Теми История 1990-2012
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Re: Теми История 1990-2012
От Средновековие и Възраждане.
С Новото време не се обичаме.
С Новото време не се обичаме.
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
- Kotova
- В началото бе словото
- Специалност: история
- Курс: първи
Аз на 21 отивам с 12 теми.. абсолютно най - основните от средновековие и възраждане. Просто даскалото не ми позволява да се подготвя по - добре. Ей сега ще си взема една седмица за учене точно преди изпита и квото стане..
))))
Ами като цялло и аз отивам със Средновековие и Възраждане. От Новото време да знам най-много 2 теми 
-
ernow
- В началото бе словото
- Специалност: няма
- Курс: кандидат-студент
- Адрес в галерията на СУ: ....
Аз отивам с всичките Средновековие, както и Църковните борби, Априлското въстание, Левски и Каравелов + Георги Раковски. Но съм насочил повече вниманието си към Средновековието
.
-
ivencetencety
- В началото бе словото
- Курс: друг
Абееее...
В крайна сметка никой не може да знае на 100 процента какво ще им хрумне да сложат.
Надявам се просто едната да е отново от Средновековие. ^ ^
В крайна сметка никой не може да знае на 100 процента какво ще им хрумне да сложат.
Надявам се просто едната да е отново от Средновековие. ^ ^
"In my mind I`ma fighter , my heart`s a lighter , my soul is the fluid , my flow sparks it right up!"
-
Finnish girl
- В началото бе словото
Дали наистина няма да дадат Петър и Самуил...много се колебая дали да ги уча...
- Mondscreen
- Паисий
Влизат в програмата. От тук нататък сама си преценявай дали да ги учиш.Finnish girl написа:Дали наистина няма да дадат Петър и Самуил...много се колебая дали да ги уча...
И щом на устните ми затрепери, от поколения скандиран вик,
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
в живота си аз пак откривам смисъл, щастлив съм само в този кратък миг!
И все напред ще продължавам, щом имам хилядите си мечти
и нося най-голямото богатство, сърцето синьо в моите гърди!
-
system_regulator
- В началото бе словото
Влизат ,но не са се падали в последните 20+ години ,а за контролна тема - не знам . Аз лично няма да я уча ,защото дори и да я знам ,не виждам как ще я докарам до оценка над 5.25 да кажем. Просто това е най-трудната тема от Средновековие ,а и една от най-трудните като цяло. От себе си виждам да приготвя Създаване , Крум/Омуртаг , Симеон (още се колебая за Борис ,който също не се пада като цяло) , Асеневци , Йоан Асен + Просвета , Църква , Раковски , БРЦК-а + Стамболов и Съединение.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Иначе, аз ще отида с около 4-5 теми от Средновековие. Тоест 2-3 теми ще пожертвам, като ще ги прочета няколко пъти. Ако се падне някоя от тези 4-5 теми, които знам, добре, даже отлично, ако се падне някоя някоя от другите ще се боря да изкарам изпита, а изкарам ли го и с изкаран изпит по Литература, дай Боже, ми се отварят вратите за прехвърляне, ако продължа да поддържам сравнително високия си успех от 1-ви курс.
После за втората сесия залагам на същата схема, довършвам Средновековието и се моля да се падне тема от Средновековие.
По едно време се замислях и за МО, обаче няма да го пиша, въпреки че за изпита по АЕ съм невероятно спокоен.
После за втората сесия залагам на същата схема, довършвам Средновековието и се моля да се падне тема от Средновековие.
По едно време се замислях и за МО, обаче няма да го пиша, въпреки че за изпита по АЕ съм невероятно спокоен.
- Hristiyan_ivanoff
- В началото бе словото
Странно , аз пък намирам темата за Петър и Самуил за една от най-лесните в Средновековието, а най-тегава ми е за Симеон.. точно обратното на повечето мнения.system_regulator написа:Влизат ,но не са се падали в последните 20+ години ,а за контролна тема - не знам . Аз лично няма да я уча ,защото дори и да я знам ,не виждам как ще я докарам до оценка над 5.25 да кажем. Просто това е най-трудната тема от Средновековие ,а и една от най-трудните като цяло. От себе си виждам да приготвя Създаване , Крум/Омуртаг , Симеон (още се колебая за Борис ,който също не се пада като цяло) , Асеневци , Йоан Асен + Просвета , Църква , Раковски , БРЦК-а + Стамболов и Съединение.
- CryAngel
- В началото бе словото
Аз също намирам темата за Петър и Самуил за доста лесна, но пък за сметка на това е доста обемна и предполагам, че ако се падне ще дадат да се пише само за Петър, без да се включва останалата част от темата

-
system_regulator
- В началото бе словото
Няма как да се даде само за Петър ,темата не се променя
И точно затова е една от най-трудните - това е период от кажи-речи 100 години и е една от най-дългите изобщо. Аз лично не съм я учил ,както казах -същото мисля да направя и с Борис ,който също е пренебрегван.
E, то ако е по дължина само славяни и прабългари + Аспарух и Тервел става много по-дълга от Борис, например..
Още ме гложди това, въпреки отговорите Ви.Все си мисля, че славяните и прабългарите трябва да бъдат включени в увода за първите ни владетели, но не и да се пише цялостно за тях.Налудничаво дълго става иначе.. аз лично ако пиша за славяни и прабългари подробно + Аспарух и Тервел подробно ще ми излезе минимум 25 страници..
Иначе аз Борис си го знам и смятам, че е редно да го знам.Не че и Петър и Самуил не е редно да се знаят, но Борис е един от най.. как да го кажа... популярните ни владетели.Много ми е странно, че е пренебрегван..
За мен лично да не знаеш Борис е все едно да не знаеш за Симеон или Иван Асен 2.Още повече хора, кандитстващи в СУ.
Иначе аз Борис си го знам и смятам, че е редно да го знам.Не че и Петър и Самуил не е редно да се знаят, но Борис е един от най.. как да го кажа... популярните ни владетели.Много ми е странно, че е пренебрегван..
- CryAngel
- В началото бе словото
Славяните и прабългарите се включват в темата за създаването и началното развитие на българската държава, но не се пише чак толкова подробно за тях - само най-важното. На мен темата ми излиза около 20 странициazsumbe написа:E, то ако е по дължина само славяни и прабългари + Аспарух и Тервел става много по-дълга от Борис, например..Още ме гложди това, въпреки отговорите Ви.Все си мисля, че славяните и прабългарите трябва да бъдат включени в увода за първите ни владетели, но не и да се пише цялостно за тях.Налудничаво дълго става иначе.. аз лично ако пиша за славяни и прабългари подробно + Аспарух и Тервел подробно ще ми излезе минимум 25 страници..