[КСК 2013] Журналистика
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- Mephisto
- От дъжд на вятър
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: втори
Re: [КСК 2013] Журналистика
Вътрешна информация - Най-важното е ясно и точно да можете да изведете своята теза, обем не се гледа на тези изпити. Изразете и защитете своята позиция и ще получите добра оценка.
.:{~Блог~}:.
- Annie Potter
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: annie-potter
Здравейте и от мен!
Много се чудих дали да задам този въпрос от страх,че може да ме вземете за крайно малоумна,но реших да рискувам
Дава ли ни се чернова на изпита? Аз имам доста гаден навик да задрасквам и да добавям разни неща,когато пиша и ако нямам чернова,стара изключително нелицеприятно и трудно разчитаемо.
Благодаря предварително и ви моля да не ме хейтвате,нова съм
Много се чудих дали да задам този въпрос от страх,че може да ме вземете за крайно малоумна,но реших да рискувам
Дава ли ни се чернова на изпита? Аз имам доста гаден навик да задрасквам и да добавям разни неща,когато пиша и ако нямам чернова,стара изключително нелицеприятно и трудно разчитаемо.
If you have to ask, you'll never know.
If you know, you need only ask.
На изпита ще ти дадат едно като тънко книжле. То съдържа около 15 тина листа, ако не се лъжа, които са хванати заедно, направени са като книжка и отпред има логото на су, място където да изпишеш темата, по която ще пишеш и т.н. Щом ще си правиш чернова напиши отгоре, че е чернова. В никакъв случай не си позволявай да драскаш, да оставяш знаци или каквото и да е. Това със сигурност ще ви го кажат и в инструктужа преди да започне изпита. Накрая предаваш свитъка, те го прибират в голям плик, като пощенски. На едно малко листче ще си напишеш името и някакви други данни имаше, него ще го сложиш в по-малък плик. Като седнеш на мястото си, в определената зала, пред теб ще има всичко необходимо. Не се притеснявай. Със сигурност всичко, което ти обяснявам тук, ще ти го обяснят и на място. Пожелавам ти успех. Ако имаш още въпроси, не се притеснявай да питаш. Все пак форумът е за това:))Annie Potter написа:Здравейте и от мен!
- Annie Potter
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: annie-potter
Значи може да си напиша "Чернова" и те няма да го гледат? Силно се надявам
Те не са някакви знаци,просто драсканици...ако не ми хареса някое изречение,а понякога и цял абзац,просто им тегля чертата,така да се каже
Благодаря за супер,мега,гига милите думи и полезната информация,при мен е невъзможно да не се притеснявам,аз винаги в такива моменти съм кълбо от нерви и си мисля,че ще се проваля с гръм и трясък,даже мислех да не казвам на никого,че ще ходя,защото винаги ме изнервя,когато хората имат някакви очаквания спрямо мен,толкова е травмиращо по някакъв начин,но да не се отнасям в писането,както често ми се случва
Те не са някакви знаци,просто драсканици...ако не ми хареса някое изречение,а понякога и цял абзац,просто им тегля чертата,така да се каже
Благодаря за супер,мега,гига милите думи и полезната информация,при мен е невъзможно да не се притеснявам,аз винаги в такива моменти съм кълбо от нерви и си мисля,че ще се проваля с гръм и трясък,даже мислех да не казвам на никого,че ще ходя,защото винаги ме изнервя,когато хората имат някакви очаквания спрямо мен,толкова е травмиращо по някакъв начин,но да не се отнасям в писането,както често ми се случва
If you have to ask, you'll never know.
Моля:)Annie Potter написа:Значи може да си напиша "Чернова" и те няма да го гледат? Силно се надявам![]()
Те не са някакви знаци,просто драсканици...ако не ми хареса някое изречение,а понякога и цял абзац,просто им тегля чертата,така да се каже![]()
Иначе за черновата не мисля, че ще ти я четат, но моят личен съвет е все пак да има някакъв приличен вид, понеже не знаеш на кой какво ще му щукне на момента. Пък и повечето ценят пригледния вид, което си е нормално де.
Колкото до притеснението-колкото по-малко, толкова по-добре.
Привет ! Ако някой може да ми разясни относно това дали е нужна матура по история за журналистика ,че доста хора питах и всеки различно казва 
-
Soulsavers
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Здравейте на всички !
Аз съм нов във форума и ще се явявам на предварителен по журналистика, въпреки че бях студент в Холандия до март месец реших да се върна за да уча Журналистика .. яко, а ?
Знам , че има такава тема,четох в сайта и друга информация , но така и не можах да разбера едно нещо относно оценката по журналистика и нейното формиране.
Искам да знам кои са балообразуващи предмети - История и Български език от матурата или Български език,която е вписана в дипломата.
Надявам се да ми отговорите ...
И благодаря предварително !
