Е то аз ги питах как действат на практика, ама колко хора предпочитат да избегнат философстванията и да си кажат направо? България, брат...iLUSIon написа:Съгласна съм със всички мнения в темата, но... на теория. А колко от вас ще си признаят как стоят нещата на практика?
Как си пазите Вашето момче/момиче?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Как си пазите Вашето момче/момиче?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
За вас философстване, за други - практика. Това, че вие така не можете по какъв начин определя как другите действат?
Подмятания, забележки и т.н. по какъвто и да е повод са ми под нивото. Отдавна се научих, че съм с друг човек и ако той постъпва по даден начин, значи това са му разбиранията. Ако не ми харесват разбиранията му, опитът ми да го пренастроя няма да ми реши проблема. Когато някоя му се сваля, той решава как ще постъпи, мен това действие от страна на която и да е не ме притеснява. Ако ме притесняваше, нямаше да съм с този човек. Не казвам, че е приятно, но не е нещо, което трябва да ме занимава определено. Това е въпрос на преценка от негова страна, а аз уважавам мнението му. В крайна сметка ако той реши, че има нужда от друг човек до себе си, по никакъв начин не бих го спряла. Детинска е цялата тази идея със защитата на територията. За мен лично е и излишна, и натоварваща. Но всеки човек е вселена.
Подмятания, забележки и т.н. по какъвто и да е повод са ми под нивото. Отдавна се научих, че съм с друг човек и ако той постъпва по даден начин, значи това са му разбиранията. Ако не ми харесват разбиранията му, опитът ми да го пренастроя няма да ми реши проблема. Когато някоя му се сваля, той решава как ще постъпи, мен това действие от страна на която и да е не ме притеснява. Ако ме притесняваше, нямаше да съм с този човек. Не казвам, че е приятно, но не е нещо, което трябва да ме занимава определено. Това е въпрос на преценка от негова страна, а аз уважавам мнението му. В крайна сметка ако той реши, че има нужда от друг човек до себе си, по никакъв начин не бих го спряла. Детинска е цялата тази идея със защитата на територията. За мен лично е и излишна, и натоварваща. Но всеки човек е вселена.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
-
plamii
- В началото бе словото
- Специалност: Българса фиология
- Курс: втори
Ако тя не се пази няма кой да я пази! Просто не тряабва да я карам да се чувства несигорна!
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Препикайте си половинките, така е най-сигурно, че никой друг няма да иска да пикае върху тях!
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- menina.do.mar
- Плиний Стари
- Курс: завършил
И учиш, цитирам, Българса фиология? Сериозно?plamii написа:Ако тя не се пази няма кой да я пази! Просто не тряабва да я карам да се чувства несигорна!
А по темата: той сам се пази, защото знае, че кривне ли встрани, прошка няма да има, а друга като мен няма да намери.
Ех, ама съм скромна.
"We are all in the gutter, but some of us are looking at the stars..."
-
kocett
- В началото бе словото
- Специалност: Българса фиология
- Курс: трети
ХАхахаха добра идея :ДПлазмодий написа:Препикайте си половинките, така е най-сигурно, че никой друг няма да иска да пикае върху тях!
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Преди хилядолетия хората са измислили харема. 
Into the endless we ride... 
- Ангел
- Летящите Пръсти
- Специалност: Право
- Курс: пети
Много ме радват мненията до момента!
Няма какво да се пазим един друг от "чуждо". Хора сме. Хората се променят - ако на някого от партньорите вече не му е потребно доставяното от другия, неетично е този друг да препятства потенциалното му щастие с трето лице. Действително е крайно просто. Това ми разбиране е и в основата на неприязънта ми към брачната институция...
Няма какво да се пазим един друг от "чуждо". Хора сме. Хората се променят - ако на някого от партньорите вече не му е потребно доставяното от другия, неетично е този друг да препятства потенциалното му щастие с трето лице. Действително е крайно просто. Това ми разбиране е и в основата на неприязънта ми към брачната институция...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
ФАРА!!!
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
За мен пък е точно обратното. Не може "иде ми, дойде ми". Неетично е да решиш, че вече не ти изнася и да приемеш, че нещата са толкова прости и по този начин да се оправдаваш пред себе си за това, което причиняваш на партньора си.Ангел написа:Много ме радват мненията до момента!
Естествено въпросът не е да се пазим един-друг. Изобщо не трябва да се стига до там.
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
Хахах стана ми смешно от мнението ти, защото, познавайки до някаква степен хората, които са го харесали, съм почти убедена, че са "прочели" различни неща в него.ники написа:За мен пък е точно обратното. Не може "иде ми, дойде ми". Неетично е да решиш, че вече не ти изнася и да приемеш, че нещата са толкова прости и по този начин да се оправдаваш пред себе си за това, което причиняваш на партньора си.Ангел написа:Много ме радват мненията до момента!
Естествено въпросът не е да се пазим един-друг. Изобщо не трябва да се стига до там.
Иначеее аз хич не се кефя на "пазенето" и "държането изкъсо". Ако някой иска да бъде с мен, той ще бъде при всяко положение. А ако не иска, колкото и да го "пазя", голям праз... въпросът е в доверието.
И ако един ден на някого му се прииска вече да не е с мен би било тъпо да го гоня и да искам обяснения и т.н. Така че според мен не е неетично да решиш, че вече не ти изнася. Напротив. Щом не ти изнася - окей, on to the next one. Ако в даден период от връзката се появят някакви проблеми/различия и единият от партньорите не може да се примири с тях, по-добре по-скоро да се прекратят нещата, съвсем етично е така според мен.
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Традиционната моногамия се основава на това да опазиш твоето си
Демек връзката между двама влюбени е като връзката наркоман-дилър. Единия не иска да си губи доставчика на любов, другия не иска да си губи клиента, на който си пласира стоката.fak написа:със манипулации и спекулации, заплахи и изнудване.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
моногамията се изразява в това да правиш семейство с един човек.
la douleur exquise