Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Теми История 1990-2012
Да.
Пише "не се изисква" , което не значи , че се смята за грешка , което пък значи , че може някои да ги пишат.
Пише "не се изисква" , което не значи , че се смята за грешка , което пък значи , че може някои да ги пишат.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
Finnish girl
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Искам да ви питам в темата за Асен, Петър и Калоян пишете ли за въстанията срещу византийската власт от 11ти век, т.е. за това на Петър Делян и Георги Войтех? Аз съм ги разгледала подробно и се чудех нужно ли е?
- Grigorov
- Пишете, о, братя
- Специалност: Право
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Навремето моят учител, който ме подготвяше, също доста подробно искаше да ги разгледаме и да пиша по тях като увод преди да започна с екшъна за Асеневци, така че е хубаво, че ги знаеш добре. Но доста неща зависят от това как точно е формулирана темата - внимавай с това.
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
Ами аз лично си разглеждам в увода обстановката под византийска власт и налагането на властта и последиците, въстанията са малко повече при мен освен тези на Петър Делян от 1040 и Войтех от 1072, но аз мисля само тях да ги спомена ако темата е свързана само с Асеневци, иначе пиша за тях двамата за битката При Мириокефалон от 1076 за норманите споменавам (като между тях има малко разсъждения) и почвам екшъна след като обясня за произхода и съсредоточаване на надиганията в Паристрион.
- Hristiyan_ivanoff
- В началото бе словото
Битката при Мириокефалон със селджукските турци е от 1176 , не 1076.liduray написа:Ами аз лично си разглеждам в увода обстановката под византийска власт и налагането на властта и последиците, въстанията са малко повече при мен освен тези на Петър Делян от 1040 и Войтех от 1072, но аз мисля само тях да ги спомена ако темата е свързана само с Асеневци, иначе пиша за тях двамата за битката При Мириокефалон от 1076 за норманите споменавам (като между тях има малко разсъждения) и почвам екшъна след като обясня за произхода и съсредоточаване на надиганията в Паристрион.
Ехее изпита си наближи, а в главата ми е такова мазало, че не знам как ще се оправя 
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Хм . . За въстанията на Георги Войтех и Петър Делян просто съм споменала и съм обяснила защо са неуспешни. Не мисля,че трябва особено подробно да се разказва за тях.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
Finnish girl
- В началото бе словото
Ех, аз имам 1 печатна страница само за обстановката непосредствено преди въстанието на Асен и Петър, като включвам въстанията и всичко свързано с тях...Просто ми става супер дълга темата така и затова реших, че май ще я съкратя...
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Колко страшно дълга ?
-
Finnish girl
- В началото бе словото
ми 9 печатни страници, което ми излиза 25 страници писане и лично на мен ми е изключително трудно да ги напиша за 4 часа...ivencetencety написа:Колко страшно дълга ?
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Трудничко си е .
Аз повече от 16-17 едва ли ще успея. xD
Аз повече от 16-17 едва ли ще успея. xD
- CryAngel
- В началото бе словото
Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото
Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема
Пожелавам на всички ви успех в неделя!
Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема

-
eliza.aleksandrova
- В началото бе словото
И аз да се включа - относно скобите, лично аз по БЕЛ ограждах със скоби и зачертавах вътре в тях. Не ми е сметнато за знак, въпреки че квесторите казаха, че е такъв и ни предупредиха да зачертаваме само с черта. Аз обаче се отплеснах и в бързината сложих скоби и нямам проблем 
- Hristiyan_ivanoff
- В началото бе словото
Я някой мисли като мен, и аз имам такова вътрешно чувство, че ще е създаванетоCryAngel написа:Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото![]()
Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема![]()
- CryAngel
- В началото бе словото
Hristiyan_ivanoff написа:Я някой мисли като мен, и аз имам такова вътрешно чувство, че ще е създаванетоCryAngel написа:Гледам, че повечето искате тема от Второто българско царство.. е аз пък предпочитам Първото![]()
Имам усещането, че ще се падне създаването на българската държава, но ще видим... дано се падне хубава тема![]()
да се надяваме, че ще се падне точно тази тема