Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Теми История 1990-2012
^ Моята е 18 и малко . Имам по около страница и нещо за славяни + толкова за прабългари и после почвам за обединението , воюванията с Византия , Онгъла и т.н.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Ето това е темата от целия материал , която не понасям - Църква и култура през XV-XVII в.
Българските земи в контактната зона между християнството и исляма. Църковна организация и манастирска мрежа. Книжовните средища, изкуството, народната култура.
xD
Българските земи в контактната зона между християнството и исляма. Църковна организация и манастирска мрежа. Книжовните средища, изкуството, народната култура.
xD
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
Ами аз доколкото знам за Петър и Самуил не давали темата, защото била много спорна. Иначе съм чула, че и не дават Османската империя 15-17в.
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Хм..
Ако четат тук и решат точно една от двете да ни дадат ще е весело. xD
Ако четат тук и решат точно една от двете да ни дадат ще е весело. xD
И аз това си помислих 
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Преговарям , преговарям , а очите ми все навън гледат. ; /
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
При мен проблема е, че като седна да чета "Това го знам, това го знам... това няма да го чета..знам го" и прескачам и не мога да се насиля да седна да уча.. дразня се вече да повтарям едно и също, а не съм сигурна дали мога всичко с подробностите да напиша..
-
ivencetencety
- В началото бе словото
Аз пиша малко.....бавничко.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
И моите очи шарят навън : ) ! Даже наще ми викат по телефона "стила си чел", ама то последни напъни, ако избия изпита на тази сесия с оценка над 5 ще е радост неземна. Напоследък излизанията ми са доста ограничени и гледам да не е повече от 3 часа, защото това е ценно време
. Но пък е много яко в Петък като разпускам напрежението на тениса. Даже и на лекции рядко ходя ...
И като изляза навън се чувствам гузно, а като ходя до магазина избирам някой по-далечен за разходката ...
Бтв, кажете ми, че аз не съм единственият луд, който си бройка колко пъти се случва нещо си в темите и си помня годините по някакви изчаткани начини - Борис, първа цифра 8, 8-3=5, 5-3=2 - 0889 ...
надпис от с. Балши (Банши, онези същества от митологията)
И като изляза навън се чувствам гузно, а като ходя до магазина избирам някой по-далечен за разходката ...
Бтв, кажете ми, че аз не съм единственият луд, който си бройка колко пъти се случва нещо си в темите и си помня годините по някакви изчаткани начини - Борис, първа цифра 8, 8-3=5, 5-3=2 - 0889 ...
- Hristiyan_ivanoff
- В началото бе словото
Е, това с управлението на Борис вече е прекалено според мен ;дд може би просто на мен годините са ми прекалено лесни за запомняне и не ми трябват такива схеми.. по-добре си ги назубри отколкото да разчиташ, да тези сметки , щото може да забравиш самия начин и си чао ;дNemalp написа:И моите очи шарят навън : ) ! Даже наще ми викат по телефона "стила си чел", ама то последни напъни, ако избия изпита на тази сесия с оценка над 5 ще е радост неземна. Напоследък излизанията ми са доста ограничени и гледам да не е повече от 3 часа, защото това е ценно време. Но пък е много яко в Петък като разпускам напрежението на тениса. Даже и на лекции рядко ходя ...
Колкото до времето - моля се да вали, и да е кофти , за да не ме е яд, че докато аз уча другите навън си правят кефа ;дд
- elu
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Nemalp написа:И моите очи шарят навън : ) ! Даже наще ми викат по телефона "стила си чел", ама то последни напъни, ако избия изпита на тази сесия с оценка над 5 ще е радост неземна. Напоследък излизанията ми са доста ограничени и гледам да не е повече от 3 часа, защото това е ценно време. Но пък е много яко в Петък като разпускам напрежението на тениса. Даже и на лекции рядко ходя ...
И при мен е същата история
-
NicoletteB
- В началото бе словото
- Специалност: Право
Хора, какво може най-много да ми намали оценката в темата? Уж си знам темите, но се притеснявам доста, че ще забравя нещо - все пак Средновековие (на него разчитам) са си 7 теми, стабилно фактология, верояността да пропусна или забравя нещо е повече от огромна. Как се замазва ситуацията в такъв случай? Какво ще посъветвате?
-
Nemalp
- Да живей словото
^ Това беше просто пример, тази година се помни сравнително лесно : ). Иначе, аз много трудно уча наизуст, цитати/години, каквото и да е просто не помня в повечето случаи. Освен, ако не става въпрос за цитатите на Вапцаров или кръстосаните рими на Смирненски ... ... Иначе, т'ва с дъжда не е лоша идея, тъкмо да се охлади малко времето, че общежитието завира
.
-
Nemalp
- Да живей словото
Elu, писането на теми е много хубаво нещо, но за съжаление отнема време. Разписал съм само темата за Иван Асен 2. Предпочитам да прочета няколко пъти темата, отколкото да я разпиша веднъж. Вместо това преди да заспя си избирам една тема и започвам да навързвам моментите - не е задължително да е с думи, защото аз не мога да помня наизуст, ами просто се опитвам да си възстановя почти дословно увода и после си мисля за различните абзаци в темата ми, какво се случва, кога се случва, с кого и тн : ) ...
Да попитам някого, който е по навътре.На изпита по български обясняваха, че скобите ще се считат като знак и може да се анулира работата.Та въпросът ми е и тук ли, където скобите са съществена част от темата, ще се считат като знак, или не?И дали ако напиша века с римски цифри също ще се счита за знак(щото по бел така направих)?Малко се филмирах, но да попитам за всеки случай..