Наистина ли единственият начин една държава да съществува и да се издържа са данъците?
И какво е определението за държава, не че не зная, но някак си ми бяга, особено за нашата. Особено след като всичко е дадено на манополите, включително на офшорки, които доколкото знам не плащат данъци..
Провалилите се държави.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Re: Провалилите се държави.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Туида написа:Наистина ли единственият начин една държава да съществува и да се издържа са данъците?
И какво е определението за държава, не че не зная, но някак си ми бяга, особено за нашата. Особено след като всичко е дадено на манополите, включително на офшорки, които доколкото знам не плащат данъци..
Хм, и как стана така, че държавата не може да се опази от прословутите монополи, ако се придържаме към дадените определения за държава?
А някой разлиствал ли е Лисабонският договор? Аз намерих само един куп поправки, с едно ужасно поватаряне на "ДОГОВОРИТЕ" и малко стара информация в "bg-pravo", гледах и филма "Лисабонският договор" и се надявам да не е така, както твърди журналиста.
Но:
http://www.europe.bg/htmls/page.php?id= ... tegory=230
като чета и това, май журналистът е прав.
Даже слушах и един американски политолог да го наречем, всъщност тогава чух за първи път, че в Европа държавите са загубили суверенитета си и започнах да се ровя из нашите сайтове.
- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
- Курс: пети
Предвид начина, по който държавата използва суверенитета си, май по-добре направо целия да го даваме.
Все пак тези твърдения за загубата на суверенитета са е една сериозна глупост, защото никой не губи, но това заслужава отделна тема.
Все пак тези твърдения за загубата на суверенитета са е една сериозна глупост, защото никой не губи, но това заслужава отделна тема.