Шоколадена тема
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Re: Шоколадена тема
Да, бях убедена, че е нещо такова. Изглеждат фантастичноMidwinterSun написа:Никаква идея. Някаква швейцарска линдска бонбониера, която майка ми ми изпрати. Всеки един бонбон вътре до последния е съвършеното блаженство. Швейцарците знаят как да правят шоколад.
I wanna fall from the stars straight into your arms
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
о.О Не знаех, че има такъв, откъде го взе?fluffy cloud написа:Аз опитах Милка с бисквитки "Тук".
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Може просто да ги е смесила. Аз така правя с течния шоколад и солетите с кашкавал
. Уфф.
Иначе в кухнята правя курабийки с шоколад /те по-скоро стават като мъфини, в смисъл мекички са и са много вкусни/, че днес като се прибрах бях капнала и спах до 9... та сега ще съм като бухал цяла нощ :Д.
Това е рецептата:
Продукти
2 и 1/2ч.ч брашно
1ч.л. хлебна сода
1ч.л. бакпулвер
4с.л. какао на прах
1/4ч.л. сол
1ч.ч захар
1/2ч.ч масло
1ч.ч пюре от банани(2-3 меки банана, намачкани с вилица, до пюре)
1 яйце
1ч.л ванилия
1ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад/ аз лично слагам малко повече шоколад – две опаковки, дето се водят натурален на Милка или Своге, всъщност са си сладки тъмни шоколади. Натуралните шоколади по-принцип са по-добрият вариант ако става дума за готвене/
Смесете брашното, хлебната сода, бакпулвера, какаото и солта. Разбийте маслото и захарта в голям съд, прибавете към тях пюрето от банани, яйцето и ванилията и бъркайте докато стане хомогенна смес. Прибавете постепенно сухата смес и накрая шоколадовия чипс. Разбъркайте добре. Вземете със супена лъжица от сместа и поставете върху намаслена тавичка за печене. Печете около 15 минути в предварително загрята на 175С(350Ф) фурна.След като извадите от фурната, оставете курабийките още 2 минути в тавата и след това извадете върху решетка да изстинат.
Иначе в кухнята правя курабийки с шоколад /те по-скоро стават като мъфини, в смисъл мекички са и са много вкусни/, че днес като се прибрах бях капнала и спах до 9... та сега ще съм като бухал цяла нощ :Д.
Това е рецептата:
Продукти
2 и 1/2ч.ч брашно
1ч.л. хлебна сода
1ч.л. бакпулвер
4с.л. какао на прах
1/4ч.л. сол
1ч.ч захар
1/2ч.ч масло
1ч.ч пюре от банани(2-3 меки банана, намачкани с вилица, до пюре)
1 яйце
1ч.л ванилия
1ч.ч шоколадов чипс или начупен на малки парченца шоколад/ аз лично слагам малко повече шоколад – две опаковки, дето се водят натурален на Милка или Своге, всъщност са си сладки тъмни шоколади. Натуралните шоколади по-принцип са по-добрият вариант ако става дума за готвене/
Смесете брашното, хлебната сода, бакпулвера, какаото и солта. Разбийте маслото и захарта в голям съд, прибавете към тях пюрето от банани, яйцето и ванилията и бъркайте докато стане хомогенна смес. Прибавете постепенно сухата смес и накрая шоколадовия чипс. Разбъркайте добре. Вземете със супена лъжица от сместа и поставете върху намаслена тавичка за печене. Печете около 15 минути в предварително загрята на 175С(350Ф) фурна.След като извадите от фурната, оставете курабийките още 2 минути в тавата и след това извадете върху решетка да изстинат.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ОФ. Тфа въобще не ми хрумнаMonita написа:Може просто да ги е смесила.
Викам си - тея от Милка тотално са се извратили
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Ооо, извратили са се и още как:FloWersOfEviL написа:Викам си - тея от Милка тотално са се извратили

Иначе я има по разни квартални магазини, а вероятно и на щанда в Халите. Аз в Халите търсех с бисквитки "Орео" шоколада, ама го нямаше. След няколко дни майка ми каза, че вече го имали, но не ми беше купила
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Шоколад с пуканки! ВАЙ.

Доста е номномном

Доста е номномном
-
marin-ov
- В началото бе словото
- Специалност: Българса фиология
- Курс: втори
Тоя не бях го виждал до сега!fluffy cloud написа:Ооо, извратили са се и още как:FloWersOfEviL написа:Викам си - тея от Милка тотално са се извратили
Иначе я има по разни квартални магазини, а вероятно и на щанда в Халите. Аз в Халите търсех с бисквитки "Орео" шоколада, ама го нямаше. След няколко дни майка ми каза, че вече го имали, но не ми беше купила.
- Bagatur
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Вчера изядох един "Млечен" с лешници и стафиди (този в светлосинята опаковка). Смея да заявя, че не се различава по нищо от Милката със същия пълнеж, само дето е по-евтин - 99 стотинки 
Strength and honor.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Аз много харесвам тази комбинация и все пак предпочитам "Милка"-та. Въпреки че и този синият не е лош. Но на "Линд" шоколадът със стафиди и лешници е просто прекрасен
.
Аз опитах това: http://www.milka.bg/milka2/page?locale= ... v=pDBP3656 и е доста вкусно, но и доста малко като грамаж и съответно скъпо.
Аз опитах това: http://www.milka.bg/milka2/page?locale= ... v=pDBP3656 и е доста вкусно, но и доста малко като грамаж и съответно скъпо.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Винаги съм обожавал шоколад,но вече доживях и момента,в който буквално ми спаси живота. И вече го обичам дори повече...ако въобще е възможно. 
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
-
Pisobella
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Този на Своге е много много добро попадение. С карамелизираните бадеми не съм го опитала все още, но ми изглежда много добър и той.fak написа:аз си мечтая за своге с чипс.. ама по-натам..

"Искам да мога да накарам светлината да разказва истории в тъмното."
click me !! ---> http://z0r.de/63
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Много искам да опитам милка орео. 
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
-
firerose
- В началото бе словото
- Специалност: КТТ
- Курс: втори
- Адрес в галерията на СУ: http://forum.uni-sofia.bg/gallery/
Az obicham i Svoge i Milka vyv vsichkite im raznovidnosti ( bez bql )
Всекидневен хороскоп от astrodata.bg
Най-новите лаптопи в toplaptop.bg
Всекидневен хороскоп от astrodata.bg
Най-новите лаптопи в toplaptop.bg