Супер, ама на нас квесторите не ни казаха за поле... Това е глупаво!kittyondrugz написа:На курса в СУ казаха да има поле и да не падаме под обем 3 страници,но като гледам оценката на Ер Малка от миналата година явно не е точно така
[КСК 2013] Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Re: [КСК 2013] Журналистика
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
- KeepItClassy
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
На нас в 255 ни казаха, че е хубаво да оставим поле за да е по- прегледно и за да могат проверяващите да си водят бележки, ако искат, но не било задължително.
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
Явно нашите квестори (255 стая) са били едни от малкото, които си вършеха работата 
Аз лично писах супер странни работи
започнах със Смирненски (!?), след това стана на разказ за роботи и човек, който гони "светлината" на надеждата за нов свят, но никой не го следва.. и завърших със заключение от 2 думи, от които едната не знам дали съществува, нооо няма проблем
малко за обема се притеснявам-на черновата ми излезе около 4 страници, но като го пренаписах ми излезе 2, а аз пиша доста широко.
Успех на всички!
Аз лично писах супер странни работи
малко за обема се притеснявам-на черновата ми излезе около 4 страници, но като го пренаписах ми излезе 2, а аз пиша доста широко.
Успех на всички!
The only place success comes before work is in the dictionary
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Странно е едни да казват за поле, други не... Май наистина не всички са си свършили работата коректно! Успех отново!
"Думата е страшно нещо, в нея са затворени изразните средства на всички изкуства: бои, линии, форми, звукове, движения - всичко, стига да можеш да боравиш с тия нейни богатства." Йордан Йовков
- ~Suzie
- Пишете, о, братя
- Курс: първи
Аз също не съм оставяла поле. Дано не бъде минус...
"One day, you’re 17 and you’re planning for someday.
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green
And then quietly, without you ever really noticing, someday is today.
And then someday is yesterday.
And this is your life."
John Green
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
- Курс: втори
Не е задължително да оставяте поле. Притеснявайте се единствено за писанията си. :д
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
-
Надежден Случай
- Плиний Стари
- Специалност: Най-мързеливата
Благодаря,аз всъщност съм един от малкото,които разчитат повече на устния изпит,ораторските ми способности са доста по-високи от писателските,нещо около петицата на писмения ме устройва.Nemalp написа:^ Хубав ник, желая ти успех с начинанието, имаш добър начин на изразяване : ) . Всъщност, вярвам, че ще те приемат ...
Real friends will serve you long,
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
Sunshine or ain't.
Real friends won't do you wrong,
Real friends don't change.
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
И аз разчитам на ораторските си способности. И с теб ставаме двама!Надежден Случай написа:Благодаря,аз всъщност съм един от малкото,които разчитат повече на устния изпит,ораторските ми способности са доста по-високи от писателските,нещо около петицата на писмения ме устройва.Nemalp написа:^ Хубав ник, желая ти успех с начинанието, имаш добър начин на изразяване : ) . Всъщност, вярвам, че ще те приемат ...Колкото до дискусията за полета,шрифт,разчертаване на редове и подобни,аз си шляпах по пичовски,без полета,без нищо,стига да не сте писали уникално грозно и сгъчкано,не би трябвало това да окаже влияние,поне според мен.
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
- Курс: кандидат-студент
Благодаря,аз всъщност съм един от малкото,които разчитат повече на устния изпит,ораторските ми способности
И аз разчитам на ораторските си способности. И с теб ставаме двама![/quote]
Аз разчитам и на двете! Миналата година кандидатствах, приеха ме, но трябваше да замина извън страната и затова сега съм тук. Again. Минах вече веднъж по този път. И да, на устния е по-притеснително, пак разчиташ на късмет (събират ви в голямата аула, викат ви по 10 човека и 2ма квестори ви водят до залите за изпити. Всеки влиза, където си избере, а все пак е важное и какви ще са квесторите. А всичко зависи от нас, и от късмета ни...)
Устният е по-лесен и защото:
1 Резултатите излизат още на следващия ден и не ни влияят толкова зле психически
2 Винаги можеш да предположиш, за каква оценка си. Не точно, но пък няма как да очакваш 2, а да ти пишат 6. Но все пак можеш да се довериш на собствената си самооценка и резултатите (в повечето случаи) не са много изненадващи. Докато но писмения.... очаквайте неочакваното! хах
И аз разчитам на ораторските си способности. И с теб ставаме двама![/quote]
Аз разчитам и на двете! Миналата година кандидатствах, приеха ме, но трябваше да замина извън страната и затова сега съм тук. Again. Минах вече веднъж по този път. И да, на устния е по-притеснително, пак разчиташ на късмет (събират ви в голямата аула, викат ви по 10 човека и 2ма квестори ви водят до залите за изпити. Всеки влиза, където си избере, а все пак е важное и какви ще са квесторите. А всичко зависи от нас, и от късмета ни...)
