[КСК 2013] Оптометрия

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Kaloyan_king
В началото бе словото
Специалност: Фотоника и лазерна техника
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Оптометрия

Мнение от Kaloyan_king »

Scribbler написа:Ами честно казано не е оправдание,но изпитът по математика ми беше от 9 часа до към 13,а този по физика беше същия ден от 14 часа.В главата ми вече беше мармалад.Наистина не беше толкова труден,но направих някои глупави грешки,за които естествено се усетих чак когато беше късно.По математика имам 5,50,докато по физика по мои сметки ще хвана 4,50.А подготовката по физика,която получаваш от средното образование,няма да коментирам,тя на практика липсва :D Иначе толкова ли сериозни знания се изискват при започване на висшето образование?В смисъл,не се ли започва от нулата или направо те "хвърлят в екшъна"?
Ами още от първата лекция по механика ще бъдеш запознат с диференциалното и интегрално смятана, което може да се приеме за шок, като се има предвид че определените интеграли се учат по анализ в края на семестъра. С една дума, материалът в курса по механика избързва с 2-3 месеца този по математика. Поради тази причина много колеги спряха да ходят на лекции, защото нищо не разбираха, което в край на сметка доведе до многото слаби оценки на сесията(както по математика, така и по механика). Освен това ще забележиш че повечето ти колеги, оптометристи или са завършили техникума Ломоносов или имат собствена оптика или и двете. Така че реално на тях голяма част от лекциите, свързани с чистата физика са им меко казано ненужни за професията която (ще) практикуват, и не си дават много зор в ученето и. Даже някои се чудеха, защо изобщо специалност е във ФЗФ, а не в БФ или МФ например. ( За протокола, аз също съм възпитаник на Ломото, но записах фотоника, защото се изучава доста повече оптика в нея, а аз съм техник-оптик по професия :cheers: ). Така че си помисли с какво искаш точно да се занимаваш. Оптометрия можеш и да запишеш като магистърска степен. Да те предупредя отсега, да очакваш през първата седмица от семестъра, тестче по гимназиална математика. Но като ти гледам оценката по математика, нямаш повод за притеснение :D
H(t)|ψ(t)>=i ℏ d/dt|ψ(t)>
Scribbler
В началото бе словото

Мнение от Scribbler »

Нямам проблеми с гимназиалната математика,даже напротив.Дълго се колебаех дали да не уча математика,но в крайна сметка ограничих избора си до Оптометрия и Медицинска физика.В крайна сметка оценката по физика не се оказа толкова трагична.Надявам се с 5 да влезна,но това което ми написа направо ме разколебава :D Имам чувството,че всички около мен ще са едва ли не завършени специалисти,а аз ще гледам като теле :D Дано има и други като мен от езикова гимназия,да си правим компания :D
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Това, че (голяма част от) другите са учили някви неща и имат по-добра предварителна подготовка не бива да те отказва и разколебава......
Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Ще те окуража с няколко думи. Една приятелка завършила музикалното училище с виола, записа тон режисура и беше адски доволна. Когато започнаха лекциите се оказа, че това не е музиката, която тя е очаквала и хора с нулеви познания по музика се справят отлично. Да, тон режисурата е по-скоро свързана с техника и машини :wink: . Не знаеш кое твое качество ще те изтласка :)
Изображение

Изображение
Scribbler
В началото бе словото

Мнение от Scribbler »

Дано.Както и да е,от сега започвам да преговарям и да се подготвям по физика :D И да не ме приемат няма да навреди
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт
Курс: друг

Мнение от HCL »

Здравейте, много сте изписали и нещо се обърках, тука питам за едно фр, което не е много зле във математиката и физиката и химията .. прочетох че оптометрия може да се кандидаства с матура по биология, той е 94 сега ще държи матура по биология освен оценката от матурата друго какво вземат ?
Pisobella
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Pisobella »

Изображение
"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт
Курс: друг

Мнение от HCL »

Pisobella написа:Виж тук http://uni-sofia.bg/index.php/bul/priem ... ptometriya
евалата :cheers:
Аватар
katia_pk
В началото бе словото
Специалност: оптометрия
Курс: първи

Мнение от katia_pk »

Добър ден някой да учи оптометрия редовно?
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”