За любовта и битовизма
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: За любовта и битовизма
С какво те хвърля в оркестъра? Смяташ, че не трябва да правиш секс с мъжа си? Смяташ, че е лошо нещо да му сготвиш нещо? Ако аз попадна на мъж, който отказва да спи с мен, няма да се задържа много при него, гарантирам ти. Както и ако попадна на такъв, който отказва да стъпи в кухнята. В тази връзка, не виждам защо трябва да очаквам другия човек да реагира по различен начин на същото поведение.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

Не смятам, че трябва да използвам тези неща, за да постигам каквото искам на ниво съвместно живеене. Не знам, може на мен да ми липсва женственост...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Не, не, не... не казвам, че трябва да ги ползваш, ЗА ДА постигаш нещо... Казвам, че тези неща ги правиш, за да направиш човека до себе си щастлив. Когато той е щастлив и знае причината за това, в облака от бълбукащи хормони се заражда непреодолимото желание да върне жеста като направи нещо за теб. Системата е проста и пределно ясна на бабите, дядовците ни, майките ни... е, бащите ни може и да са млади още, за да го проумеят.
И е работила и продължава да работи по един и същи начин. Неслучайно я има приказката, че проблемите във връзката се оправят в спалнята.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Да ви п!кая прав на логиката!
Само жена може да смеси две крайнонесъвместими неща като битовизми и любов.
Ако момичето живее с техните и не я кефи, че те подреждат по определен начин, кво правим? Тя спи с двамата във вихрени тройки, за да стане на нейното? Или само с бащата, да са в коалиция срещу майката?
Любовта си е любов, не може да я забърквате с гадни неща, защото тя не вирее сред тях. Ако момичето си търси причини да намрази гаджето, най-лесното е да каже "ти що не миеш чиниите, край, разделяме се"... Ако е истински влюбено, изобщо няма да забележи, кой мие чинии или търка кенефа. Забелязахте ли, че нито 1 момче освен мен не коментира? Предполагам повечето ви се смеят в момента (Фак също, защото тя натроли малко също).
Но мисълта ми е - ако търсите кусури с цел да се разделите/скарате с някого, ок, това е добра опция. Ако двама души са истински влюбени гадните им навици се синхронизират в общи гадни навици. И не ги намирате като повод за караница. Или за изнудване. Или за теми у форома, например.
Затова казах това за разводите. "Несходство в характерите" на хора, които твърдят, че са влюбени не съществува. Ако си влюбен характерът ти е сходен с другия или става такъв адски бързо. Тази причина за развод е приятен юридически начин да кажете "никога не сме се обичали, бяхме млади, глупави и не знаем колко сме зле!".
50% от вас, де :Р
Само жена може да смеси две крайнонесъвместими неща като битовизми и любов.
Ако момичето живее с техните и не я кефи, че те подреждат по определен начин, кво правим? Тя спи с двамата във вихрени тройки, за да стане на нейното? Или само с бащата, да са в коалиция срещу майката?
Любовта си е любов, не може да я забърквате с гадни неща, защото тя не вирее сред тях. Ако момичето си търси причини да намрази гаджето, най-лесното е да каже "ти що не миеш чиниите, край, разделяме се"... Ако е истински влюбено, изобщо няма да забележи, кой мие чинии или търка кенефа. Забелязахте ли, че нито 1 момче освен мен не коментира? Предполагам повечето ви се смеят в момента (Фак също, защото тя натроли малко също).
Но мисълта ми е - ако търсите кусури с цел да се разделите/скарате с някого, ок, това е добра опция. Ако двама души са истински влюбени гадните им навици се синхронизират в общи гадни навици. И не ги намирате като повод за караница. Или за изнудване. Или за теми у форома, например.
Затова казах това за разводите. "Несходство в характерите" на хора, които твърдят, че са влюбени не съществува. Ако си влюбен характерът ти е сходен с другия или става такъв адски бързо. Тази причина за развод е приятен юридически начин да кажете "никога не сме се обичали, бяхме млади, глупави и не знаем колко сме зле!".
