[КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
purplechan
В началото бе словото

Re: [КСК 2013] Японистика, Китаистика и Кореистика

Мнение от purplechan »

Munetsuki, привет! ^_^
Балът е висок, но усилията си струват. Дай всичко от себе си!
Това се отнася за всички, де ^_^
Иначе моята матура ще е на Философски цикъл.
Японистика, I курс
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от Munetsuki »

purplechan написа:Munetsuki, привет! ^_^
Балът е висок, но усилията си струват. Дай всичко от себе си!
Това се отнася за всички, де ^_^
Иначе моята матура ще е на Философски цикъл.
Благодаря ^.^ Аз обаче писах матура английски и след това разбрах, че взимали от там оценката Т.Т Иии малко се прецаках, но ще се опитам да изкарам висока оценка на матурата >.>
Аватар
commedesf-ckdown
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от commedesf-ckdown »

Munetsuki написа:Здравейте! Аз ще се явявам на изпит по английски защото искам да кандидатствам Японистика. Честно казано, много се притеснявам. Искат много висок бал >.< Надявам се да се справя, но ще видим.
И аз започнах да получавам пристъпи напоследък. :) Успокоявам се с мисълта, че във все някоя от филологиите ще ме приемат (не че изгарям от желание да уча нещо друго) и, че наборът ни е малък и вероятно кандидатите ще са по-малко, т.е. баловете ще са по-ниски.

Споделям, в случай, че искаш да се поуспокоиш.
:lol:
Аватар
avengedhwa
В началото бе словото

Мнение от avengedhwa »

Ох, хора, вие сте добре, имате още време :D Пък аз си седя и се гърча, чакайки резултатите...даже учителката ми по немски ме пита за тях -.- Просто я виждам как ако не съм издържала или имам слаба оценка-недай си Боже- ще ми скъса дипломата :D
Don’t stop the game, Don’t stop me now
Don’t stop the music, Don’t turn your mic
Turn on your mic...
Аватар
Munetsuki
В началото бе словото
Специалност: Психология
Курс: първи

Мнение от Munetsuki »

И аз започнах да получавам пристъпи напоследък. :) Успокоявам се с мисълта, че във все някоя от филологиите ще ме приемат (не че изгарям от желание да уча нещо друго) и, че наборът ни е малък и вероятно кандидатите ще са по-малко, т.е. баловете ще са по-ниски.

И аз се успокоявам с мисълта, че ще има по-малко желаещи, но никога не можем да сме сигурни Т.Т
Аватар
avengedhwa
В началото бе словото

Мнение от avengedhwa »

Ами аз да ви се похваля -не, не се хваля всъщност-, че резултатите от немският излязоха и има 47 човека преди мен...Е, беше ми приятно поне за няколко месеца да вярвам, че имам шанс за специалността. ;D
Turn on your mic...
Аватар
purplechan
В началото бе словото

Мнение от purplechan »

avengedhwa, 47 човека, но колко от тях искат същата специалност?
С немски се влиза на много места! Не се отчайвай :)
Японистика, I курс
Аватар
avengedhwa
В началото бе словото

Мнение от avengedhwa »

purplechan написа:avengedhwa, 47 човека, но колко от тях искат същата специалност?
С немски се влиза на много места! Не се отчайвай :)
Кореиски/японски или нищо съм решила.Ако не най-вероятно ще заминавам в Германия да си ги уча :roll:
Turn on your mic...
Аватар
commedesf-ckdown
В началото бе словото

avengedhwa написа:Ами аз да ви се похваля -не, не се хваля всъщност-, че резултатите от немският излязоха и има 47 човека преди мен...Е, беше ми приятно поне за няколко месеца да вярвам, че имам шанс за специалността. ;D
Не гледай колко души има преди теб, те няма да кандидатстват всички за екзотичните филологии, доста от кандидатстващите с немски са за немска филология. А и има сума ти специалности, за които се кандидатства с език - включително психология, културология, философия и много несвързани с езиците бакалавърски програми.

По-скоро сравни оценката си като цифра (с предполагаема оценка от матура) с миналогодишните балове, така ще придобиеш по-добра представа дали имаш шанс. Все пак за екзотичните филологии ще се конкурираш с хора, полагащи изпити и по други езици, така че колко точно човека са преди теб на изпита по немски няма особено значение.

Така че, не губи надежда! :D
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

С изпита по немски се кандидатства и за Стопанско управление, а за там има доста хора :wink:
Човекът с много дълък ник е прав -аправи си сметка с колко си под/над миналогодишния минимален бал.
Изображение

Изображение
smile_n
В началото бе словото

Мнение от smile_n »

Искам да попитам...тази година има ли квоти? И кой тук е за китаистика? Познавате ли хора,които желаят тази специалност? Изключително съм тъжна,защото исках тази специалност с цялото си сърце...колкото и смешно да звучи..сега не знам какво ще уча.. и не знам дали да не отида на изпит по английски...бързо усвоявам нещата,но не знам дали няма да се разочаровам от себе си отново..все пак ми е втори чужд език...ох,извинявам се за тази изповед..просто съм тъжна и разочарована.. :(
Аватар
commedesf-ckdown
В началото бе словото

smile_n написа:Искам да попитам...тази година има ли квоти? И кой тук е за китаистика? Познавате ли хора,които желаят тази специалност? Изключително съм тъжна,защото исках тази специалност с цялото си сърце...колкото и смешно да звучи..сега не знам какво ще уча.. и не знам дали да не отида на изпит по английски...бързо усвоявам нещата,но не знам дали няма да се разочаровам от себе си отново..все пак ми е втори чужд език...ох,извинявам се за тази изповед..просто съм тъжна и разочарована.. :(
Ох, съжалявам, че така си се разочаровала.
Да, има квоти за китаистика - 11 момичета и 4 момчета. Ти защо така бързо си се натъжила, защо си толкова убедена, че няма да те приемат? Разгледай и останалите филологии - има и други, които са много интересни, както и новооткритата специалност - Южна, източна и югоизточна Азия. :D
Аз мисля, че е добре да отидеш на изпит по английски - това си е втори шанс, нищо няма да изгубиш, освен таксата за явяване, разбира се. :wink:
Аватар
Seimei
В началото бе словото

Мнение от Seimei »

Аз смятам да пиша като първо желание японистика, а като второ - социални дейности. Не съм решила кое от двете ми се учи повече :D
smile_n
В началото бе словото

Мнение от smile_n »

Ами имам 4ка..а няма как балът да падне чак до 18 ...не искам друга филология,някакси китайският и Китай ме плениха..:D но ако трябва ще пиша немска филология и ще се прехвърля после. Иначе и аз имам сертификат ц1 ...:( успех на всички :flower:
Аватар
Banan-chan ^,...,^
В началото бе словото

Мнение от Banan-chan ^,...,^ »

commedesf-ckdown написа:
Munetsuki написа:Здравейте! Аз ще се явявам на изпит по английски защото искам да кандидатствам Японистика. Честно казано, много се притеснявам. Искат много висок бал >.< Надявам се да се справя, но ще видим.

ох, и аз с това се успокоявам >.< Убедена съм, че всички от нашия набот с това се успокояват, че сме мъничко :D
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”