[КСК 2013] Журналистика

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване
Курс: втори

Re: [КСК 2013] Журналистика

Мнение от Mephisto »

Вътрешна информация - Най-важното е ясно и точно да можете да изведете своята теза, обем не се гледа на тези изпити. Изразете и защитете своята позиция и ще получите добра оценка.
.:{~Блог~}:.
Аватар
Annie Potter
В началото бе словото

Мнение от Annie Potter »

Здравейте и от мен!
Много се чудих дали да задам този въпрос от страх,че може да ме вземете за крайно малоумна,но реших да рискувам :)
Дава ли ни се чернова на изпита? Аз имам доста гаден навик да задрасквам и да добавям разни неща,когато пиша и ако нямам чернова,стара изключително нелицеприятно и трудно разчитаемо.
Благодаря предварително и ви моля да не ме хейтвате,нова съм :)
If you have to ask, you'll never know.
If you know, you need only ask.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Annie Potter написа:Здравейте и от мен!
Много се чудих дали да задам този въпрос от страх,че може да ме вземете за крайно малоумна,но реших да рискувам :)
Дава ли ни се чернова на изпита? Аз имам доста гаден навик да задрасквам и да добавям разни неща,когато пиша и ако нямам чернова,стара изключително нелицеприятно и трудно разчитаемо.
Благодаря предварително и ви моля да не ме хейтвате,нова съм :)
На изпита ще ти дадат едно като тънко книжле. То съдържа около 15 тина листа, ако не се лъжа, които са хванати заедно, направени са като книжка и отпред има логото на су, място където да изпишеш темата, по която ще пишеш и т.н. Щом ще си правиш чернова напиши отгоре, че е чернова. В никакъв случай не си позволявай да драскаш, да оставяш знаци или каквото и да е. Това със сигурност ще ви го кажат и в инструктужа преди да започне изпита. Накрая предаваш свитъка, те го прибират в голям плик, като пощенски. На едно малко листче ще си напишеш името и някакви други данни имаше, него ще го сложиш в по-малък плик. Като седнеш на мястото си, в определената зала, пред теб ще има всичко необходимо. Не се притеснявай. Със сигурност всичко, което ти обяснявам тук, ще ти го обяснят и на място. Пожелавам ти успех. Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да питаш. Все пак форумът е за това:))
Аватар
Annie Potter
В началото бе словото

Мнение от Annie Potter »

Значи може да си напиша "Чернова" и те няма да го гледат? Силно се надявам :)
Те не са някакви знаци,просто драсканици...ако не ми хареса някое изречение,а понякога и цял абзац,просто им тегля чертата,така да се каже :)
Благодаря за супер,мега,гига милите думи и полезната информация,при мен е невъзможно да не се притеснявам,аз винаги в такива моменти съм кълбо от нерви и си мисля,че ще се проваля с гръм и трясък,даже мислех да не казвам на никого,че ще ходя,защото винаги ме изнервя,когато хората имат някакви очаквания спрямо мен,толкова е травмиращо по някакъв начин,но да не се отнасям в писането,както често ми се случва :)
If you have to ask, you'll never know.
If you know, you need only ask.
seduction
Драскач

Мнение от seduction »

Annie Potter написа:Значи може да си напиша "Чернова" и те няма да го гледат? Силно се надявам :)
Те не са някакви знаци,просто драсканици...ако не ми хареса някое изречение,а понякога и цял абзац,просто им тегля чертата,така да се каже :)
Благодаря за супер,мега,гига милите думи и полезната информация,при мен е невъзможно да не се притеснявам,аз винаги в такива моменти съм кълбо от нерви и си мисля,че ще се проваля с гръм и трясък,даже мислех да не казвам на никого,че ще ходя,защото винаги ме изнервя,когато хората имат някакви очаквания спрямо мен,толкова е травмиращо по някакъв начин,но да не се отнасям в писането,както често ми се случва :)
Моля:)

Иначе за черновата не мисля, че ще ти я четат, но моят личен съвет е все пак да има някакъв приличен вид, понеже не знаеш на кой какво ще му щукне на момента. Пък и повечето ценят пригледния вид, което си е нормално де.
Колкото до притеснението-колкото по-малко, толкова по-добре. :) Ще ти разкажа за нещо, което се случи на мен преди две години, когато се явих на предварителния изпит по литература. Отивам аз в ректората, сядам в залата, всичко точно. Темата много ми хареса, написах доста неща и то все верни. Прибирам се супер доволна от себе си и от късмета си и няколко дни по-късно е така, както заспивах, в главата ми се появи проклетата мисъл, че съм написала името си на тоя свитък дето ще ти го дадат с листата. А това, ако го бях направила щяха директно да ми анулират темата, дори и за осмица да беше написана. Сама се сещаш колко сълзи и нерви ми донесоха тези безумици. Като излязоха оценките в нета, не смеех да ги проверя... Просто беше ужасно. И то какво се оказа, имах една от най-високите оценки тогава, нищо не бях написала където не трябва... И такова нещо е самовнушението, вълнението... Написах това, за да разбереш, че самоконтрола е ключа към доста неща в живота.
Periphery
В началото бе словото

Мнение от Periphery »

Привет ! Ако някой може да ми разясни относно това дали е нужна матура по история за журналистика ,че доста хора питах и всеки различно казва :?
Soulsavers
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Soulsavers »

Здравейте на всички !

