Избори 2013

Модератори: Don Horhe, Lord

Публикувай отговор

Ако изборите бяха днес, ще гласуваш за:

ГЕРБ
16
36%
БСП
3
7%
ДПС
0
Няма гласували
Атака
5
11%
България на гражданите
1
2%
СДС
1
2%
ДСБ
7
16%
РЗС
0
Няма гласували
ВМРО
3
7%
ГОРД
0
Няма гласували
НДСВ
0
Няма гласували
НФСБ
0
Няма гласували
Някоя друга опция (пишете в темата)
8
18%

Общо гласове: 44

Аватар
Bragi
Легендарен флуудър

Re: Избори 2013

Мнение от Bragi »

dismisstorka написа:oh, well, признавам го! :lol:
Да, негова е била идеята :roll:
The more you want, the easier you are to exploit
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

fak написа:Репресията върху частния бизнес, когато спряха еврофондовете от европа заради злоупотреби, беше по-малко?
Всъщност, да.
Мър, не знаеш за какво ставаше дума... не си видяла.
Иска ми се и аз да не бях виждала.
Много ми е силно желанието да остана в тази държава и да се опитам да направя нещо за нея, но се опасявам, че в крайна сметка идните години в комбинация със сегашните категорично ще ме разубедят...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

MidwinterSun написа:
fak написа:Репресията върху частния бизнес, когато спряха еврофондовете от европа заради злоупотреби, беше по-малко?
Всъщност, да.
Мър, не знаеш за какво ставаше дума... не си видяла.
Иска ми се и аз да не бях виждала.
Много ми е силно желанието да остана в тази държава и да се опитам да направя нещо за нея, но се опасявам, че в крайна сметка идните години в комбинация със сегашните категорично ще ме разубедят...
Силви, какво си видяла? А смяташ ли, че ако не си го видяла допреди три години преди бойко и герб, то не, че го е нямало, но си била твърде "малка", за да го видиш?

Аз ще кажа какво съм видяла. Последните три години до малките фирми стигат средства по евро и национални програми. Дори до хора, които не са свързани с ГЕРБ.

Допреди 2009 година никой не беше чувал за ОП конкурентоспособност, за ПРСР... Защото бсп и дпс трескаво пазеха тия пари само за свойте си хора..
la douleur exquise
Аватар
fak
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от fak »

Въпросът не е Бойко или друг. Истината никога не е черна или бяла, а в политиката неокаляни хора няма и няма как да има.

Въпросът е всеки народен избраник да знае, ДА РАЗБЕРЕ!, че ако не действа за интересите на народа, ше му падне главата. Затова хората протестират. За да покажат, че не могат да стрижат овцете, а те да мълчат безропотно..

И пак.. Мъчно ми е за Дянков... Друг път ше обяснявам (евентуално) защо
la douleur exquise
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

MidwinterSun написа:
Libra написа:ИДИОТИ ТАКИВА!!!!!! Искаха оставка! НА ви оставка! Я да ви видим сега какво ще правят! За кого ще гласуват!

Герб и Бойко бяха единствената партия от 20 години насам, която направи НЕЩО за България!
Така е.
ГЕРБ и Бойко създадоха най-мафиотското правителство, на което до момента сме ставали свидетели. До момента такава репресия върху едрия частен бизнес в България не е имало.
Повечето хора, естествено, хал хабер понятие си нямат за това. И реагират като теб.

Не казвам, че след ГЕРБ ще дойде нещо по-добро. Но нека да не окъпваме тази партия в слава, каквато тя не заслужава.
Ти в пещера си ли си живял в периода до 2009г.?!?!?!?! :shock: :shock: :shock: Особено в периода 2005-2009г.?!?! :shock:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Ноуп. Не съм.
И щом ти казвам, че сега е по-зле... вземете да хванете малко вяра най-накрая.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Изображение
Аватар
dismisstorka
Живее, за да пише
Специалност: PR

Мнение от dismisstorka »

Изображение

Именно :)
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Истината е, че българския народ си заслужава всеки лош управник. Дори и аз да съм на власт и аз ще съм заслужен. Може 50% да ме мразят, но 100% от хората ще са ме заслужили по една или друга причина.

Честно казано не виждам смисъл да гласувам изобщо на идващите избори. Някакси не виждам защо да гласувам за някого, ако по-глупави от мен граждани (но със същите граждански права, а де) да го свалят. Ами не, мерси, искам да гласувам, само като знам, че гласът ми ще значи нещо и ще струва поне 1 стотинка. В коя нормална държава протест на 100,000 сваля правителство на 2,000,000? Ето това е несправедливост спрямо българския народ. Не Белене, не ТЕЦ, ВЕЦ или Конст съд - как шепа хора се опитват да изплуват от тинята, но другите няма да им го позволят и ги връщат при себе си на дъното. В "Ад" имаше подобно наказание, но в България няма нужда от демони да ни връщат обратно, ние сме си сами демони на нас самите.

