Еднополовите бракове

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор
Надежден Случай
Плиний Стари
Специалност: Най-мързеливата

Re: Еднополовите бракове

Мнение от Надежден Случай »

Пропуснах да прочета отзива на Ангел. Човек,а какви са според теб твоите рационални аргументи в подкрепа на хомосексуалните бракове? Прочети си пак коментарите и ми намери момента,в който даде необорим факт,който доказва,че всички трябва да сме единодушни по конкретния въпрос. Единствените факти,които даде,са генетичното развитие и хомосексуализма при животните,които как по-точно трябваше да обърнат гледната ми точка? Поне разбрах,че съм хипер привлекателен,защото безименният ми е доста по-дълъг от показалеца. Жална и майка на простатата ми обаче.
Последно промяна от Надежден Случай на 03 Апр 2013, 23:10, променено общо 1 път.
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Аватар
Boleyn
Легендарен флуудър
Специалност: Българска филология
Курс: завършил

Мнение от Boleyn »

Прави ти впечатление значи - сигурна съм, че много наблюдаваш и анализираш, мнението ти не е просто ей така написано, колкото да си чешем пръстите по клавиатурата.

И понеже точно това се случва, а и е спам, аз приключвам участието си, но ти може да продължиш с неадекватните примери и хипотетични ситуации.

послепис: Хубаво е, че има опция да лайкнеш във форума, но няма да е зле и да направят бутон "получих тумор от това съобщение".
Изображение
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от Ангел »

Котката ти не е способна да формира воля (още по-малко правнорелевантна). Краткият отговор е: не. Освен това, моля те, не консумирай обичта помежду ви!
Искаш да ти цитирам собствените си мнения, вместо да ги прегледаш? Не.

Ники, а можеше да си догледаш Борусия (както направих и аз) на спокойствие и тогава, разполагайки с цялата достъпна информация, да споделиш по-конструктивно мнение (не казвам, че онова ти не беше :-) ).
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Надежден Случай
Плиний Стари

Предложението ти за бутон "не харесвам" би довело до прекалено много хейт. :wink: Прави ми впечатление,че следя достатъчно определени сфери,че да знам кое как действа,с какви подбуди и какви са резултатите,както и че отричаш собствените си либерални идеали с отхвърлянето на всяко мнение срещу слепия либерализъм. Ако съм ти толкова противен,като ми видиш никнейма,подминавай коментара,така няма да получаваш нежелани тумори! :D
Sunshine or ain't.
Надежден Случай
Плиний Стари

Ангеле,молбата ми беше възможно най-реторична,четох ли четох и нищо съдържателно не прочетох. До никъде не я докарахме,както се и очакваше.
Sunshine or ain't.
Ер Малка
Вазов
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: втори

Мнение от Ер Малка »

Надежден Случай написа:Ако съм ти толкова противен,като ми видиш никнейма,подминавай коментара,така няма да получаваш нежелани тумори! :D
Единствения ти пост, на който се радвам, че попаднах, защото ме подсети как да скрия останалите ти. Мерси, пич :salute:
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Надежден Случай
Плиний Стари

Сигурен съм,че не се усещате как вие дискриминирате най-много от всички тук. Аз приемам действия,които не харесвам,дело на хора,които като цяло не харесвам особено,докато вие не приемате най-обикновени думи от човек,когото никога не сте срещали през живота си. Огледайте се в огледалото и ще видите това,срещу което така разпалено роптаете! :D
Sunshine or ain't.
Аватар
zritel
Летящите Пръсти
Специалност: Стопанско управление с немски език
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от zritel »

Надежден Случай написа:... Едно е да се иска човешко отношение към жените,третирани като полу-хора в мюсюлманския свят най-вече,което подкрепям на 100%, ...
:lol: да живеят сложните изречения и смисълът, които ние знаем, че влагаме :cheers: :cheers: :cheers:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Значи ще си позволя да обобщя нещата най-просто и без излишни словоблудства:

Хората с различна сексуална ориентация (която не бива да се бърка с форми не перверзия) трябват да имат:
а/ равни граждански права като всички останали, вкл. брак, осиновяване, наследяване
б/ право да бъдат третирани като част от обществото, без да са определяни като "различни" и тем подобни неутрални на пръв поглед думи, които реално са дискриминационни.
в/ свободата да изразяват сексуалността си, без да бъдат ограничавани от никакви норми

Всичко това го обяснявам с принципите на хуманизма и най-вече този на равенството между различните хора в едно общество. Същият който е изравнил правата на жените с мъжете, отменил робството и изравнил правата на малцинствата и мнозинствата на етнически, религиозен и културен признак.

