[КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- purplechan
- В началото бе словото
Re: [КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика
Munetsuki, привет! ^_^
Балът е висок, но усилията си струват. Дай всичко от себе си!
Това се отнася за всички, де ^_^
Иначе моята матура ще е на Философски цикъл.
Японистика, I курс
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Благодаря ^.^ Аз обаче писах матура английски и след това разбрах, че взимали от там оценката Т.Т Иии малко се прецаках, но ще се опитам да изкарам висока оценка на матурата >.>purplechan написа:Munetsuki, привет! ^_^
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
И аз започнах да получавам пристъпи напоследък.Munetsuki написа:Здравейте! Аз ще се явявам на изпит по английски защото искам да кандидатствам Японистика. Честно казано, много се притеснявам. Искат много висок бал >.< Надявам се да се справя, но ще видим.
Споделям, в случай, че искаш да се поуспокоиш.
- avengedhwa
- В началото бе словото
Ох, хора, вие сте добре, имате още време
Пък аз си седя и се гърча, чакайки резултатите...даже учителката ми по немски ме пита за тях -.- Просто я виждам как ако не съм издържала или имам слаба оценка-недай си Боже- ще ми скъса дипломата 
Don’t stop the game, Don’t stop me now
Don’t stop the music, Don’t turn your mic
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- Munetsuki
- В началото бе словото
- Специалност: Психология
- Курс: първи
И аз се успокоявам с мисълта, че ще има по-малко желаещи, но никога не можем да сме сигурни Т.ТИ аз започнах да получавам пристъпи напоследък.Успокоявам се с мисълта, че във все някоя от филологиите ще ме приемат (не че изгарям от желание да уча нещо друго) и, че наборът ни е малък и вероятно кандидатите ще са по-малко, т.е. баловете ще са по-ниски.
- avengedhwa
- В началото бе словото
Ами аз да ви се похваля -не, не се хваля всъщност-, че резултатите от немският излязоха и има 47 човека преди мен...Е, беше ми приятно поне за няколко месеца да вярвам, че имам шанс за специалността. ;D
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- purplechan
- В началото бе словото
avengedhwa, 47 човека, но колко от тях искат същата специалност?
С немски се влиза на много места! Не се отчайвай
Японистика, I курс
- avengedhwa
- В началото бе словото
Кореиски/японски или нищо съм решила.Ако не най-вероятно ще заминавам в Германия да си ги учаpurplechan написа:avengedhwa, 47 човека, но колко от тях искат същата специалност?
Turn on your mic...
Turn on your mic...
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Не гледай колко души има преди теб, те няма да кандидатстват всички за екзотичните филологии, доста от кандидатстващите с немски са за немска филология. А и има сума ти специалности, за които се кандидатства с език - включително психология, културология, философия и много несвързани с езиците бакалавърски програми.avengedhwa написа:Ами аз да ви се похваля -не, не се хваля всъщност-, че резултатите от немският излязоха и има 47 човека преди мен...Е, беше ми приятно поне за няколко месеца да вярвам, че имам шанс за специалността. ;D
По-скоро сравни оценката си като цифра (с предполагаема оценка от матура) с миналогодишните балове, така ще придобиеш по-добра представа дали имаш шанс. Все пак за екзотичните филологии ще се конкурираш с хора, полагащи изпити и по други езици, така че колко точно човека са преди теб на изпита по немски няма особено значение.
Така че, не губи надежда!
- clinical_dead
- Вазов
- Специалност: Биология и химия
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: clinical_dead
С изпита по немски се кандидатства и за Стопанско управление, а за там има доста хора
Човекът с много дълък ник е прав -аправи си сметка с колко си под/над миналогодишния минимален бал.
Човекът с много дълък ник е прав -аправи си сметка с колко си под/над миналогодишния минимален бал.

Искам да попитам...тази година има ли квоти? И кой тук е за китаистика? Познавате ли хора,които желаят тази специалност? Изключително съм тъжна,защото исках тази специалност с цялото си сърце...колкото и смешно да звучи..сега не знам какво ще уча.. и не знам дали да не отида на изпит по английски...бързо усвоявам нещата,но не знам дали няма да се разочаровам от себе си отново..все пак ми е втори чужд език...ох,извинявам се за тази изповед..просто съм тъжна и разочарована.. 
- commedesf-ckdown
- В началото бе словото
Ох, съжалявам, че така си се разочаровала.smile_n написа:Искам да попитам...тази година има ли квоти? И кой тук е за китаистика? Познавате ли хора,които желаят тази специалност? Изключително съм тъжна,защото исках тази специалност с цялото си сърце...колкото и смешно да звучи..сега не знам какво ще уча.. и не знам дали да не отида на изпит по английски...бързо усвоявам нещата,но не знам дали няма да се разочаровам от себе си отново..все пак ми е втори чужд език...ох,извинявам се за тази изповед..просто съм тъжна и разочарована..
Да, има квоти за китаистика - 11 момичета и 4 момчета. Ти защо така бързо си се натъжила, защо си толкова убедена, че няма да те приемат? Разгледай и останалите филологии - има и други, които са много интересни, както и новооткритата специалност - Южна, източна и югоизточна Азия.
Аз мисля, че е добре да отидеш на изпит по английски - това си е втори шанс, нищо няма да изгубиш, освен таксата за явяване, разбира се.
Аз смятам да пиша като първо желание японистика, а като второ - социални дейности. Не съм решила кое от двете ми се учи повече 
Ами имам 4ка..а няма как балът да падне чак до 18 ...не искам друга филология,някакси китайският и Китай ме плениха..
но ако трябва ще пиша немска филология и ще се прехвърля после. Иначе и аз имам сертификат ц1 ...
успех на всички 
- Banan-chan ^,...,^
- В началото бе словото
commedesf-ckdown написа:И аз започнах да получавам пристъпи напоследък.Munetsuki написа:Здравейте! Аз ще се явявам на изпит по английски защото искам да кандидатствам Японистика. Честно казано, много се притеснявам. Искат много висок бал >.< Надявам се да се справя, но ще видим.Успокоявам се с мисълта, че във все някоя от филологиите ще ме приемат (не че изгарям от желание да уча нещо друго) и, че наборът ни е малък и вероятно кандидатите ще са по-малко, т.е. баловете ще са по-ниски.
ох, и аз с това се успокоявам >.< Убедена съм, че всички от нашия набот с това се успокояват, че сме мъничко