За любовта и битовизма

Най-романтичните места и заведения в града

Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал

Публикувай отговор
Аватар
Libra
Гутенберг
Специалност: Българска филология
Курс: първи

За любовта и битовизма

Мнение от Libra »

Започвам с дежурните извинения - ако има подобна тема, моля да ме прощават вездесъщите модератори, и минавам директно на въпроса.

Зачудих се какво се прави в случай, че срещнеш ГОЛЯМАТА любов, всичко е прекрасно, разбирате се чудесно, решавате да отидете на почивка заедно (или просто ви се удаде друг удобен случай да посъжителствате за малко заедно), за първи път се сблъсквате с битовизма и.... разбирате, че сте пълни противоположности във всяко едно нещо по отношение на домашните задължения. :( Вие обичате да ви е чисто и подредено, а на половинката не й пука дори и бомба да падне. Вие сваляте капака на тоалетната чиния, а той/тя - винаги го оставя вдигнат. Вие си оправяте леглото ТАКА, а той/тя - ИНАЧЕ.

Бе общо взето - кошмар... обаче го/я обичате толкова много, а и така добре си пасвате във всичко останало... Какво правите в такъв случай?
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Re: За любовта и битовизма

Мнение от dismisstorka »

Каквото се прави и във всички останали ситуации, в които няма синхрон - единият отстъпва. Ако никой не отстъпва - лошо :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Остави го да командва (не спори) и просто подреждай нещата иначе (работи като жена). След време ще забрави как е подреждал/оправял преди.

Моят много обича да му е топло под завивките (че кой не обича), но упорито си слага одеялото над чаршафа и си спи така. Лошото е, че нощем си делим завивките и аз попадам на чаршафчето, което през зимата не помага. Един ден просто сложих одеялото в завивката и всичко се оправи. Дори ми благодари и ме разцелува :lol: . Мързяло го, защото трябва да го разпредели по ъглите :roll:
Изображение

Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

То затова трябва да поживееш с някого известно време - тогава човек показва истинската си същност :lol:
Както за всяко нещо в една връзка, трябва да се правят компромиси. ;)
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Какво правите ли? На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш. Да измие чиниите? Done. Да оправи леглото? Done. Да си събере боклуците? Done.
Та, за какви проблеми идеше реч, че забравих? :mrgreen:
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Crippled Alice
Легендарен флуудър
Специалност: Италианска филология
Курс: трети

Мнение от Crippled Alice »

Добре, наистина ли давате на половинките си да мият чиниите и да оправят нещо? По мои наблюдения толкова нескопосано го правят, че по-добре сама да си свърша тия неща. :mrgreen:
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

MidwinterSun написа:Какво правите ли? На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш. Да измие чиниите? Done. Да оправи леглото? Done. Да си събере боклуците? Done.

Не съм очаквала подобно нещо от теб, Силвия.

Вие сериозно ли? Бахти, разсъждавате все едно е (19)56-та година и хората, с които живеете са някакви тъпи пещерняци.
:pukeright: :pukeleft:
(Първоначално бях написала мъжете, но после се замислих, че какво пък, може и за жени да се отнася.)
Понякога много ме е срам, че съм жена като чета такива "домашни съвети".

Та, когато нещо ме дразни в човека, с когото живея, го моля да го промени. Ако е нещо голямо, неприятно и гнусно.
Ако е нещо дребно (например, оставя капачката на шампоана отворена) просто го оправям.
Хората се нагаждат един към друг, адаптивни са. Ама ако очакваш, че всичко ще е перфектно от ден 0... имаш сериозна нужда от проверка на реалността.

Една приятелка казваше, че битовизмът е изпитанието за чувствата. Защото, когато той влезе през вратата, любовта излиза през прозореца.
;)
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

50%

Toлкова е процента на разводите от всички бракове в момента.

"Несходство в характерите" е сред най-честосрещаните причини за разводи.

Това е моето мнение по темата.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Не вервам на тая статистика. Източник?
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

оставям капачката на шампоана вдигната.
и не може само единият да чисти, а другият да разпилява. аз така се демотивирам.
la douleur exquise
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мила написа: Вие сериозно ли? Бахти, разсъждавате все едно е (19)56-та година и хората, с които живеете са някакви тъпи пещерняци.
Тук не става въпрос за тъпи пещерняци. Става въпрос за това, че ако правиш човека до себе си щастлив, той също ще иска да направи теб щастлива.
Сега излез и ми намери мъж, който не се ощастливява от секс и хубава храна.
Разбира се, ние сме еволюирал биологичен вид, с развито съзнание, всестранни интереси и т.н., но колкото и да еволюираме, ще си останем подвластни на основните си биологични нужди.
Секс и храна.
Животът е прост.
Crippled Alice написа:Добре, наистина ли давате на половинките си да мият чиниите и да оправят нещо? По мои наблюдения толкова нескопосано го правят, че по-добре сама да си свърша тия неща. :mrgreen:
Разбира се, че давам. Като не може да направи нещата, казваш, стой да ти покажа. И показваш. Човек се учи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

MidwinterSun написа:
Мила написа: Вие сериозно ли? Бахти, разсъждавате все едно е (19)56-та година и хората, с които живеете са някакви тъпи пещерняци.
Тук не става въпрос за тъпи пещерняци. Става въпрос за това, че ако правиш човека до себе си щастлив, той също ще иска да направи теб щастлива.
Сега излез и ми намери мъж, който не се ощастливява от секс и хубава храна.
Разбира се, ние сме еволюирал биологичен вид, с развито съзнание, всестранни интереси и т.н., но колкото и да еволюираме, ще си останем подвластни на основните си биологични нужди.
Секс и храна.
Животът е прост.
Не съм съгласна с начина, по който мотивираш подобни си действия.
И ми е много грозно, когато една жена сама се принизява до вагина с метла и фурна.

Пак казвам, преди всичко сме хора, чак после сме мъже и жени.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Аватар
Търговецът на кристал
Легендарен флуудър

Мнение от Търговецът на кристал »

Libra написа: Бе общо взето - кошмар... обаче го/я обичате толкова много, а и така добре си пасвате във всичко останало... Какво правите в такъв случай?
Аз поне не виждам нищо кошмарно в така описаната ситуация. Поне на мен тия работи не са ми приоритет в една връзка - дреме ми, че оставял капака на тоалетната чиния еди как си. Даже лично ме е питал дали ми пречи - като ме попита, тогава си дадох сметка, че го прави. Имам склонност тия битовизми да минават през съзнанието ми, без да ме затормозяват особено. Почвам да мисля, че съм голяма късметлийка - сигурно има хора, за които подобни дреболии са истински дразнещи, не знам: а и ако наистина е голямата любов, наистина ли ще ви дреме как си оправя леглото? Стига да не е абсолютен мърляч, останалото е окей за мен.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Мила, къде видя да се принизявам до вагина с метла и фурна?
Изображение
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

]
MidwinterSun написа:Какво правите ли? На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш. Да измие чиниите? Done. Да оправи леглото? Done. Да си събере боклуците? Done.
Без да се обиждаш, Сис, но това, както и мненията на доста съфорумки ме хвърлиха в оркестъра. Отвсякъде.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
Публикувай отговор

Обратно към “Любов, романтика...”