Френски от абв се започва във втория чужд език във ФЖМК, но там вероятността да попаднеш също на несериозен преподавател е доста голяма - въпрос е на късмет.
Където и по другите факултети и специалности да се изучава френски, ще се осмеля да предположа, че преподавателите са все от катедрата по френски език. Може би ако се появи някой международник, ще може да сподели дали фенският в ЮФ си заслужава
При всички обстоятелства, ако искаш да посещаваш занятия на университета, ще трябва да изчакаш до началото на следващата академична година. Не ми се вярва някой да започва с френски от летния семестър.
Отделно от това, за да получиш качествено обучение по език, трябва да посещаваш добри курсове, а те си имат цената.
Ако ти липсват финансовите средства, но пък имаш воля и постоянство в излишък, има една симпатична програмка, Rosetta Stone, за изучаване на чужди езици. Няма да пускам линкове за кракнатата й версия, защото би противоречало на етиката, но всички знаем, че е глупаво човек да живее със заблуждението, че на тоя свят е останала неизпиратствана програма

Разполагайки с нея, с един базов речник и базова граматика, ще можеш да се справиш доста добре. Аз съм я ползвала (макар и не за френски) и знанията, които получаваш с нея, са значително по-трайни, отколкото ако седнеш да четеш и да наизустяваш думи.