И не си мислете, че каквото и да се промени, хората ще спрат да бъдат бедни. Всяка страна има бедни - Япония, САЩ, Китай, Русия, Германия, Швейцария. Наличието на бедни е предпоставка за наличието на богати. Не може да има 1 богат човек в държавата, ако няма поне 100 бедни. Това е формулата, другия вариант е комунизъм. Двете касти може и да се мразят, но една без друга не могат. Човек сам си работи и се трепе за да мине от едната каста в другата. Не партия, не президент, не съд ще му е съюзник. В демокрацията се разчита поне да не са му врагове.

Не съжалявам за ничия оставка или промяна във властта. Ще ме е яд само за Бургас, който се ползваше с привилегии в правителството, заради добрите отношения на кмета ни лично с редица министри, което помагаше на града да получава държавна подкрепа за проектите, по които работи сам в конкуренция с цяла Европа. 2 години. Толкова време кметът ни работеше по време на тройната коалиция и градът не мръдна и см напред. Следващите 3,5 нещата се развиха с голяма скорост. Кой знае, какво ще стане занапред. Излиза, че ще можем да се справим и без Бойко, щом е излишен. Но май излиза, че и останалата част на страната ни е излишна и можем и без нея. Дето се вика "тя само ни дърпа назад".

И за финал - вие сте си виновни, каквото и да стане занапред. Свиквайте с тази мисъл.
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Специалност: Право
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Ама ако сте два милиона, моля, заповядайте на контрапротест - днес имаше един, броя на присъстващите е спорен, между 30 и 200, ама не хиляди. И утре има, може пък да са повече.
Щом на някой му се вярва в месията, да заповяда, че и да ми се сърди, че съм го отрекъл. И не е проблемът, че има бедни в страната (макар че можем да поговорим и за това, но това приляга на друга тема в общия форум "Мнения"), проблемът е, че всеки иска да знае за какво си дава парите. По въпроса за тока - оказа се, че все по-високите сметки за ток не носят по-качествена услуга. Същото се оказа със здравните вноски, както и тези за обществено осигуряване, напротив даже - получаваме по-малко при по-строги условия. Протестът спокойно можеше да е на тема цена на лекарствата - които се купуват с упоменатите здравно-осигурителни вноски. И тук, разбира се, някой ще каже "ма те и предишните бяха така". Е, да, ама аз от 8 години слушам как Бойко Борисов е различен. Слушам и не вярвам на очите си - шегата на професор Вучков вече не е смешна май, това по-скоро си е психическо разстройство - да имаш такова разминаване между отделните сензорни възприятия. А разумът какво очаква вече е съвсем друго. Но дори да не е различен - това оправдание ли е? Не, просто човекът си пренасочи паричните потоци, които можеше, за да минават през удобните за него места.
А сега се прави на жертва и демократ??? Никой до сега не се е подигравал така с НС, със закона, а и оттам - с всеки от нас поотделно. Може политиката му да е била харесвана от някои, но противниците й са далеч повече от 100 000, и ти, Kristo, ги посочи сам днес по-рано. А че правителството трябва да е за цял народ, а не "на 2 000 000", е кой го мисли това...
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

aahz написа:Ама ако сте два милиона, моля, заповядайте на контрапротест - днес имаше един, броя на присъстващите е спорен, между 30 и 200, ама не хиляди. И утре има, може пък да са повече.
Щом на някой му се вярва в месията, да заповяда, че и да ми се сърди, че съм го отрекъл. И не е проблемът, че има бедни в страната (макар че можем да поговорим и за това, но това приляга на друга тема в общия форум "Мнения"), проблемът е, че всеки иска да знае за какво си дава парите. По въпроса за тока - оказа се, че все по-високите сметки за ток не носят по-качествена услуга. Същото се оказа със здравните вноски, както и тези за обществено осигуряване, напротив даже - получаваме по-малко при по-строги условия. Протестът спокойно можеше да е на тема цена на лекарствата - които се купуват с упоменатите здравно-осигурителни вноски. И тук, разбира се, някой ще каже "ма те и предишните бяха така". Е, да, ама аз от 8 години слушам как Бойко Борисов е различен. Слушам и не вярвам на очите си - шегата на професор Вучков вече не е смешна май, това по-скоро си е психическо разстройство - да имаш такова разминаване между отделните сензорни възприятия. А разумът какво очаква вече е съвсем друго. Но дори да не е различен - това оправдание ли е? Не, просто човекът си пренасочи паричните потоци, които можеше, за да минават през удобните за него места.
А сега се прави на жертва и демократ??? Никой до сега не се е подигравал така с НС, със закона, а и оттам - с всеки от нас поотделно. Може политиката му да е била харесвана от някои, но противниците й са далеч повече от 100 000, и ти, Kristo, ги посочи сам днес по-рано. А че правителството трябва да е за цял народ, а не "на 2 000 000", е кой го мисли това...
В никакъв случай не подкрепям ГЕРБ, дори обратното, но според мен не си прав.

