[КСК 2013] Математика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
-
mora
- В началото бе словото
- Специалност: компютърни науки
- Курс: трети
Re: [КСК 2013] Математика
Може да се работи. По-добре не от първи курс, най-малкото за да свикнеш - това, мисля, важи за всички специалности. После може - аз съм КН, обаче и това, мисля, важи за всички специалности. Най-неприятното с работата е, че, ако искаш да посещаваш повечко часове (например защото са ти интересни - аз ходя на някакви избираеми, които почти никой не ги записва), ти се получават едни 12-часови работно-учебни дни. И с това се свиква, към края на първия семестър ти иде да се гръмнеш, към края на втория просто чакаш всичко да свърши и каквото остане за септември, остане 
- Великов
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Значи, с две думи да разбирам, че при всички специалности, в това число и КН, може да се работи докато учиш само че не от първата година, а от втората примерно.
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
Аз съм СИ и имам мн колеги дето и работят и учат от първата година и това не им е попречило да си зимат изпитите ... Специялно за наща специалност мога да кажа спокойно че първата година не е голям зор само трябва да се ходи редовно на упражнения и преди контролни сериозно да се порешават задачки .
- driplio
- Танцуващия с клавиатури
- Специалност: Компютърни науки
- Курс: първи
Въпросът с работата 1 курс е малко сложен...както ти писаха колегите в по-предните постове - освен ако не си някаква супер машина по математика, едва ли ще си вземеш всички изпити независимо коя специалност си, просто, защото ще разбереш,че нивото тук няма нищо общо с училищното...И аз бях надъхан преди да вляза да започна работа, да запиша всички възможни изборни дисциплини свързани с програмиране, но още първата седмица разбрах, че няма как да стане.
Така че, по-добре изчакай до втори курс и тогава мисли за тези неща, а дотогава се тревожи за приемните изпити и затова как ще оцелееш във ФМИ
п.п. КН съм
Така че, по-добре изчакай до втори курс и тогава мисли за тези неща, а дотогава се тревожи за приемните изпити и затова как ще оцелееш във ФМИ
п.п. КН съм
ДС - 
- Великов
- В началото бе словото
@driplio доволен ли си от КН? Защото аз все още се чудя кое да избера, СИ или КН. То естествено трябва да видя и колко ще ми е бала, но все пак, ако можеш да кажеш по няколко думи за тези две специалности, ще съм ти много благодарен. 
"Над околийския началник стоеше областният, над областния - министърът, над министъра - правителството, а над правителството - мафията - невидима, всемогъща и безчовечна!"
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
От къде мога да си купя справочник за тази година? 
- rallie
- Пишете, о, братя
- Специалност: Business Administration
- Курс: трети
Тук 
"Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 г. (с червена корица)."
"Единственото разрешено помагало по време на изпита е Справочник по математика за кандидат-студенти, издаден от Факултета по математика и информатика на СУ „Св. Климент Охридски" не по-рано от 2007 г. (с червена корица)."
- driplio
@Великов - и двете специалности са hard и между тях има минимални разлики (особено в първи курс), така че, което и да запишеш все ще ти е тегаво
. А за това дали съм доволен от КН - не съвсем, очаквах друго(може би твърде много) и сега съм леко разочарован...дразни ме това,че отделям повече време на математиките, отколко на програмирането
, но от по-горните курсове съм чувал,че нещата в последствие се обръщали. Но каквото и да запишеш, не очаквай само от лекциите и упражненията във ФМИ да станеш програмист...ще трябва много сериозно сам да си се занимаваш. NB!По-натам, като приключи треската около КСТ, се залавай да търсиш учебници(напр.Анализ, Дискретни...) и почни да четеш, дори и да не ги разбираш, защото после ще ти бъде много по-лесно.
@axlll - справочници има само в книжарниците на ФМИ, но дори и да не намериш, по време на изпита раздават, така че спокойно
@axlll - справочници има само в книжарниците на ФМИ, но дори и да не намериш, по време на изпита раздават, така че спокойно
ДС - 
супер,благодаря ви
- Великов
- В началото бе словото
@driplio - благодаря ти за изчерпателния отговор 
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
Предимство на СИ първата година нямаме устни изпити 
- Великов
- В началото бе словото
Имам малко глупав въпрос. В сайта на ФМИ прочетох, че "При провеждането на изпита се допуска използването на химикалки (пишещи синьо), черен молив, линийка, триъгълник, пергел и гума." Въпросът ми е дали ще ми направят проблем, понеже линията ми е с транспортир. Вярно, че нищо не ми пречи да отида и да си купя една обикновена линия, но все пак ми е интересно дали ще ми кажат нещо, ако съм с транспортира.
Димитър Димов - "Тютюн"
Димитър Димов - "Тютюн"
-
virtual.reality
- В началото бе словото
Значи е възможно да си купя справочника направо по време на изпита и не е нужно да ходя преди това до книжарницата на СУ? 
- driplio
Да, но дори и да не си купиш, по време на изпита раздават на тези, които нямат.
ДС -