50% от вас, де :Р
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Аз по-скоро смятам, че изкусните креватни умения и вкусните манджи не стигат, за да го "вържеш в кърпа" едва ли не. Че са важни и че са бонус е факт, ама ако не се получава, едва ли това ще го задържи.
ма иначе съм доволна от заложбите си в тия две категории и редовно си ги пускам я действие : )
ма иначе съм доволна от заложбите си в тия две категории и редовно си ги пускам я действие : )
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Кристо, спри да бъркаш любовта с влюбването...

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Трябва да обясниш редица термини.MidwinterSun написа:Кристо, спри да бъркаш любовта с влюбването...
Например как тъй бъркаш "нуждата от секс" с "любов"?
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аааа, я ми покажи къде точно видя да ги бъркам?

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Абе, Силве, ти сериозно ли?
На ти секс, ама после ще измиеш чиниите. Никакъв секс, докато не почнеш да вдигаш капака на тоалетната.
Ако има нещо дразнещо, което правя/не правя, очаквам приятелката ми да ми каже. Ако е нещо сериозно, можем да го обсъдим и някой да отстъпи. Ако не е, просто ще го направя. Не е нужно някой да ми плаща със секс за това. Нито пък сексът следва да е някаква разменна монета във връзката.
егаси, Мила колко хубаво го е казала.
На ти секс, ама после ще измиеш чиниите. Никакъв секс, докато не почнеш да вдигаш капака на тоалетната.
Ако има нещо дразнещо, което правя/не правя, очаквам приятелката ми да ми каже. Ако е нещо сериозно, можем да го обсъдим и някой да отстъпи. Ако не е, просто ще го направя. Не е нужно някой да ми плаща със секс за това. Нито пък сексът следва да е някаква разменна монета във връзката.
егаси, Мила колко хубаво го е казала.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Абе вие... човек ще си рече, че не можете да четете
Спор, спор, но хайде да не си слагаме думи в устата. Моля.
Та, след като изрично съм написала това и съм пояснила, защо все още продължавате да твърдите, че моята позиция е тази на "разменнтата монета"?MidwinterSun написа:. не казвам, че трябва да ги ползваш, ЗА ДА постигаш нещо...
Спор, спор, но хайде да не си слагаме думи в устата. Моля.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
В тази описана ситуация, не става дума изобщо за любов.На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш.
Със същия успех можеш да поканиш случаен човек от улицата, да му сготвиш, да му пуснеш и после да му кажеш "я измий ти чиниите" и той да се съгласи.
Бъркаш нуждата на всеки мъж да се наяде и да се лашка с любов. Задоволяването на тази нужда не е гаранция, че той е влюбен в жената, която му ги дава. Не го слушай, какво ще направи или каже - той ще направи и каже, каквото трябва за да може да ползва готвачката-любовница докато му писне. Но рядко ще изпита нещо към нея, вкл. дори уважение.
Когато човек изкара така съвместен живот с някоя жена, базирайки общите им интереси само на "тя ми пуска, аз мия чиниите", рано или късно нещата се прецакват и се стига до край. Пак ще кажа това за развода - то е получено именно от сгрешеното очакване, че мъж се печели с най-първичните нужди. Малко жени са узрели дотолкова, че да разберат, че тази тактика е измислена от мъжете - тип "ние сме прости същества, лесно ще ни спечелите" е направена именно от мъжете за да се възползват от наивни жени. Жените трябва да се осъзнаят, че мъжът не гледа само 2 прости нужди за да е щастлив. И дори те да са изискване минимум, пак не можем да говорим за чувства. Любовта е въпрос на по-сложни процеси.
Това, че си добавила, че не трябва да ги ползваш такива тактики, но пък си дала фрапатното обяснение:
Та, затова си мисля, че ти имаш илюзорна представа що е щастлива връзка и разбирателство, базирайки ги на всеобща изгода на 2 индивида един от друг. Не е любов, а симбиоза.Казвам, че тези неща ги правиш, за да направиш човека до себе си щастлив. Когато той е щастлив и знае причината за това, в облака от бълбукащи хормони се заражда непреодолимото желание да върне жеста като направи нещо за теб.
