mbojilova написа:Аз се замислих и друго, ако на математика 1 изкараш 5.00, а на математика 2 искараш 4.00, за балообразуването нали взимат по-високата оценка (т.е. от математика 1), но пък тази оценка образува по-нисък състезателен бал и да не вземат да се прецакат тези, които мислят да ходят и на двете равнищаimpossible, мерси за отговора, но установих, че явно различни хора - различни мнения
Преди няколко дена питах един приятел и той каза, че в информатиката имало повече математика, отколкото програмиране и ако останеш само с бакалавъра, единствено учител можеш да станеш, но според мен бакалавърската програма дали ще е И, ИС, КН или СИ не е толкова важна, а по-скоро магистърската. И от четирите специалности после можеш да си избереш хубава магистърска програма.
Преди години като нямаше КН, ИС или СИ хората все учители са ставали... (за любознателните първият випуск КН завърши през 2008 г., а първите випуски СИ и ИС - през 2010 г.)
Проблемът в Информатиката е, че много хора не оцеляват до края. Дали защото влизат по-слабо мотивирани и подготвени студенти, тъй като повечето се ориентират към по-престижно звучащите специалности, или защото предметите идват по-сложни, или по някаква друга причина...
Но информатиката не е никак лоша специалност.
Между другото, учителска правоспособност се взема само в специалност "Математика и информатика". Иначе се записват едни курсове, които не са никак малко. Предполагам се и доплаща, но не съм запозната.
А с намиране на хубава магистърска програма във ФМИ... успех!