Устният е по-лесен и защото:
1 Резултатите излизат още на следващия ден и не ни влияят толкова зле психически
2 Винаги можеш да предположиш, за каква оценка си. Не точно, но пък няма как да очакваш 2, а да ти пишат 6. Но все пак можеш да се довериш на собствената си самооценка и резултатите (в повечето случаи) не са много изненадващи. Докато но писмения.... очаквайте неочакваното! хах
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
А какво се говори но устния?
:) Какво те питат?
Бе я по-спокойно, поле без поле, дрън-дрън. Я не се втелявайте за глупости.
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Това изказване много ми хареса!Мила написа:Бе я по-спокойно, поле без поле, дрън-дрън. Я не се втелявайте за глупости.
-
trichkova
- От дъжд на вятър
- Специалност: журналистика
А какво се говори но устния?
:) Какво те питат?
Тогава имаше два въпроса:
1. Медиите и техните отговорности
2. Екологията и гражданската позиция
Дават ти време да помислиш. Започваш с някоя от темите и всичко зависи от теб... трябва да внимаваш накъде ще поведеш разговора, защото сам може да си заровиш главата в земята. На мен лично ми зададоха точно два въпроса, на които отговорих с по едно изречение. Общо съм говорила около 4-5 минути. А и бях от късметлиите. Започнахме в 8:00, в 8:35 вече бях навън и си говорих по телефона. Но могат да те питата всичко. Познавам хора, които са ги питали за историята, за зодиите, за каквото се сетите.....
Това, което не ми хареса, а че като влезеш и те питат, каква оценка имаш на писмения. И обикновено оценката от устния ти е +/- 0,50, а в случайте, когато имаш 5,00 на устния пишат и доста шестици. Но си мисля, че не е редно да питата за оценката, защото съм убедена, че малко или много се влияят от нея.
Тогава имаше два въпроса:
1. Медиите и техните отговорности
2. Екологията и гражданската позиция
Дават ти време да помислиш. Започваш с някоя от темите и всичко зависи от теб... трябва да внимаваш накъде ще поведеш разговора, защото сам може да си заровиш главата в земята. На мен лично ми зададоха точно два въпроса, на които отговорих с по едно изречение. Общо съм говорила около 4-5 минути. А и бях от късметлиите. Започнахме в 8:00, в 8:35 вече бях навън и си говорих по телефона. Но могат да те питата всичко. Познавам хора, които са ги питали за историята, за зодиите, за каквото се сетите.....
Това, което не ми хареса, а че като влезеш и те питат, каква оценка имаш на писмения. И обикновено оценката от устния ти е +/- 0,50, а в случайте, когато имаш 5,00 на устния пишат и доста шестици. Но си мисля, че не е редно да питата за оценката, защото съм убедена, че малко или много се влияят от нея.
- Christine_Di
- Пишете, о, братя
Нямя логика да те питат за писмения, те са два отделни изпита... Странно!
- pifiella
- Пишете, о, братя
Трима!Christine_Di написа:И аз разчитам на ораторските си способности. И с теб ставаме двама!Надежден Случай написа:Благодаря,аз всъщност съм един от малкото,които разчитат повече на устния изпит,ораторските ми способности са доста по-високи от писателските,нещо около петицата на писмения ме устройва.Nemalp написа:^ Хубав ник, желая ти успех с начинанието, имаш добър начин на изразяване : ) . Всъщност, вярвам, че ще те приемат ...Колкото до дискусията за полета,шрифт,разчертаване на редове и подобни,аз си шляпах по пичовски,без полета,без нищо,стига да не сте писали уникално грозно и сгъчкано,не би трябвало това да окаже влияние,поне според мен.
Ораторските ми възможности са на ниво,много по-добро от писмените.
"Вярвам в розовото. Вярвам, че смехът е най – добрият начин да изгориш няколко калории. Вярвам в целувките, в многото целувки. Вярвам, че трябва да останеш силен дори тогава, когато изглежда, че всичко върви на зле. Вярвам, че винаги ще има утре и вярвам в чудеса."
Audrey Hepburn
Audrey Hepburn