Пиша курсов проект за кухненски бърсалки с весел дизайн на финландска дизайнерка, която иска да проучи пазара в България и Словения. Оказа се много трудно да събера мнението на българи. Словенецът вече е събрал 180 отговора, а аз едва 21.
Помощ - анкета за курсова работа
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
- Специалност: International Business
- Курс: втори
Помощ - анкета за курсова работа
Уважаеми колеги,
Пиша курсов проект за кухненски бърсалки с весел дизайн на финландска дизайнерка, която иска да проучи пазара в България и Словения. Оказа се много трудно да събера мнението на българи. Словенецът вече е събрал 180 отговора, а аз едва 21.
Срокът скоро наближава. Попълването отнема около 2 мин. Моля ви за помощ. Ето и анкетата: http://digiumenterprise.com/answer/?sid ... k=HDHADUBM
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Re: Помощ - анкета за курсова работа
Предварително ви благодаря!
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Само 6 въпроса са.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Погледнах анкетата и я попълних, защото нищо не ми коства да помогна, но ще ти кажа няколко неща и няма да ми се сърдиш за това, ок?
На първо място, в този форум, предвид факта, че всички сме студенти, сме особено отзивчиви на молби от типа "анкета за курсова работа" - все пак става въпрос за обучение, на половината потребители им се е налагало да си търсят материал за анкетите и знаят, че е трудно. Затова е разочароващо, когато влезеш в темата, прочетеш съдържанието й, погледнеш анкетата и си дадеш сметка, че тук никакъв университет не е намесен. Това не е анкета за курсова работа, това е маркетингово проучване, не е за университета, а е за работа. Подобно подвеждане вероятно е настроило доста хора негативно.
На второ място, при цялото ми уважение към финландската дизайнерка, тя не открива топлата вода и не предлага нищо особено революционно, нито атрактивно. На повечето тук ни е все едно каква кърпа ще използваме, за да си бършем плота. Половината от нас не са дорасли, за да имат подобен артикул в кухнята си изобщо. Скучен продукт води до скучна анкета, скучната анкета води до отегчени адресати, което пък от своя страна води до това, че твоето маркетингово проучване остава без аудитория.
Моето предположение е, че словенецът има широк кръг от познати и приятели, които да му попълват анкетите.
На първо място, в този форум, предвид факта, че всички сме студенти, сме особено отзивчиви на молби от типа "анкета за курсова работа" - все пак става въпрос за обучение, на половината потребители им се е налагало да си търсят материал за анкетите и знаят, че е трудно. Затова е разочароващо, когато влезеш в темата, прочетеш съдържанието й, погледнеш анкетата и си дадеш сметка, че тук никакъв университет не е намесен. Това не е анкета за курсова работа, това е маркетингово проучване, не е за университета, а е за работа. Подобно подвеждане вероятно е настроило доста хора негативно.
На второ място, при цялото ми уважение към финландската дизайнерка, тя не открива топлата вода и не предлага нищо особено революционно, нито атрактивно. На повечето тук ни е все едно каква кърпа ще използваме, за да си бършем плота. Половината от нас не са дорасли, за да имат подобен артикул в кухнята си изобщо. Скучен продукт води до скучна анкета, скучната анкета води до отегчени адресати, което пък от своя страна води до това, че твоето маркетингово проучване остава без аудитория.
Моето предположение е, че словенецът има широк кръг от познати и приятели, които да му попълват анкетите.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Лелеее.. много долно.. напрао банана и да приключваме, викам аз..
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Знам, че е скучна. Не сме виновни, че такъв продукт ни се падна да проучваме. Университетът ни е Tampere Universiti of Applied Sciencies. Курсът, за който правим проекта е Vetoapua Venäjän tai itäisen Euroopan alueilla toimijoille. Нямаме нищо общо с тези продукти, и ние смятаме, че са тъпи. Не знам за каква работа говориш, дизайнерката си ги прави сама и сама си ръководи бизнеса. Ясно, че анкетата ви е подразнила, сори за което. Словенецът каза, че я е пуснал във форум на студенти по медицина в Словения. Затова реших да се обърна към вас, но явно само ви досаждам. Извинявам се още веднъж и ще видя как ще си пиша работата. Все тая, вече дори не ми пука за тоя предмет. Тъпа тема - тъпо проучване. Това е.
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Говоря за това, че темата и анкетата изглеждат така, сякаш са маркетингово проучване, което е необходимо за работа; впечатлението, което оставяш у повечето хора, е, че финландката те е наела да й проучиш пазара в България. Вкарай го това за университета в заглавния си пост, за да е ясно.Vesi_Kats написа:Не знам за каква работа говориш
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Не ме е наела. Използва, че студентите могат да й го направят безплатно. Изобщо не ми е кеф да се занимавам с това. Бяхме 5 човека в групата по този проект и трима вече се отказаха и отпаднаха от курса. Тук във Финландия фирмите масово използват студентите безплатно и университетите им дават златна възможност за това. Повечето курсове са с "real company case project". Това си има донякъде и положителна страна, че разбираш какво всъщност ще ти се налага да правиш в бъдеще. Може би и в България ще се усетят и ще започнат повече да използват студентите за безплатни проекти.
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Ако не трябваше да пиша цял проект, бих отговорила на финландката само с едно изречение - никога не може да продава скъпите си бърсалки на българския пазар, и с това се приключва. Хехе! 
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Между другото, във Финландия можете да учите безплатно, например в нашия университет има програми на английски език. Аз уча International Business.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Айде сега и реклама на университета.. с трипъл постовете направо си пълна програма

Our best dreams are not dreamed alone, but together.
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Не му правя реклама. Просто казвам, че има такава възможност. Уф, страшни критикари сте просто тука. Ок, спирам да пиша, че скоро ще ме обвините, че съм свалила и правителството.
- zritel
- Летящите Пръсти
- Специалност: Стопанско управление с немски език
- Курс: завършил
- Обратна връзка:
Ти ли го свали? (шегувам сееее)
На каква цена предлага бърсалките си авторката? И художник ли е или ползва някой друг за дизайна?
На каква цена предлага бърсалките си авторката? И художник ли е или ползва някой друг за дизайна?
( :......Blog...... : )
-
Vesi_Kats
- В началото бе словото
Тя сама си прави дизайна. Тук във Финландия ги продава по 4е бройката. Представи си!! Още в самото начало би беше ясно, че въобще не е наясно с цените в БГ и не знам дали реално се интересува от БГ или просто университетът си търси реални проекти, за да ни занимава.
гласувах в анкетата.
Модераторките и Администраторките са церберки, не им забелязвай.
(в анкетата писах, че тия кърпи не ме кефят и че бих дала около 2 лв за брой. Всъщност не бих, но няма такава опция.) Успех
Модераторките и Администраторките са церберки, не им забелязвай.
(в анкетата писах, че тия кърпи не ме кефят и че бих дала около 2 лв за брой. Всъщност не бих, но няма такава опция.) Успех
la douleur exquise