Аз се отнесох в мисли и стигнах до важен въпрос - нима ако не направиш семейство с някого, се считаш за полигамен?моногамията се изразява в това да правиш семейство с един човек
Но стига шеги, това беше да разчупим атмосферата в темата.
Сега сериозното - какво мислите на тема полигамия срещу моногамия, ИЗВЪН темата за брака?
Бихте ли одобрили ситуация, в която се водите "обвързан" (каквото и това да значи за всеки индивидуално) - с 2 партньора едновременно, които са наясно с цялата ситуация и нямат против подобно устройство. Знам, знам, че се нарича бигамия в този случай, но просто такъв ми е примера.
Изобщо, кое му е лошото, ако и тримата са съгласни на такава обвързаност? Примерно мъж да е едновременно гадже с 2 момичета (които примерно са приятелки) - и да третира двете връзки не като паралелни или тип "официална и любовница", а поравно, както вярвам, всяка жена заслужава да бъде третирана. Знаем, че брак ще е невъзможен (както и обвързване във фейсбук, този антиислямски сайт), но няма пречка да съществува такава връзка извън брака.
Потенциалните предимства:
1/ няма да изневеряваш на гаджето с друга, ако и двете са ти гаджета и ги третираш еднакво. Тук проблем е ако едната е по-красива или си влюбен по-силно. Тогава препоръчвам моногамията. Но ако чувствата са еднакви и тъпото общество те кара да избереш само 1? При все, че така ще нараниш другата, която не го заслужава?
2/ Отношения във връзката - двама души ако са на различно мнение по даден въпрос, имат нужда от трети да вземе позиция. Ако една връзка е от трима души, винаги ще има мнозинство и малцинство. Това ще издигне идеята за компромиси в една връзка на съвсем ново ниво - човек ще трябва да се съобразява не с 1, а с други 2. Което ще значи - или повече отдаденост на тази връзка в името на общия интерес, или просто тя ще се разпадне и ще останат само двама.
3/ Секс: тройки или редуване на двойки, все тая.
4/ Разнообразие. Това не е само до секс, обаче. Става думи за теми за разговор, интереси, обогатяване на участниците посредством техните хобита или образование и така нататък. Това си съществува и при моногамнтие връзки, но тук е по-добре развито.
5/ Човек се учи да не е мащабен егоист, ако дели мъж/жена с друг/а.
6/ Човек се учи да се себераздава - ако го делят две жени/мъже - за да има баланс.
Споко, ще пусна и анкета. Но не ми се иска темата да е "моногамия срещу полигамия". Предимствата и недостатъците на моногамията ги знаем всички. Целия раздел е за тях. Нека тук се отнесем изцяло към гледната точка, че моногамията е хубаво нещо, но няма ли по-хубаво?

Into the endless we ride...