Една приятелка ходи и каза, че професорите/ките имали различни изисквания - едни искат повече метафори,емоционалност, другите търсят оригинални есета, фактология ... така че, до голяма степен се нуждаем от късмет. Всичко зависи от проверяващия - след нас, естествено.tamarsaaD написа:Някой, който е ходил на курсовете тази събота и неделя, дали би споделил какво са казвали на тях ? И най-вече за есето ??)
[КСК 2013] Връзки с обществеността
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- airin_
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Re: [КСК 2013] Връзки с обществеността
Напрегнато ръце се към ръце протягат
и пак се не докосват! Искат и не могат. . .
- KeepItClassy
- В началото бе словото
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: първи
И според мен всичко опира до голяма степен на късмет. Много зависи, при кого се ще падне работата ти и до колко ще я харесат. Ще видим след две седмици какъв ни е късмета 
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
- Milenna
- В началото бе словото
Аз малко не ми е ясно,нали уж проверяващите трябва да са безпристрастни,защо тогава трябва да се страхуваме да си изразим мнението, и ако не го направим как тогава ще видят оригиналното и индивидуалното в есето ?
Лично аз винаги си пиша есетата като статия, а не знам дали е правилно.Много иронизирам и гледам да си създам стил на писане... нали именно това търсят проверяващите, нещо различно
А иначе ми казаха, че не трябва да посочваме имена,вярно ли е? В смисъл да пишем ''някои политици'', а не кой точно.Извинявайте за странното обяснение, почти не съм спала и ми е голяма каша в главата 
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Гери аз до колкото знам няма проблем да пишем имена.
А Milenna под безпристрастност се има предвид, че ако изразиш мнението си по какъвто и да е въпрос в есето, проверяващия дори и да не е съгласен с теб, няма право да ти пише по- ниска оценка заради това. Примерно ако насолиш ББ в работата си, проверяващия дори и да е най- големият му фен не трябва да оценява мнението ти, а начина по който си изложила доводите си. Никой не е казал, че трябва да се страхуваш да си кажеш мнението
А Milenna под безпристрастност се има предвид, че ако изразиш мнението си по какъвто и да е въпрос в есето, проверяващия дори и да не е съгласен с теб, няма право да ти пише по- ниска оценка заради това. Примерно ако насолиш ББ в работата си, проверяващия дори и да е най- големият му фен не трябва да оценява мнението ти, а начина по който си изложила доводите си. Никой не е казал, че трябва да се страхуваш да си кажеш мнението
Inside my heart is breaking, My make-up may be flaking, But my smile, still, stays on.
- Milenna
- В началото бе словото
Нз аз лично не се замислям за това какъв човек ще проверява работата ми и на матурата си по бел за минута не ми е минала мисълта какво ще си помисли човекът,който ще го оцени.Важното е до колкото можем да спазваме правилата за правопис,пунктуация и т.н.Бих била най-доволна просто,ако успея да дам най-доброто от себе си и примерно след това да не си казвам често нещо от сорта на "оф,ама защо не написах това".Смисъл моето мнение, е че на предварителния изпит можем да бъдем малко по смели и да пишем от душа,а не постоянно да се питаме "Какво ли ще си помисли проверяващият?Дали ще е съгласен с това?"Творбата си е ваша ,развихрете се на воля и не се страхувайте да бъдете себе си 
П.С мн дълго стана и нз дали е смислено,ама сега точно така ми дойде :d
П.С мн дълго стана и нз дали е смислено,ама сега точно така ми дойде :d
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Хе-хе и аз съм на същото мнение, просто след като прочетох темите от предишните години и останах с това впечатление, че много зависи кой ти проверява творенията и кой ще ти е в комисията на устния. За това съм малко резервирана. Обаче ще видим как ще се развият нещата, аз също мисля че много зависи от собственият ти "талант", така да го кажа, и това което си вложил в писането. Сега на предварителният ще ни е по- широко около вратовете, а пък после ще видим 
-
Ер Малка
- Вазов
- Курс: втори
Пишете смело, каквото ви хрумне. Затова има предварителен :р
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Магичка
- В началото бе словото
Просто се опитвам да си представя момента, в който разбираме темата! Предполагам в първия момент ще гледаме тъпо, след 1-2 минутки ще гледаме все още тъпо и вече на 5 минута ще си кажем: "Започна се! А сега какво?"
С всеки изминал ден притеснението ми се покачва! Стискам палци темата да не е нещо изключително тъпо!
С всеки изминал ден притеснението ми се покачва! Стискам палци темата да не е нещо изключително тъпо!
Най-важните неща на този свят са онези, които нямат етикет с цена, защото колкото и много да струват, не могат да бъдат нито купени, нито продадени!
- tutinka
- В началото бе словото
Честит Празник!:)
С живота под вежди
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.
You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
се гледаме строго
и боря се с него,
доколкото мога.
You got a dream... You gotta protect it. People can't do somethin' themselves, they wanna tell you you can't do it. If you want somethin', go get it. Period.
- airin_
- В началото бе словото
Ако имаш лоша оценка няма как да разбереш дали е заради работата ти или заради ББ. Което е лошо..KeepItClassy написа:Гери аз до колкото знам няма проблем да пишем имена.
P.S ЧЕСТИТ ПРАЗНИК!
- KeepItClassy
- В началото бе словото
Така е, и все пак казвах само че според правилата им не би трябвало да ти намалят оценката заради това. Друг е въпроса дали е така.airin_ написа: Ако имаш лоша оценка няма как да разбереш дали е заради работата ти или заради ББ. Което е лошо..
- airin_
- В началото бе словото
Да..дано да си спазват правилата
Междудругото, кога започва записването за предварителния, че нещо ми забива сайта?
- Milenna
- В началото бе словото
Ами то вече започна на 17.02 и скоро ще свърши 08.03.2013гairin_ написа:Да..дано да си спазват правилатаМеждудругото, кога започва записването за предварителния, че нещо ми забива сайта?
Така е, а и това е предварителен и не мисля, че трябва да се стресираме много. Все пак каквато и да е оценката ни имаме три месеца след това да се упражняваме още.KeepItClassy написа:Хе-хе и аз съм на същото мнение, просто след като прочетох темите от предишните години и останах с това впечатление, че много зависи кой ти проверява творенията и кой ще ти е в комисията на устния. За това съм малко резервирана. Обаче ще видим как ще се развият нещата, аз също мисля че много зависи от собственият ти "талант", така да го кажа, и това което си вложил в писането. Сега на предварителният ще ни е по- широко около вратовете, а пък после ще видим