Любими мисли
- jenesais
- Постоянно присъствие
- Специалност: Право
- Курс: трети
- Обратна връзка:
Re: Любими мисли
"They cannot scare me with their empty spaces
Between stars—on stars where no human race is.
I have it in me so much nearer home
To scare myself with my own desert places. "
(Robert Frost)
Between stars—on stars where no human race is.
I have it in me so much nearer home
To scare myself with my own desert places. "
(Robert Frost)
she'd started smoking poetry
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Казаха ми, че, за да я накарам да се влюби в мен, трябва да я разсмея. Да, но всеки път, когато я разсмея - аз съм този, който се влюбва.
( :......Blog...... : )
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Обратна връзка:
Always be yourself. Unless you can be a unicorn. Then always be a unicorn.
( :......Blog...... : )
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Мъдростта на един познат: каквото си си посял, това ще пушиш. 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
"Бързо сънувай!
В сивото утро будилникът дебне, за да забие звънтяща бургия право в сърцето на топлия сън.
Нов ден те погва.
Ти на земята не стъпваш от тичане.
Всичко изтърваш - света и себе си в душесмукачката на скоростта.
Всичко в тебе е бегло, преходно и все закъсняващо.
Все си "ще бъда" и "щях да бъда", никога истински "аз съм".
И затова в заслепение всичко пропущаш.
Бързо сънувай!
Докато падне последната нощ. Вечната нощ ще поиска всичко - и твоите сънища да угаси."
Блага Димитрова - "Лавина"
В сивото утро будилникът дебне, за да забие звънтяща бургия право в сърцето на топлия сън.
Нов ден те погва.
Ти на земята не стъпваш от тичане.
Всичко изтърваш - света и себе си в душесмукачката на скоростта.
Всичко в тебе е бегло, преходно и все закъсняващо.
Все си "ще бъда" и "щях да бъда", никога истински "аз съм".
И затова в заслепение всичко пропущаш.
Бързо сънувай!
Докато падне последната нощ. Вечната нощ ще поиска всичко - и твоите сънища да угаси."
Блага Димитрова - "Лавина"

-
Faith_no_more
- Легендарен флуудър
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
"Ако не четете този текст, той не съществува. И това е първото чудо на четенето. Всяка книга, която стои затворена в библиотеката, е като онова спящо царство от приказката. Ако отвориш книгата и зачетеш малко, царството оживява. Има някаква магия, която се получава от срещата на поглед и буква. От тази целувка между окото и написаното чудото се случва. Първото, което искам ти кажа, лично и тихо, е, че имаш да събуждаш толкова много книги от съня им. Приеми го така, между нас казано, като малък подвиг. Ти си тази, която събужда книги. Ти си този, който събужда книги. А събуждащият книги събужда светове."
Г.Г. - "Невидимите кризи"
Г.Г. - "Невидимите кризи"
Vanity, definitely my favorite sin...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
There is a fire inside of this heart in a riot about to explode into flames...
Вяра чете... и от време на време пише...
- Libra
- Гутенберг
- Курс: първи
справедливостта ражда справедливост, а злината - злина - толкова простичко и толкова трудно за разбиране 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Grigorov
- Пишете, о, братя
- Курс: втори
- Обратна връзка:
"Приятно е да бъдеш възмутен: едновременно чувстваш другите виновни и съзнаваш собственото си превъзходство." /Далчев/
i'm feeling tragic like i'm Gregor Samsa
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Далчевите фрагменти
бях ги забравила 
На една трапеза, дето всички са пияни, трезвеният е, няма съмнение, един неприятен свидетел.
И
Когато възникват за първи път в един самобитен ум, мислите и образите са винаги прости.
Те се усложняват и замъгляват по-късно у подражателите.
На една трапеза, дето всички са пияни, трезвеният е, няма съмнение, един неприятен свидетел.
И
Когато възникват за първи път в един самобитен ум, мислите и образите са винаги прости.
Те се усложняват и замъгляват по-късно у подражателите.
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
"За да полудееш, ти трябва едно ужасяващо голямо натрупване на разумност." - Хенри Милър

-
neverstopdreaming
- В началото бе словото
"В света има повече глад за любов и признателност, отколкото за храна."
„Кой те е лъгал толкова често, колкото ти самия?“ — Бенджамин Франклин
"Най-богат е човекът, чиито удоволствия са най-евтини" — (Хенри Торьо)
"Това, което отличава малцина сред мнозинството е способността им да действат в съглашение с това, в което вярват."
„Кой те е лъгал толкова често, колкото ти самия?“ — Бенджамин Франклин
"Най-богат е човекът, чиито удоволствия са най-евтини" — (Хенри Торьо)
"Това, което отличава малцина сред мнозинството е способността им да действат в съглашение с това, в което вярват."
Последно промяна от neverstopdreaming на 10 Май 2013, 20:30, променено общо 1 път.
- Boleyn
- Легендарен флуудър
"Въпреки всичките мъже, с които е била, сега тя е с теб и шлеповете отминават, отминават мачтите и корпусите им, целият проклет ход на живота протича през теб, през нея, през всички мъже преди и след теб, през цветята и птиците и слънчевите лъчи, и ароматът на живота те задушава,опустошава."
"Тропика на рака" - Хенри Милър
"Когато човек може сам да се измъчва, той не пропуска така лесно нито един удобен случай."
Е. М. Ремарк
— АМИ ДА. НЕ БИВА ДА СИ ПРАХОСВАМЕ ВРЕМЕТО! — Смърт донагласи седлото, после тикна златния си животомер под гърбавия нос на Албърт. — ВИЖ! ИМАМ ВРЕМЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМ ВРЕМЕ!
Албърт се отдръпна уплашен.
— И щом вече го имате, какво ще го правите?
Смърт яхна коня.
— ЩЕ ГО ПРОПИЛЕЯ.
"Жътварят", Тери Пратчет
"Тропика на рака" - Хенри Милър
"Когато човек може сам да се измъчва, той не пропуска така лесно нито един удобен случай."
Е. М. Ремарк
— АМИ ДА. НЕ БИВА ДА СИ ПРАХОСВАМЕ ВРЕМЕТО! — Смърт донагласи седлото, после тикна златния си животомер под гърбавия нос на Албърт. — ВИЖ! ИМАМ ВРЕМЕ! НАЙ-ПОСЛЕ ИМАМ ВРЕМЕ!
Албърт се отдръпна уплашен.
— И щом вече го имате, какво ще го правите?
Смърт яхна коня.
— ЩЕ ГО ПРОПИЛЕЯ.
"Жътварят", Тери Пратчет

