Теми История 1990-2012

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Re: Теми История 1990-2012

Мнение от Nemalp »

По време на изпитите се влиза само от един вход - централния/главния, той се ползва само за влизането за изпитите и 1 Октомври, тоест няма как да се объркаш, всички влизаме от един вход. Вече на излизане от изпита излизаш от един от страничните.

Когато влезеш ще има 1-2-ма човека, които ще упътват кандидатите : ), съответно ти си гледаш на кой етаж ти е стаята и се качваш на този етаж и се оглеждаш за нея. Има табелки по вратите, по стените има табла, понякога и надписи написани с маркер около стълбищата, ако все пак не можеш да я откриеш намираш някоя стая с квестор и питаш къде е твоята : ) . Споко, всичко ще е наред.
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма
Курс: кандидат-студент

Мнение от ernow »

addicted.g написа:Почти всички са в същите или поне съседни зали :D Имам въпрос обаче.. Колко са ви темите от Средновековие? Борис и писмеността заедно ли са?
Темата за Борис е само за покръстването. Поне така знам Аз :).
Аватар
CryAngel
В началото бе словото

Мнение от CryAngel »

addicted.g написа:Почти всички са в същите или поне съседни зали :D Имам въпрос обаче.. Колко са ви темите от Средновековие? Борис и писмеността заедно ли са?
не, две отделни теми са :P
Изображение
Eliana
В началото бе словото

Мнение от Eliana »

Ами да ви кажа Борис и писмеността май са си в една тема ....
system_regulator
В началото бе словото

Мнение от system_regulator »

Не са ,Борис е до покръстването + борбата за независима църква. Има май вариант + писмеността ,но е супер малко вероятен ,както и самия Борис според мен.
ivencetencety
В началото бе словото
Курс: друг

Мнение от ivencetencety »

В моята тема за Борис имам една страничка за писмеността накратко и това е. Другото е отделно развита тема. : )
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация

Мнение от Nemalp »

7 са ми темите от Средновековие : ) !
Аватар
Serenity_
В началото бе словото
Специалност: Право

Мнение от Serenity_ »

Finnish girl написа:...може да се пише както в сегашно историческо, така и в минало време. Важното е да не са смесени времената в една тема.
Ах, при мен събитията и действията на владетелите като цяло са предадени в минало време, а изводи/ мнения на изследователи/ хипотези са в сегашно. Надявам се това да не се счита за смесване на времената (?)

А за изпита, който вече доста наближи, дано се паднат хубави теми, макар чe е в голяма степен относително. Успех на всички :)
Аватар
Hristiyan_ivanoff
В началото бе словото

Мнение от Hristiyan_ivanoff »

Гледам си темитее и как са се падали и тази за Раковски е формулирана "Дейност на Г. Раковски (1821-1267). Това значи ли, че в темата НЕ трябва да пиша за Одеско-българското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК , четите на Х.Димитър и Ст.Караджа :??
NicoletteB
В началото бе словото

Мнение от NicoletteB »

виждам,че покръстването не се е падало, ще го учите ли вие?
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от Kotova »

Hristiyan_ivanoff написа:Гледам си темитее и как са се падали и тази за Раковски е формулирана "Дейност на Г. Раковски (1821-1267). Това значи ли, че в темата НЕ трябва да пиша за Одеско-българското настоятелство, Добродетелната дружина, ТБЦК , четите на Х.Димитър и Ст.Караджа :??
След като имаш зададен конкретно период, а и само "Политическа дейност на Г.С.Раковски" се вместваш в периода и темата.. В тоя смисъл, не, не влизат. Ако влизат ще ги има формулирани в темата.
Аватар
Kotova
В началото бе словото
Специалност: история

Мнение от Kotova »

Иначе аз Борис не го уча, нищо че ми е на профилна снимка :D Любим ми е, но тъй като гледам не се е падал, нито той, нито Петър I и Самуил..така че ще пропусна подробностите около тях..
vodorasloo
В началото бе словото

Мнение от vodorasloo »

Аз пък заложих точно на тях. Моята логика - не са се падали, следователно защо да не ни изненадат като ги пуснат... От толкова предположения какво може да се падне вече съвсем се забърках...
Mimiito.O
В началото бе словото

Мнение от Mimiito.O »

То и Вазов не беше много вероятен ама.. :д И аз ги уча двете, за да не ме е яд, все пак са Средновековие и са за предпочитане пред друг дял : ) В моята за Борис има 1-2 стр за Великоморавската мисия и развитието на славянската литургия, както и за дейността на учениците в България накратко. За мен няма логика да не се включват, все пак са към дейността на Борис :}
vodorasloo
В началото бе словото

Мнение от vodorasloo »

И в моята тема много накратко се описва делото на братята, но си има цяла отделна тема за създаване и разпространение на писмеността.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”