Ако някой има възражения или забележки е свободен да си ги каже, докато му пука да пише по темата.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Надежден Случай
Плиний Стари

Зрител,сънят ми ме напусна в последните дни и те го резултата. Подкрепям борбата срещу въпросното отношение към жени,да не вземе някой да е разбрал и това накриво. :lol:
Sunshine or ain't.
Надежден Случай
Плиний Стари

Ето го и моето,още по-кратко,обобщение:

Всеки човек,живеещ в демократична държава,каквато претендира да е нашата,има право на свободно мнение по всеки належащ въпрос,стига да не е консерватор в либерален форум. :lol:
Sunshine or ain't.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Човек може да има мнение по въпроси, по които няма утвърдени житейски истини. Ето нагледен пример:

Някой казва: Януари се пада зимен месец.
Аз казвам: Еее хубаво, но сме демокрация и аз имам собствено мнение и за мен януари е летен месец отвсякъде.

Излиза, че за една всеобща житейска истина, човек няма как да има "мнение" при положение, че говорим за факти, а не за вкусове.

Обратното:
Някой казва: Аз обичам да ям диня.
Аз казвам: Еее хубаво, но сме демокрация и аз мразя диня и няма да я ям никога.

Ето свободно мнение, което си изразявам и отстоявам. Кой ще ми каже, че греша? Все пак е въпрос на личен избор и вкус.

Сега ясно ли е?
Надежден Случай
Плиний Стари

Да виждаш някъде из форума тема "Януари зимен месец ли е?". Сега ясно ли е? Тъй като в тая тема има учудващо силна тенденция никой нищо да не разбира от коментарите на другите (или поне пишещите ги така твърдят :lol: ),ще обясня за всеки случай. Ако това,което написа,беше житейски факт,нямаше да се отвори тема,която да пита "за или против".
Sunshine or ain't.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Не съм пускал аз тази тема, не мога да твърдя за какво е. Аз лично я определям като тема в която едни хора обясняват на други хора за даден факт от реалността.

Еднополовите бракове - за/против? Всеки си има свои възгледи, но е факт, че тези на противниците са дискриминативни и антихуманни и като такива, следва да се поправят. Еднополовите бракове не зависят от този форум. Те са предстоящето обозримо бъдеще. Това няма да го промени ни 1, ни 10 теми у никой форум. Тема я възприемам като опит на мислещите занапред да убедят мислещите заназад, че грешат и да се поправят и да променят възгледите си.

А това което изредих по-горе в 3 подточки не е мое творение, то си е доказано вече и няма място за оспорване. Винаги на такива радикални идеи е имало противници, които са ги отричали и те са намалявали с времето и с дискусиите. Преди време равенството на половете, гравитацията, кръглата форма на земята са били такива теми. Сега явно са еднополовите бракове. След 20год ще е нещо друго. По-важното послание на темата е да свикнем да мислим прогресивно преди да сме изостанали дотолкова от времето в което живеем, че да сме пародия на човек, вместо човек.
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Мнение от ники »

ОК, ние всички сме еднакви. Това е целта и като общество. Не да сме равни, всички да сме еднакви. А пък не сме еднакви, мама му стара. Всячески се опитвате да насочите темата в посока, в която не искате да отиде и аз всячески се опитвам да не я пращам натам.

И въпросът не е дали януари е зимен месец, а дали март е такъв, щото то март е зимен, ама май бил и пролетен, при все че знаем точно какъв месец е и това е абсолютно обективно, рационално логично, естествено и каквото там още писахте.
Публикувай отговор

Обратно към “България”