Аз съм нов във форума и ще се явявам на предварителен по журналистика, въпреки че бях студент в Холандия до март месец реших да се върна за да уча Журналистика .. яко, а ?
Знам , че има такава тема,четох в сайта и друга информация , но така и не можах да разбера едно нещо относно оценката по журналистика и нейното формиране.
Искам да знам кои са балообразуващи предмети - История и Български език от матурата или Български език,която е вписана в дипломата.
Надявам се да ми отговорите ...
И благодаря предварително !
- Monax
- В началото бе словото
- Специалност: Журналистика
- Курс: друг
Оценката по БЕЛ от матурата, както и оценка по история от дипломата, ако не си държал матура по история, ако си държал такава, тя автоматично става балообразуваща. 
-
Soulsavers
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Благодаря много !
Прекалено различни мнения чух и затова най-накрая писах във форума.
Прекалено различни мнения чух и затова най-накрая писах във форума.
-
moniiiii
- От дъжд на вятър
- Специалност: ВО
- Курс: кандидат-студент
Здравейййтее и от мен
Досега само страхливо четях форума и не ми се искаше да се включвам, защото много реални вземат да стават нещата. Както и да е, седмица преди изпита е време да осъзная, че нещата са си реални.. Притеснявам се адски много, даже повече от това.. И освен, че съм притеснена за самия изпит, доста други неща ме тревожат, като например: Възможно ли е да си объркам стаята? , Изпитът евентуално в сградата до библиотеката ли ще е ( Не ми се смейте, ама ректорати,факултети нищо не ми говорят) и другото: Може ли някой да ми обясни като на малоумна къде точно си пиша имената, всичко- от малките до големите пликове и листчета,защото ми се струва, че ще сбъркам нещо. Благодаря ви 
- liv
- Стенограф
- Специалност: право
Вероятността да объркаш залата, в която си разпределена, е минимална. Обикновено има разлепени списъци по вратите, а и освен това квесторите ще те ориентират, ако има някакъв проблем. Доколкото знам изпитите се провеждат в Ректората (ако са споменати разни крила и пр.) или в сградата на Химическия факултет. Не вярвам чак да си объркаш сградата, макар и да има и подобни случаи. А за пликовете - квесторите ще ви обяснят подробно кое, как и защо, но все пак: пред вас ще има един голям плик; в него са свитъкът, където си разписвате темата, един малък плик, в който ще намериш листче, където попълваш имена, входящия си номер и предмета, по който се явяваш на изпит (мисля, че това беше всичкоmoniiiii написа:Здравейййтее и от менДосега само страхливо четях форума и не ми се искаше да се включвам, защото много реални вземат да стават нещата. Както и да е, седмица преди изпита е време да осъзная, че нещата са си реални.. Притеснявам се адски много, даже повече от това.. И освен, че съм притеснена за самия изпит, доста други неща ме тревожат, като например: Възможно ли е да си объркам стаята? , Изпитът евентуално в сградата до библиотеката ли ще е ( Не ми се смейте, ама ректорати,факултети нищо не ми говорят) и другото: Може ли някой да ми обясни като на малоумна къде точно си пиша имената, всичко- от малките до големите пликове и листчета,защото ми се струва, че ще сбъркам нещо. Благодаря ви
We stopped checking for monsters under our bed because we realized they were inside us.
- Delyan_Elmo
- В началото бе словото
- Обратна връзка:
Колеги,прикачвам файла с разпределението по зали за изпита по журналистика в неделя,17 март. Погледнете номера,който сте получили при записването и чрез с него ще откриете в коя стая сте разпределени.
Файлът е качен и в сайта на университета- http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rva_sesiya
Успех на всички и ако някой от вас тегли темата в неделната сутрин да му мисли ; )
Делян
Файлът е качен и в сайта на университета- http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... rva_sesiya
Успех на всички и ако някой от вас тегли темата в неделната сутрин да му мисли ; )
Делян
- Прикачени файлове
-
- Journalism_1.doc
- Разпределение за изпита по ЖУРНАЛИСТИКА - ПИСМЕН
- (32 KiB) Свалено 18 пъти
- Mephisto
- От дъжд на вятър
- Специалност: Книгоиздаване
Успех на всички бъдещи колеги от специалностите във ФЖМК! Вярвам, че този изпит ще мине лесно, както се е случвало досега.
.:{~Блог~}:.
-
Nemalp
- Да живей словото
- Специалност: Публична администрация
- Курс: първи
Успех на кандидат-журналистите : ) !
Бтв, бях изненадан, че желаещите са с 1/3 по-малко ...
Бтв, бях изненадан, че желаещите са с 1/3 по-малко ...
- mborova
- В началото бе словото
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Недей да бъдеш толкова изненадан. Този набор сме малко хора, а и като се сетиш за тези, които заминават да учат в друга страна..
“Не ми казвай, че луната свети; покажи ми блясъка на счупено стъкло!”