Първо, не всички смятаме, че следва да изразяваме желанието ни за бъдещето на България на площада. Аз съм съвсем ОК да го правя на избори. Не се чувствам никакъв, че да изляза някъде и да твърдя, че правя нещо за доброто на всички. Напълно приемливо ми е да си гледам в моята паница и да защитавам своите права.

За тока смятам, че услугата е по-добра от преди. Поне токът вече спира значително по-рядко и за значително по-кратки периоди. Не знам доколко това е функция за завишената цена, не мога да коментирам.
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

MidwinterSun написа:Ноуп. Не съм.
И щом ти казвам, че сега е по-зле... вземете да хванете малко вяра най-накрая.
И кажи с кое това управление е по-зле от предното. Щото за предното мога ти изброя поне 20-30 наистина фрапантни неща.
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

...

Трудно ще водим дискусия, ако не четеш написаното преди теб, нали знаеш?
А ако го прочетеш ще разбереш защо няма смисъл от този твой въпрос.
Изображение
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

MidwinterSun написа:...

Трудно ще водим дискусия, ако не четеш написаното преди теб, нали знаеш?
А ако го прочетеш ще разбереш защо няма смисъл от този твой въпрос.
Цитирал съм те. Ама само на "една вяра" трудно ще ти повярвам. Кажи защо управлението на ГЕРБ бе по-лошо от това на Тройната коалиция (ако приемем, че то е най-лошото, или па смяташ Костов за най-лош). :roll:
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

assault написа:Кажи защо управлението на ГЕРБ бе по-лошо от това на Тройната коалиция (ако приемем, че то е най-лошото, или па смяташ Костов за най-лош). :roll:
Хайде сега пробвай да намериш къде и кога точно съм твърдяла нещо подобно? :)
За справка - в тази тема имам повече от едно мнение...
Изображение
Аватар
aahz
Пишете, о, братя
Курс: четвърти

Мнение от aahz »

Я някой да поразкаже в крайна сметка какво стана с Агенция "Митници" и Мишо Бирата... Може би преди 5-6 години е имало подобни случаи, но поне хората ги беше срам да си признаят. А сега се оказа, че разговорът, който слушахме между премиера и Ваньо Танов си е истина. Има ли подобен прецедент досега? Или пък фактът, че вече няколко месеца не може да се намери един човек за Конституционния съд? Толкова ли е трудно, да се запита човек, или пък има някакви допълнителни изисквания, които пазят в тайна от нас, простосмъртните? Това са два примера, из форума се намират още доста, може ли някой да посочи нещо сравнимо?

Ники, радвам се, че поне някъде токът спира по-рядко, при мен обаче си е малко като дискотека, когато бързам е по-добре да сляза 8 етажа по стълбите, отколкото да рискувам в някои дни. Но нека оставим мен и Люлин настрана, нека обсъдим едно от така наречените обяснения за завишените сметки - в много случаи е подавано по-ниско напрежение (160 вместо 220 V, любопитно ми е дали това би довело до 3 пъти по-голяма консумация на електроенерия както вкъщи, дали въобще влияе в такава степен - аз се придържам към информиран скептицизъм), това дали е критерий за качествено обслужване? То хубаво, че не пускат по-високо напрежение от 220 V.

И аз не споделям склонността към протести - за мен това е израз на общо, неопределено недоволство, което намира израз в агресия. При това съчетано с отказ да се поеме отговорност за личните грешки на протестиращия. Но пък в контекста на събитията от 1997 г. мисля, че е трудно българин да твърди, че нищо хубаво не се е случило в резултат на протест. Особено пък, ако е симпатизант на ГЕРБ - партията, която "победи" комунизма най-сетне. Затова се питам дали протестът в този случай не е израз на отчаяние - когато разноските ти се вдигат ден след ден, когато си стиснал зъби и някак си си преодолял проблемите, коректен си в плащанията си, когато тъкмо си преглътнал нещата, макар и с усилие, най-безочливо на всичкото отгоре явно ти надписват сметката за ток. Ако големите компании - не само под петата на ДКЕВР - осъществяваха някаква форма на диалог, ако аргументите можеха да постигнат нещо в комуникацията с тях, то може би протестиращите щяха да са по-малко. Но, уви, нещата са малко като стария виц за връзката София-Москва - при нас има само слушалка, там има само микрофон... А тези, с които можеш да говориш, са се скрили зад процедури, софтуерни продукти и зли ръководители.

Затова не смятам, че на площада се решава нещо, не смятам, че там аргументите имат сила, но това е средството за изразяване, което е останало на тези хора. И в момента все още се чудя дали аз имам друго средство за изразяване или просто прагът ми на търпимост е прекалено висок.
This is my life
Its not what it was before
All these feelings I've shared
And these are my dreams
That I'd never lived before
Somebody shake me
Cause I, I must be sleepin
Публикувай отговор

Обратно към “България”