Ако някой е щастлив само на такива жестове, имай 1 на ум, че ако намери друга да му ги дава по-качествено, ще те смени. Да не казвам голяма дума, но пази си твоето, да не стане скоро общо. Мъжкото щастие не се гради на такива прости неща. Да не говорим, че самата логика е изначално грешна - повечето мъже са егоисти и няма да ти отчетат милия жест да му **паш и да ти го върне с мил жест да изглади некви дрехи. Мъжките хормони не са като женските.
Лол, днес ми върви на биология, да не повярва човек...
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
О, напротив, Ники, нужно е. Особено когато изрично съм пояснила обратното. Безкрайно необходимо е.
Кристо, моята илюзорна представа явно дава резултат, защото щастливата ми връзка и разбирателството в нея са съвсем реални.
Пробвай да спечелиш някого без да задоволяваш основните му потребности. Без да ти пука от какво се нуждае този човек, за да се чувства добре с теб. И като успееш, ела да се похвалиш. Може и до утре да си обясняваме колко възвишено чувство е любовта и как тя си е самодостатъчна, но това няма да промени факта, че е важно какво вършиш, а не какво казваш. Нещата в крайна сметка СЕ базират на "аз правя това за теб, а ти правиш онова за мен". Защото като влезем в хипотезата на "аз правя това за теб, а ти си клатиш краката", това си е чисто използвачество. Тежко и горко на жената или на мъжа, които се заблуждават, че всевъзвишената любов оправдава това партньорът им да се разхожда върху тях както си ще.
Когато искаш да получиш, трябва да си готов да дадеш.
Толкова.
Кристо, моята илюзорна представа явно дава резултат, защото щастливата ми връзка и разбирателството в нея са съвсем реални.
Пробвай да спечелиш някого без да задоволяваш основните му потребности. Без да ти пука от какво се нуждае този човек, за да се чувства добре с теб. И като успееш, ела да се похвалиш. Може и до утре да си обясняваме колко възвишено чувство е любовта и как тя си е самодостатъчна, но това няма да промени факта, че е важно какво вършиш, а не какво казваш. Нещата в крайна сметка СЕ базират на "аз правя това за теб, а ти правиш онова за мен". Защото като влезем в хипотезата на "аз правя това за теб, а ти си клатиш краката", това си е чисто използвачество. Тежко и горко на жената или на мъжа, които се заблуждават, че всевъзвишената любов оправдава това партньорът им да се разхожда върху тях както си ще.
Когато искаш да получиш, трябва да си готов да дадеш.
Толкова.

- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Прочети/те пак първия ми пост за тази страница.
Аз вярвам, че когато си влюбен не броиш кой, какво и колко е дал. Някак не усещаш такива неща. Ако ги усещаш, значи не е истинска любов, а използвачество.
Факт е, че трябва да се правят компромиси и да има разбирателство - но то никога не е 50:50. Винаги някой дава повечко. Ако сме склонни да преглътнем тази несправедливост, тогава сме истински влюбени. Иначе не сме. Влюбените хора се раздават без да слагат кантари, везни, линийки и прочее неща за любовта. Просто даваш, както го чувстваш и толкова. Не държиш черна дъска до мивката и не пишете с тебешир, кой колко пъти е мил чиниите.
Все още не можеш да ме убедиш, че не бъркаш симбиозата с любов.
Аз вярвам, че когато си влюбен не броиш кой, какво и колко е дал. Някак не усещаш такива неща. Ако ги усещаш, значи не е истинска любов, а използвачество.
Факт е, че трябва да се правят компромиси и да има разбирателство - но то никога не е 50:50. Винаги някой дава повечко. Ако сме склонни да преглътнем тази несправедливост, тогава сме истински влюбени. Иначе не сме. Влюбените хора се раздават без да слагат кантари, везни, линийки и прочее неща за любовта. Просто даваш, както го чувстваш и толкова. Не държиш черна дъска до мивката и не пишете с тебешир, кой колко пъти е мил чиниите.
Все още не можеш да ме убедиш, че не бъркаш симбиозата с любов.