За любовта и битовизма
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Re: За любовта и битовизма
А не е ли възможно и двете страни да са прави ?!?
"Битовата" синхронизация е важна, но не и единствено условие за щастлива връзка. И може любовта да е безумно силна, но да се убие от ежедневни дрязги тип "що не си измил чиниите".
За мен златното правило е: не прави това, което знаеш, че ще подразни другия. Съответно очаквам другият да не прави нещата, които мен ме дразнят. Което важи за всеки един аспект от отношенията. И не коства много. Тук не става въпрос дори и за компромис - става въпрос за зачитане на чуждите навици, привички, предпочитания и т.н.
"Битовата" синхронизация е важна, но не и единствено условие за щастлива връзка. И може любовта да е безумно силна, но да се убие от ежедневни дрязги тип "що не си измил чиниите".
За мен златното правило е: не прави това, което знаеш, че ще подразни другия. Съответно очаквам другият да не прави нещата, които мен ме дразнят. Което важи за всеки един аспект от отношенията. И не коства много. Тук не става въпрос дори и за компромис - става въпрос за зачитане на чуждите навици, привички, предпочитания и т.н.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Хвана се за примера ми, а той не е определящ и изчерпателен. Разбира се, че изграждането на една връзка стъпва на редица фактори, не мисля че трябва да се обсъжда и разсъждава върху това изобщо.
Разбирателството за дребните битови неща е елемент на щастието, да, когато бъде постигнато и прилагано системно. Но даже и при наличието на подобно разбирателство не виждам защо си убедена, че това автоматично гарантира щастие и на двама ви. Още по-малко да очакваш, че можеш да провокираш някого да си промени навиците, че и да е доволен от това, само защото ти готвиш страхотно и го задоволяваш редовно. Тия битови мечти се постигат с разговори (както вече бе споменато), не с даването и получаването на материални сигнали.
А и все пак реших да пиша заради дискутираното в темата елементарно правопропорционално свързване на битовизма с щастието, което не е правилната формула за мен
Разбирателството за дребните битови неща е елемент на щастието, да, когато бъде постигнато и прилагано системно. Но даже и при наличието на подобно разбирателство не виждам защо си убедена, че това автоматично гарантира щастие и на двама ви. Още по-малко да очакваш, че можеш да провокираш някого да си промени навиците, че и да е доволен от това, само защото ти готвиш страхотно и го задоволяваш редовно. Тия битови мечти се постигат с разговори (както вече бе споменато), не с даването и получаването на материални сигнали.
А и все пак реших да пиша заради дискутираното в темата елементарно правопропорционално свързване на битовизма с щастието, което не е правилната формула за мен
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Не казвам, че го гарантира. Нито, че е единственото необходимо нещо, въпреки че е достатъчно основно, за да може липсата му да разруши връзката. Но по същия начин, по който ти използва един неопределящ и неизчерпателен пример, същото направих и аз. Но мисля, че всички имаме достатъчно сиво вещество в главите си, за да възприемаме нещата отвъд стриктно написаното и да схванем същинския смисъл.
"Още по-малко да очакваш, че можеш да провокираш някого да си промени навиците, че и да е доволен от това, само защото ти готвиш страхотно и го задоволяваш редовно. "
...хайде пак... Значи, вие ги обръщате нещата на сметкаджийсво. Нямам намерение да пиша, обяснявам и повтарям едно и също нещо като латерна. Има едно ниво на упоритост на събеседниците да отказват да схванат какво говориш въпреки многобройни пояснения, с което дори аз не мога да се справя.
"Още по-малко да очакваш, че можеш да провокираш някого да си промени навиците, че и да е доволен от това, само защото ти готвиш страхотно и го задоволяваш редовно. "
...хайде пак... Значи, вие ги обръщате нещата на сметкаджийсво. Нямам намерение да пиша, обяснявам и повтарям едно и също нещо като латерна. Има едно ниво на упоритост на събеседниците да отказват да схванат какво говориш въпреки многобройни пояснения, с което дори аз не мога да се справя.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Като казах "илюзорна представа за щастие", нямах идея колко съм бил прав.
Сега вече знам.
Сега вече знам.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
StanislavMastera
- В началото бе словото
- Специалност: журналистика
- Обратна връзка:
Напълно си прав Kristo
Подписът е изтрит от администратор поради нарушаване на правилата на форума.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Кристо си е направил поредния профил 
Всичко си пасва от мнението.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Поръчай си от мойта дограма, домашно производство.ники написа:Кристо си е направил поредния профил
При поръчка над 1000лв, получаваш автограф!
чета го като "най-естественият хабитат на жената е в кухнята и тя трябва да готви, пере и събира мръсни чорапи безропотно, защото това е нормално занимание за нея"Великите женски "жестове" да се сготви, изпере и разкрачи не би трябвало да правят когото и да било щастлив (Мила с право се шашна). Това са нормални човешки занимания и не виждам защо е нужно да се възвисяват като висша форма на мислене за другия.
тва е абсолютен абсурд.
За мен "грижата за другия и щастието му" е велик жест и само хора, които не перат, готвят и се разкрачват ЗА друг човек, демек не се грижат за него, не могат да го оценят като такъв.
la douleur exquise
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Фак, ти не си разбрала нещо:
грижата за другия не е = на грижата той да е щастлив.