Аз съм нов във форума и ще се явявам на предварителен по журналистика, въпреки че бях студент в Холандия до март месец реших да се върна за да уча Журналистика .. яко, а ? :alien: :lol:
Знам , че има такава тема,четох в сайта и друга информация , но така и не можах да разбера едно нещо относно оценката по журналистика и нейното формиране.
Искам да знам кои са балообразуващи предмети - История и Български език от матурата или Български език,която е вписана в дипломата. :roll:
Надявам се да ми отговорите ...
И благодаря предварително !
Аватар
Monax
В началото бе словото
Специалност: Журналистика
Курс: друг

Мнение от Monax »

Оценката по БЕЛ от матурата, както и оценка по история от дипломата, ако не си държал матура по история, ако си държал такава, тя автоматично става балообразуваща. :wink:
Soulsavers
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Soulsavers »

Благодаря много !

Прекалено различни мнения чух и затова най-накрая писах във форума.
moniiiii
От дъжд на вятър
Специалност: ВО
Курс: кандидат-студент

Мнение от moniiiii »

Здравейййтее и от мен :) Досега само страхливо четях форума и не ми се искаше да се включвам, защото много реални вземат да стават нещата. Както и да е, седмица преди изпита е време да осъзная, че нещата са си реални.. Притеснявам се адски много, даже повече от това.. И освен, че съм притеснена за самия изпит, доста други неща ме тревожат, като например: Възможно ли е да си объркам стаята? , Изпитът евентуално в сградата до библиотеката ли ще е ( Не ми се смейте, ама ректорати,факултети нищо не ми говорят) и другото: Може ли някой да ми обясни като на малоумна къде точно си пиша имената, всичко- от малките до големите пликове и листчета,защото ми се струва, че ще сбъркам нещо. Благодаря ви :)
Аватар
liv
Стенограф
Специалност: право

Мнение от liv »

moniiiii написа:Здравейййтее и от мен :) Досега само страхливо четях форума и не ми се искаше да се включвам, защото много реални вземат да стават нещата. Както и да е, седмица преди изпита е време да осъзная, че нещата са си реални.. Притеснявам се адски много, даже повече от това.. И освен, че съм притеснена за самия изпит, доста други неща ме тревожат, като например: Възможно ли е да си объркам стаята? , Изпитът евентуално в сградата до библиотеката ли ще е ( Не ми се смейте, ама ректорати,факултети нищо не ми говорят) и другото: Може ли някой да ми обясни като на малоумна къде точно си пиша имената, всичко- от малките до големите пликове и листчета,защото ми се струва, че ще сбъркам нещо. Благодаря ви :)
Вероятността да объркаш залата, в която си разпределена, е минимална. Обикновено има разлепени списъци по вратите, а и освен това квесторите ще те ориентират, ако има някакъв проблем. Доколкото знам изпитите се провеждат в Ректората (ако са споменати разни крила и пр.) или в сградата на Химическия факултет. Не вярвам чак да си объркаш сградата, макар и да има и подобни случаи. А за пликовете - квесторите ще ви обяснят подробно кое, как и защо, но все пак: пред вас ще има един голям плик; в него са свитъкът, където си разписвате темата, един малък плик, в който ще намериш листче, където попълваш имена, входящия си номер и предмета, по който се явяваш на изпит (мисля, че това беше всичко :scratch: ).
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
Аватар
Delyan_Elmo
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Delyan_Elmo »

Колеги,прикачвам файла с разпределението по зали за изпита по журналистика в неделя,17 март. Погледнете номера,който сте получили при записването и чрез с него ще откриете в коя стая сте разпределени.

Файлът е качен и в сайта на университета- http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rva_sesiya

Успех на всички и ако някой от вас тегли темата в неделната сутрин да му мисли ; )

Делян
Прикачени файлове
Journalism_1.doc
Разпределение за изпита по ЖУРНАЛИСТИКА - ПИСМЕН
(32 KiB) Свалено 18 пъти
Аватар
Mephisto
От дъжд на вятър
Специалност: Книгоиздаване

Мнение от Mephisto »

Успех на всички бъдещи колеги от специалностите във ФЖМК! Вярвам, че този изпит ще мине лесно, както се е случвало досега.
.:{~Блог~}:.
Nemalp
Да живей словото
Специалност: Публична администрация
Курс: първи

Мнение от Nemalp »

Успех на кандидат-журналистите : ) !

Бтв, бях изненадан, че желаещите са с 1/3 по-малко ...
Аватар
mborova
В началото бе словото
Специалност: Българска филология
Курс: първи

Мнение от mborova »

Недей да бъдеш толкова изненадан. Този набор сме малко хора, а и като се сетиш за тези, които заминават да учат в друга страна..
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”