MidwinterSun написа:Какво правите ли? На първо място си разхвърляш дрехите пред ощастливените му очи, след това го нахранваш с нещо вкусно и домашно сготвено по възможност. След като тези две прости стъпки са изпълнени, можеш да си поискаш почти всичко и ще го получиш. Да измие чиниите? Done. Да оправи леглото? Done. Да си събере боклуците? Done.
Та, за какви проблеми идеше реч, че забравих?

Не съм очаквала подобно нещо от теб, Силвия.
Вие сериозно ли? Бахти, разсъждавате все едно е (19)56-та година и хората, с които живеете са някакви тъпи пещерняци.
(Първоначално бях написала мъжете, но после се замислих, че какво пък, може и за жени да се отнася.)
Понякога много ме е срам, че съм жена като чета такива "домашни съвети".
Та, когато нещо ме дразни в човека, с когото живея, го моля да го промени. Ако е нещо голямо, неприятно и гнусно.
Ако е нещо дребно (например, оставя капачката на шампоана отворена) просто го оправям.
Хората се нагаждат един към друг, адаптивни са. Ама ако очакваш, че всичко ще е перфектно от ден 0... имаш сериозна нужда от проверка на реалността.
Една приятелка казваше, че битовизмът е изпитанието за чувствата. Защото, когато той влезе през вратата, любовта излиза през прозореца.