Да переш, готвиш и do-hash е задоволяване на първичните/тривиалните МЪЖКИ нужди и ще го направят щастлив за няколко мига. Но жените бъркат тия секунди с продължително щастие. Затова казах 3-4 пъти, че Силвия има илюзорна представа за щастие. Мъжете не сме орангутани и 3-4 прости дейности не ни правят щастливи, все едно сме на марихуана нон стоп 24/7. Но вие, жените, това не го осъзнавате, затова никога не схващате, защо някой би ви кръшнал, защо една връзка би свършила и кога един мъж е нещастен.
Мъжете имат по-сложно душевно устройство от жените и не им трябва "малко" за да са щастливи. Жените подценяват това и от там и се случват спорове като тия в темата.
"велик жест" (по думите на Мария) е пране, готвене, чистене, тук-таме секс. Това за мен е върховна глупост.
За мен велик жест е да си дадеш бъбрек за някого, без да очакваш нещо в замяна. Или да спасиш живота на хиляди хора. Или да си завещаеш тялото за медицински опити. Или да даряваш кръв на всеки 6 месеца до края на живота си. Велик жест в една връзка може би ще е ако имате дете. Или да си смениш религията за да се ожениш за избраната жена.
грижата за другия не е = на грижата той да е щастлив.
Да переш, готвиш и do-hash е задоволяване на първичните/тривиалните МЪЖКИ нужди и ще го направят щастлив за няколко мига. Но жените бъркат тия секунди с продължително щастие. Затова казах 3-4 пъти, че Силвия има илюзорна представа за щастие. Мъжете не сме орангутани и 3-4 прости дейности не ни правят щастливи, все едно сме на марихуана нон стоп 24/7. Но вие, жените, това не го осъзнавате, затова никога не схващате, защо някой би ви кръшнал, защо една връзка би свършила и кога един мъж е нещастен.
Мъжете имат по-сложно душевно устройство от жените и не им трябва "малко" за да са щастливи. Жените подценяват това и от там и се случват спорове като тия в темата.
"велик жест" (по думите на Мария) е пране, готвене, чистене, тук-таме секс. Това за мен е върховна глупост.
За мен велик жест е да си дадеш бъбрек за някого, без да очакваш нещо в замяна. Или да спасиш живота на хиляди хора. Или да си завещаеш тялото за медицински опити. Или да даряваш кръв на всеки 6 месеца до края на живота си. Велик жест в една връзка може би ще е ако имате дете. Или да си смениш религията за да се ожениш за избраната жена.
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
Детето ще е велик жест?
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Кристо, бъркаш концепцията.
Не самият факт на задоволяването на твоите нужди трябва да те прави щастлив.
Фактът, че някой друг го прави за теб, заради теб, за да направи теб щастлив - ето това трябва да те прави щастлив. И това щастие определено би трябвало да продължава повече от няколко секунди, защото иначе рано или късно безценната ти половинка ще започне да се чувства недооценявана.
Никой не ти е длъжен да ти пере дрехите, да ти готви храна и каквото и да е друго. Никой не е длъжен да прави това за теб, да се грижи за теб, това е единствено твое задължение. Неосъзнаването на тази проста истина не е въпрос на пол - тази грешка я допускат както мъже, така и жени. Нищо, което някой друг прави за теб, не бива да се приема за даденост, никога - в противен случай нямаш право да виниш партньора си, задето ти не си щастлив, пък те, видиш ли ти, не са способни да разберат и проумеят сложното ти душевно устройство и изтънчените ти нужди.
Не самият факт на задоволяването на твоите нужди трябва да те прави щастлив.
Фактът, че някой друг го прави за теб, заради теб, за да направи теб щастлив - ето това трябва да те прави щастлив. И това щастие определено би трябвало да продължава повече от няколко секунди, защото иначе рано или късно безценната ти половинка ще започне да се чувства недооценявана.
Никой не ти е длъжен да ти пере дрехите, да ти готви храна и каквото и да е друго. Никой не е длъжен да прави това за теб, да се грижи за теб, това е единствено твое задължение. Неосъзнаването на тази проста истина не е въпрос на пол - тази грешка я допускат както мъже, така и жени. Нищо, което някой друг прави за теб, не бива да се приема за даденост, никога - в противен случай нямаш право да виниш партньора си, задето ти не си щастлив, пък те, видиш ли ти, не са способни да разберат и проумеят сложното ти душевно устройство и изтънчените ти нужди.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Не знам за какво заветно грамаданско щастие говорите вие, Христо, но предполагам, че животът ви е обречен на безкрайно нещастие, очаквайки някви огромни събития в иначе прозаичния си живот.
сори.
сори.
la douleur exquise
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Уважаеми зрители,любимата практика едно да се пише,а друго да се чете,продължава! 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
- Специалност: Българска филология
- Курс: завършил
Всеки го гледа и разбира от собствената си камбанария, затова и различно се получава, което е нормално. Все пак това е форум - аз пиша А, ти пишеш Б. Не знам защо държите всички да сме на едно мнение и да признаваме истината на другия.

- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Благодаря, младши! Свободно!Надежден Случай написа:Уважаеми зрители,любимата практика едно да се пише,а друго да се чете,продължава!
( :......Blog...... : )