайте да се присъединявам.
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

ох.... хубава тема се падна, ама... много тежка :) Страшно дълга.... честно казано - изложих се и то не за друго, а просто не ми стигна времето да пиша по-подробно за Калоян и го разгледах набързо :cry:

Въобще не съм доволна от себе си :cry:
Изображение
maturabel
В началото бе словото

Мнение от maturabel »

Уча от учебниците на Образователни технологии. Там много подробно са описани последствията от падането на България под византийска власт. Искам да попитам, ако има хора от тук пишещите, които също учат от тези учебници, стигна ли им времето? Темата я знаех перфектно, с извори и историография, без да забивам и пет минути, и времето ми стигна точно до окупирането на Белградската и Браничевската област от Унгарското кралство и предаването на Ниш на сърбите в края на 1202г., възвръщането им от Калоян с помощта на кумански наемници през 1203г. и че тези унгарски домогвания се основават на все още неуреденото международното признание на българския държавен суверенитет и царското достойнство на владетеля въпреки договора от 1202г. За придобиването на необходимото му международно признание Калоян развива активна дипломатическа дейност с папа Инокентий III. И изобщо как се справяте с времето, ако съответно я знаете темата? И, Бога ми, мога ли да се надявам на прилична оценка или ...
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Учебниците на образователни технологии са страшно подробни... 1/3 от информацията в тях е излишна, според мен...

Аз не уча от тях, но си ги имам и прочитам по нещичко от там и все пак... и на мен не ми стигна времето :shock:

Ех, да се бяха паднали Крум и компания :mrgreen:
Изображение
Eliana
В началото бе словото

Мнение от Eliana »

Ех и аз за Крум си мечтаех :D BTW аз чета от книжката, която съм закупила от книжарницата на СУ и точно тази тема от там съм я учила :D
Аватар
Mondscreen
Паисий

Мнение от Mondscreen »

maturabel написа:Уча от учебниците на Образователни технологии. Там много подробно са описани последствията от падането на България под византийска власт. Искам да попитам, ако има хора от тук пишещите, които също учат от тези учебници, стигна ли им времето? Темата я знаех перфектно, с извори и историография, без да забивам и пет минути, и времето ми стигна точно до окупирането на Белградската и Браничевската област от Унгарското кралство и предаването на Ниш на сърбите в края на 1202г., възвръщането им от Калоян с помощта на кумански наемници през 1203г. и че тези унгарски домогвания се основават на все още неуреденото международното признание на българския държавен суверенитет и царското достойнство на владетеля въпреки договора от 1202г. За придобиването на необходимото му международно признание Калоян развива активна дипломатическа дейност с папа Инокентий III. И изобщо как се справяте с времето, ако съответно я знаете темата? И, Бога ми, мога ли да се надявам на прилична оценка или ...
Зависи какво имаш предвид под прилична оценка. Най-важното е темата да е добре структурирана. Тоест да си има увод, разказвателна част и заключение. Разказът за даден владетел да започва с началото на управлението му и да завършва с края му. Тоест, ок, стигнала си дотам, но после каза ли за смъртта на Калоян и заключи ли темата?
maturabel
В началото бе словото

Мнение от maturabel »

Не. Канеха се да ми анулират работата, ако не я предавам вече :mrgreen:
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”