- Scarface
- Легендарен флуудър
- Специалност: PR
- Обратна връзка:
"Изпускаш 100% от ударите, които не пробваш"
Уейн Грецки
Най-любимата ми мисъл евър
Уейн Грецки
Най-любимата ми мисъл евър
I was born to be United, daddy told me when I was just a baby...
Сигурна съм, че много от вас са го чели. Някои по повече от веднъж. Аз десетки пъти. Когато ми е демотивирано и усойно.
Откъс от слово на Кърт Вонегът пред випуск '97 на Масачузетския университет.
"Дами и господа от випуск 97, мажете се с плажно масло.
Ако трябва да ви дам само един съвет за бъдещото, той ще бъде този за плажното масло.
Ползата от плажното масло в дългоспочна переспектива е доказана от науката, докато останалите ми съвети са на основата на собствения ми криволичещ житейски опит. Ето ги и тези съвети:
Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка при решаване на уравнение по алгебра. Истинските ви проблеми в живота ще бъдат неща, които никога на са ви идвали наум.
Пейте.
Не бъдете безсърдечни към човешката душа. Не търпете хора които са безсърдечни към вашата.
Чистете си зъбите с конец.
Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.
Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.
Танцувайте даже и да няма къде другаде освен в стаята, където живеете.
Четете указанията даже и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате грозни.
Пътувайте.
Приемете някои вечни истини. Цените ще се повишават. Политиците ще флиртуват с вас. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните.
Уважавайте възрастните.
Не очаквайте някой да ви помага. Може би ще имате доверителен фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога не знаете кога кранчето ще спре.
Внимавайте чии съвети ще приемете, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават. Съветите са форма на носталгия. Даването на съвети е изваждане на миналото от мястото му, забърсване, боядисване на грозните части и преработване за да се представи на по – висока стойност.
Но имайте ми вяра за плажното масло."
И един съвет от мен: четете Кърг Вонегът
Откъс от слово на Кърт Вонегът пред випуск '97 на Масачузетския университет.
"Дами и господа от випуск 97, мажете се с плажно масло.
Ако трябва да ви дам само един съвет за бъдещото, той ще бъде този за плажното масло.
Ползата от плажното масло в дългоспочна переспектива е доказана от науката, докато останалите ми съвети са на основата на собствения ми криволичещ житейски опит. Ето ги и тези съвети:
Не се притеснявайте за бъдещето. Или пък се притеснявайте, но знайте, че притеснението ви ще бъде от полза не повече от дъвченето на дъвка при решаване на уравнение по алгебра. Истинските ви проблеми в живота ще бъдат неща, които никога на са ви идвали наум.
Пейте.
Не бъдете безсърдечни към човешката душа. Не търпете хора които са безсърдечни към вашата.
Чистете си зъбите с конец.
Помнете комплиментите, които получавате. Забравяйте обидите. Ако успеете, кажете ми как сте го постигнали.
Пазете старите си любовни писма. Изхвърляйте старите си банкови извлечения.
Танцувайте даже и да няма къде другаде освен в стаята, където живеете.
Четете указанията даже и да не ги спазвате. Не четете модни списания. Те само ще ви накарат да се почувствате грозни.
Пътувайте.
Приемете някои вечни истини. Цените ще се повишават. Политиците ще флиртуват с вас. Вие също ще остареете. И когато това стане, ще си въобразявате, че когато сте били млади, цените са били поносими, политиците благородни, а децата са уважавали възрастните.
Уважавайте възрастните.
Не очаквайте някой да ви помага. Може би ще имате доверителен фонд. Може би ще се ожените за богат човек. Но никога не знаете кога кранчето ще спре.
Внимавайте чии съвети ще приемете, но бъдете търпеливи с тези, които ви ги дават. Съветите са форма на носталгия. Даването на съвети е изваждане на миналото от мястото му, забърсване, боядисване на грозните части и преработване за да се представи на по – висока стойност.
Но имайте ми вяра за плажното масло."
И един съвет от мен: четете Кърг Вонегът
А тези устни отдавна бяха престанали да целуват. Проказата, която блудстваше върху им бе изтрезнялата жар на секс и влакови композиции, пара, безумство и вибратори, и никаква, никаква любов.