[КСК 2013] Химия и Биология

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт
Курс: друг

Re: [КСК 2013] Химия и Биология

Мнение от HCL »

Ако човек изкара 2 на предварителните,може ли да кандидаства с оценките от редовния изпит?
Аватар
Диаси
В началото бе словото

Мнение от Диаси »

Може. :]]]
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Здравейте, имам един комплексен въпрос ..
Та така, той е следния :
- Сега си платих за предварителната изпитна сесия по биология и химия, ще канидаствам медицина, но още не съм отварял биологиите, наблягам само на химията защото съм много зле там, вече дигнах летвата доста ( казвам го това защото миналата година, ме скъсаха по химия във МУ-тата) ии сега остава много малко време до изпитите (първите) и мисля да продължа химията да я помпя защото има неща които не знам .. Това обаче което ми е тъмна индия е .. сега ако отида на предварителните по биология и химия и изкарам някаква оценка по химия с която може да се участва в класиране, а по биология 2 ка защото не съм учил.. после на редовните мога ли да отида само на биология ако ме задоволява оценката по химия и да кандидаствам така ще се зачете ли ? Или примерно изкарвам някаква оценка по химия различна от 2 но не ми харесва и био 2 идва лятото нормалние изпити и се явявам на кск пак изкарвам по био различно от 2 и по химия, но оценката е по-малка от предварителния, ще вземат по-голямата нали ?? Друго което искам да попитам е колко е минималният бал с който са влезнали МОМЧЕТАТА през кск 2012 ? И ако не го покрия евентуано има ли опция платено както във МУ-тата и колко е то като цена пак ли е годишно редовно + 12 минимални работни заплати, тоест 7000 и нещо на година ? :binky: :binky:

P.S Благодаря на HCL че предостави профила си, поради факта че моят не е активен все още

Благодаря за отговорите, ако някой му се занимава може направо да ме добави в скайп - slaughter_you
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Двата предварителни и двата редовни изпита (по един редовен и един предварителен, съответно за изпит Биология и изпит Химия) не зависят по никакъв начин един от друг. Може да имаш 5.20 на химия и 2 на биология, а на редовната да не се явиш на химия(ако те устройва оценката), а само на Биология. Ще се появиш в базата данни на СУ за кандидат-студенти и там ще ти са изписват оценките от всички изпити. При класирането задължително и автоматично ще се вземат най-високите изкарани оценки. :cheers: Стискам палци да с справиш с материала. Друго много важно при кандидатстването е да си подредите правилно желанията. :!: Не е възможно ако сте приети на 2-ро желание, да решите че 3-тото повече ви харесва. Може да се движите само към първото ви желание. Ако не успеете Биология и химия не е лоша специалност за поддържане на знанията, а и доста евтина (както казваше един колега - "Те само със здравните осигуровки вече са вътре. + карта за градски, БДЖ...").
Изображение

Изображение
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Аз съм се насочил твърдо към медицината но ще запиша и фармация защото съм сигурен че има някакви методи да се прехвърлиш както в МУтата , не ми отговорихте има ли платено обучение по медицина в СУ ?
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Мисля че няма вариант за платено обучение, но ще влезеш 100%. Един колега от Биология и химия кандидатства наново и влезе фармация (последен) с бал 21.и малко (примерно 21.20), следващия беше с една единица отгоре и последващия също с една единица над предишния. От максимален бал 36 точки! При момичетата бала се затвори на 29т.
Изображение

Изображение
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

29 точки или 29 бал .. защото 29 бал е много при положение че стартовия ми е 10,75 нямам пълни 6 ци а са 5 и нещо горе-доло какви оценки трябва да изкарам че да влезна ?
Аватар
dqvolito
От дъжд на вятър
Специалност: медицина
Курс: първи

Мнение от dqvolito »

Не може да се преместиш от фармация в медицина!!!!
"Всичко в умерени количества е полезно" - Хипократ :)

МЕДИЦИНА - Медицински факултет към СУ

Групата на МФ в facebook e : http://www.facebook.com/group.php?gid=1 ... all&ref=ts
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Колко жалко ... тогава ще направя всичко възможно да влезна само не разбрах точки казвате на бала оценки диплома и оценки изпит по две ?
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото
Специалност: Туризъм

Мнение от MidnightSun »

2х изпит по биология + 2х изпит по химия + 1х биология - диплома + 1х химия - диплома... максимален бал - 36.
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

I курс, Туризъм
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

искате да ми кажете че трябва да изкарам 5 на двата изпита за да имам бал 30 .. охх с тая химия шанса да изкарам повече от 4 е много малък ... :(
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото

Мнение от MidnightSun »

Ако толкова не си подготвен за изпитите, а за тях определено се учи много - моите съученици учат теми по биология и решават тестове още от 11 клас, се пробвай догодина. Така ще имаш повече време да наваксаш с материала, но и нищо не губиш да се явиш на изпитите и тази година... :D Всичко си зависи от теб.Освен с предоставянето на факти за минималния бал през миналата година, няма как да ти помогнем по други начин.. Според мен балът няма да падне тази година, а даже може и да се повиши..
“Twenty years from now you will be more disappointed by the things that you didn't do than by the ones you did do. So throw off the bowlines. Sail away from the safe harbor. Catch the trade winds in your sails. Explore. Dream. Discover.” - Mark Twain

I курс, Туризъм
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Няма как да се пробвам до година защото няма толкова кешовица, от къде ще изкарам аз парица за 3 години подред кандидастване, 1 година посред нищото ме тръшна няква пневмония 2 седмици немога да мръдна от болницата и после 1 месец домашно лечение и от толкова много антибиотици няма да ти казвам че нямаш сила да дигнеш 1 чаша с вода .. както и да е ако тая година не влезна никъде ще трябва да ставам общак или да си тегля ножа :D аз повече от 27 бал немоа изкарам да бутна най много 5 по био и 4 по химия И ТО ХИМИЯТА АКО ИМАМ ЕБАХТИ КЪСМЕТА да се паднат някакви работи които знам .. няма кво да се лъжем, аз за тва клоня и везната към платеничко .. но ако не става в СУ поне в някое МУ да стане, вървим напред и квото такова
Аватар
MidnightSun
В началото бе словото

Мнение от MidnightSun »

Имаш още време да учиш, споко. Айде, успех ти пожелавам, не се отчайвай. :D

I курс, Туризъм
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Права си ще трябва да следвам примера на Сенсея ми -Eat tonight and work twice as hard as today ...
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”