Оценки от септември

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

AlexCardo
От дъжд на вятър
Специалност: LAW
Курс: втори

Оценки от септември

Мнение от AlexCardo »

Някой знае ли оценките от септемврийската сесия за изпитите към кой семестър се смятат ? Към зимния на новата година или към летния на старата,от която са били ?
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Re: Оценки от септември

Мнение от Boleyn »

Ако се явиш есента на поправка от лятната сесия, то оценката ти се брои към въпросната лятна сесия.
Изображение
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Къде го четеш това ?
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Кое къде го чета?
Няма значение кога точно се явяваш на дадена поправка - оценката винаги си влиза към въпросния семестър, когато не си се явил/а или си бил скъсан/а.
Сега ясно ли е?
Ако имаш други въпроси, може да се обърнеш към лелките в отдел студенти.
Изображение
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Имах предвид в правилник ли,в какво е изведено това,не съм питал друго като казах "Къде го четеш това" ;)
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

На 100% ти гарантирам, че е така, а и няма логика да е иначе. Освен това съм ходила на поправки и знам коя оценка къде се пише, но черно на бяло не мога да ти го предоставя в момента-
Изображение
AlexCardo
От дъжд на вятър

Мнение от AlexCardo »

Е хубаво,ти може много работи да ми гарантираш,ама щом го няма като нормативен акт да го видя от къде следва ,е все тая,сеш ли се
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър

Мнение от Boleyn »

Еми разрови се.
Иди в отдел студенти.
Не може всичко наготово.
Аз ти отговорих на въпроса и ти казвам, че е така, пък ти ако не вярваш, твоя си работа общо взето.
Изображение
mora
В началото бе словото
Специалност: компютърни науки
Курс: трети

Мнение от mora »

Колега, задаваш доста необичаен въпрос, това е нещо от типа "естествено, че е така". Преди да ме напсуваш, аз съм задавала такъв въпрос в отдел "Студенти" - там ми отговориха, че "естествено, че е така", аз понастоявах, те поровиха в някакви правилници, нищо не намериха и ме отпратиха да си търся по други (неуточнено кои) правилници и разпоредби. Та си зададох въпроса и във форума. Каква изненада - тук ми казаха "естествено, че е така" :lol: При това в случая аз наистина имах основание да питам, ставаше въпрос за нещо, което ме засяга, и въпреки, че предполагах, че наистина "е така", ми се искаше да го прочета, само че никой не можеше да ми каже къде. Е, намерих си го след известно (доста) четене.

Така че, моят съвет: сядай и чети, ако наистина те вълнува, или пък се поинтересувай кое е административното звено, което трябва да може да ти отговори с конкретна препратка към конкретния документ, и си задай въпроса там, писмено, като си вземеш входящ номер. Аз лично предпочетох да прахосам половин ден в ровене и четене пред другото, но това вече си е личен избор (пък и нямаше предварително гаранция, че ще си намеря документа за половин ден, така че кое е за предпочитане в общия случай не мога да кажа).

Edit: Под "такъв въпрос" разбирам "въпрос, чийто отговор всички знаят и даже не си го задават", иначе нямаше нищо общо с твоето питане, съвсем друг случай.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Тази тема съм я пропуснала.
Ама вие сериозно ли питате това? :shock:
Има си учебен план за тая цел. Предметът Х се изучава във втория семестър на втори курс. Точка. Кога си си взел изпита - никой не те пита, никого не го интересува. Щом като предметът ти по учебен план е там, и оценката ти ще бъде там.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
mora
В началото бе словото

Мнение от mora »

MidwinterSun написа:Тази тема съм я пропуснала.
Очевидно.

Да вземем следната ситуация: Предметът Х изобщо не е в учебния ми план, понеже е избираем; записвам го в първи курс и не се явявам на изпит; записвам го и във втори курс и не се явявам на изпит; някъде по средата на зимния семестър на 3 курс се разбирам с преподавателя да ме изпита, подавам си молба, плащам си такса и се сдобивам с оценка. За кой семестър ще ми запишат тази оценка и на какво основание? Ситуацията е реално възможна за моя факултет.

ПП Отговорът не ме интересува. Задавам въпроса просто като илюстрация, че има и нетривиални ситуации.

Поздрави.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Т.е., ти смяташ, че в учебния план се включват само задължителните дисциплини?
Не. В учебния план са включени както задължителните, така и избираемите, а също и факултативните дисциплини. И когато имаш един избираем, който по учебен план в Х курс в Х семестър, то той си е там и там му е мястото. Не можеш просто ей така по собствена воля да го запишеш в Y курс в Y семестър. Дори и да се разберете с преподавателя, дори и да вземеш оценка с индивидуален протокол, този избираем пак ще си принадлежи към Х курс в Х семестър.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
mora
В началото бе словото

Мнение от mora »

MidwinterSun написа:Т.е., ти смяташ, че в учебния план се включват само задължителните дисциплини?
Не. В учебния план са включени както задължителните, така и избираемите, а също и факултативните дисциплини. И когато имаш един избираем, който по учебен план в Х курс в Х семестър, то той си е там и там му е мястото. Не можеш просто ей така по собствена воля да го запишеш в Y курс в Y семестър. Дори и да се разберете с преподавателя, дори и да вземеш оценка с индивидуален протокол, този избираем пак ще си принадлежи към Х курс в Х семестър.
Това сигурно е вярно за твоя факултет, но за ФМИ не е.
kvg
В началото бе словото
Специалност: Физика

Мнение от kvg »

Как така записваш един и същ курс два пъти?!
maturabel
В началото бе словото

Мнение от maturabel »

Как стоят нещата с повишителните изпити ? Индивидуален протокол кога се взима, в рамките на поправителната сесия ли ? И процедурата като с влачещ изпит ли е :lol: - северното крило, за да платиш, после в Отдел студенти и оттам ти дават протокол ? И ако, примерно, е по-ниска оценката, тя се взима, нали ?
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”