Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от ivencetencety »

Да.
Пише "не се изисква" , което не значи , че се смята за грешка , което пък значи , че може някои да ги пишат.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Finnish girl
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от Finnish girl »

Искам да ви питам в темата за Асен, Петър и Калоян пишете ли за въстанията срещу византийската власт от 11ти век, т.е. за това на Петър Делян и Георги Войтех? Аз съм ги разгледала подробно и се чудех нужно ли е?
Аватар
Grigorov
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: втори
Обратна връзка:

Мнение от Grigorov »

Навремето моят учител, който ме подготвяше, също доста подробно искаше да ги разгледаме и да пиша по тях като увод преди да започна с екшъна за Асеневци, така че е хубаво, че ги знаеш добре. Но доста неща зависят от това как точно е формулирана темата - внимавай с това.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
liduray
В началото бе словото

Мнение от liduray »

Ами аз лично си разглеждам в увода обстановката под византийска власт и налагането на властта и последиците, въстанията са малко повече при мен освен тези на Петър Делян от 1040 и Войтех от 1072, но аз мисля само тях да ги спомена ако темата е свързана само с Асеневци, иначе пиша за тях двамата за битката При Мириокефалон от 1076 за норманите споменавам (като между тях има малко разсъждения) и почвам екшъна след като обясня за произхода и съсредоточаване на надиганията в Паристрион.
Аватар
Hristiyan_ivanoff
В началото бе словото

Мнение от Hristiyan_ivanoff »

liduray написа:Ами аз лично си разглеждам в увода обстановката под византийска власт и налагането на властта и последиците, въстанията са малко повече при мен освен тези на Петър Делян от 1040 и Войтех от 1072, но аз мисля само тях да ги спомена ако темата е свързана само с Асеневци, иначе пиша за тях двамата за битката При Мириокефалон от 1076 за норманите споменавам (като между тях има малко разсъждения) и почвам екшъна след като обясня за произхода и съсредоточаване на надиганията в Паристрион.
Битката при Мириокефалон със селджукските турци е от 1176 , не 1076.
Eliana
В началото бе словото

Мнение от Eliana »

Ехее изпита си наближи, а в главата ми е такова мазало, че не знам как ще се оправя :D
ivencetencety
В началото бе словото

Хм . . За въстанията на Георги Войтех и Петър Делян просто съм споменала и съм обяснила защо са неуспешни. Не мисля,че трябва особено подробно да се разказва за тях.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Finnish girl
В началото бе словото

Мнение от Finnish girl »

Ех, аз имам 1 печатна страница само за обстановката непосредствено преди въстанието на Асен и Петър, като включвам въстанията и всичко свързано с тях...Просто ми става супер дълга темата така и затова реших, че май ще я съкратя...
ivencetencety
В началото бе словото

Колко страшно дълга ?
Finnish girl
В началото бе словото

Мнение от Finnish girl »

ivencetencety написа:Колко страшно дълга ?
ми 9 печатни страници, което ми излиза 25 страници писане и лично на мен ми е изключително трудно да ги напиша за 4 часа...
ivencetencety
В началото бе словото

Трудничко си е .
Аз повече от 16-17 едва ли ще успея. xD
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото :)

Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема :P

Пожелавам на всички ви успех в неделя! :P
Изображение
eliza.aleksandrova
В началото бе словото

Мнение от eliza.aleksandrova »

И аз да се включа - относно скобите, лично аз по БЕЛ ограждах със скоби и зачертавах вътре в тях. Не ми е сметнато за знак, въпреки че квесторите казаха, че е такъв и ни предупредиха да зачертаваме само с черта. Аз обаче се отплеснах и в бързината сложих скоби и нямам проблем :D
Аватар
Hristiyan_ivanoff
В началото бе словото

Мнение от Hristiyan_ivanoff »

CryAngel написа:Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото :)

Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема :P

Я някой мисли като мен, и аз имам такова вътрешно чувство, че ще е създаването :)
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

Hristiyan_ivanoff написа:
CryAngel написа:Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото :)

Я някой мисли като мен, и аз имам такова вътрешно чувство, че ще е създаването :)

да се надяваме, че ще се падне точно тази тема :lol:
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”