Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

Публикувай отговор
seduction
Драскач

Re: Тема за КС въпроси от различно естество vol.4

Мнение от seduction »

Ivotrifonov написа:
seduction написа:Те тези лелки, понеже много им знаят главите... Вече на никой не вярвам. Аз исках да уча успоредно културология и право /задочно съм/ и ме убедиха няколко гениални мозъка, че не било възможно и, че било против всякакви правила-Сега моя колежка от правото, го учи като втора специалност, а първата и е политология. Тоест в момента е първа година право и втора политология. А таксата, която плаща за правото не е кон и вол. Така че, търси мнения, оказа се, че дори и 2-3 да са, пак може да бъдат грешни.
П.С-Мин.година в Културологията имах колега, който преди да я запише- беше учил за по една година Социология и Унгарска филология също, за по една година... Тоест три поредни години е записвал съвсем различни бакалаври, без да има някакъв проблем, без да се налага да плаща по-различен размер на таксата и т.н.
Не всичко, което се казва в СУ е вярно. Всеки писка от администрацията и определено има защо...
Много полезна информация, мерси. Верно ще поразпитам колкото се може повече хора. Сега ми хрумна и друг въпрос, де. При положение, че дипломата ми от средно образование е все още в отдел студенти, а очевидно ще ми я поискат ако кандидатствам и полсе от отдела студенти за другия факултет ще ми я поискат при записване, ако ме приемат, какво да правя?

При записване за кандидатсване единственото, което ще ти трябва е л.карта и пари =) Диплома ще трябва чак при записването. Ти ще се явяваш ли на кандидат-студентски или ще кандидатсваш с матура?
injiktoplqkto
В началото бе словото

Мнение от injiktoplqkto »

Добър ден!
Не знам дали въпроса ми влиза в категорията "въпроси от различно естество"!? Ако не, се извинявам.
Дали на 4 март ще работят, имам предвид дали бих могъл да се запиша в този ден? Питам понеже предния ден се пада празник.
Благодаря!
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Това е работен ден,кое те кара да мислиш,че няма да работят?
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
injiktoplqkto
В началото бе словото

Мнение от injiktoplqkto »

saviiinceto написа:Това е работен ден,кое те кара да мислиш,че няма да работят?
Често когато празник се пада във уикенда, имат навик да включват или петъка или понеделника.
И понеже не знаех дали сега ще се случи така, реших да попитам ЗА ПО-СИГУРНО.
ernow
В началото бе словото
Специалност: няма
Курс: кандидат-студент

Мнение от ernow »

Здравейте! Предполагам, че моят въпрос е често задаван, но тъй като страниците са прекалено много, а нямам време да ровя направо ще попитам:

Може ли да получа повече информация за записването онлайн, начин на плащане и прочие. Благодаря предварително!
Аватар
Lady_Bug
В началото бе словото
Специалност: Журналистика

Мнение от Lady_Bug »

Аватар
driplio
Танцуващия с клавиатури
Специалност: Компютърни науки
Курс: първи

Мнение от driplio »

май тази година няма да има възможност за онлайн плащане ...
Таксата за кандидатстудентските изпити може да се внася, както следва:

- в касите на Ректората;

- по банков път в банков клон на всяка търговска банка (без БНБ) по банкова сметка на СУ „Св. Климент Охридски“ (приложение № 3).
ДС - :pukeright:
todorrable
В началото бе словото

Мнение от todorrable »

Здравейте, имам въпрос. След изпитите, когато се записваме в университета на колко броя желания за специалности имаме право?
Аватар
Acapella
Драскач

Мнение от Acapella »

Не знам дали някой може да ти даде конкретна цифра, но при всички положения са десетина, че и повече, стига да имаш изпит, с който да кандидатстваш за тях ^^
  • "Понякога чувам как костите ми се напрягат
    под тежестта на всички животи, които не живея."

Българска филология, ІІ курс
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Някой би ли ме информирал кога официално започват лекциите, защото определената дата е 25.02, но повечето казват, че за всички, включително и за преподавателите, семестърът официално започва на 4.03. Не че е фатално да пропусна една седмица, но ще пътувам и е важно да знам. :)
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

todorrable написа:Здравейте, имам въпрос. След изпитите, когато се записваме в университета на колко броя желания за специалности имаме право?
Когато аз кандидатствах имаше 40 позиции за подреждане. Ще ти стигнат :mrgreen:
Изображение

Изображение
Аватар
Lidia_
В началото бе словото
Специалност: Международни отношения

Мнение от Lidia_ »

Възможно ли е първи курс българска филология да се запише като факултативен предмет англ. език от втория семестър и трябва ли някаква молба или нещо?
"One cries because one is sad. I cry because others are stupid, and that makes me sad." Sheldon, (The Big Bang Theory)
Аватар
emabell
В началото бе словото

Мнение от emabell »

Исках да попитам има ли такса за обработване на документите за кандидатсването и ако да колко е?
Ivotrifonov
В началото бе словото

Мнение от Ivotrifonov »

seduction написа:
При записване за кандидатсване единственото, което ще ти трябва е л.карта и пари =) Диплома ще трябва чак при записването. Ти ще се явяваш ли на кандидат-студентски или ще кандидатсваш с матура?
Чак сега ти видях поста, колега. Ами мислех с матура да кандидатствам, за това питах за дипломата, но като гледам то се дава по-висок коефициент на оценката от изпит(съвсем нормално според мен). Както и да е, няма смисъл вече, защото попитах на няколко места(включително началничката на учебен отдел) и ми казаха, че не мога да записвам втора бакалавърска степен в СУ, по никакъв начин след като съм завършил втори курс. Без значние е, че още не съм завиршил сегашната си специалност. Намерих в google една тема от 2011 в този форум и там пишеше, че СУ не може да организира платено обучение на бакалаври и се надяваха това да се променя скоро. Сега сме 2013 и ето, че все още никаква промяна няма.

Егати трагедията, това е то ти да им се молиш да ти приемат парите и да те оставят да учиш, а те да отказват.
B.A.
В началото бе словото

Мнение от B.A. »

Здравейте. Аз имам един въпрос, който косвено е свързан с кандидатстването и прехвърлянето от задочна форма в редовна. И така въпросът ми е: мога ли да кандидатствам отново и ако ме приемат в същата специалност редовна форма, да се запиша в 3 курс (в момента съм 2 курс задочно)
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”