Студентски стипендии и награди от Европейския социален фонд

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

Публикувай отговор
Аватар
kandidat_studentt
Пишете, о, братя
Специалност: Логопедия
Курс: четвърти

Re: Студентски стипендии и награди от Европейския социален ф

Мнение от kandidat_studentt »

Здравейте!

Имам следното запитване , днес чак ми казаха,че мога да кандидатствам за награда, но се оказа,че срока е бил до вчера за подаване на онлайн бланката :(
Въпросът ми е,имам ли шанс да пробвам с този проект да кандидатствам ,когато започне кампанията за летния семестър?
Проектът е с дата 27.04.12г.
И въобще кой мога да питам? Поне да знам дали има смисъл да се надявам за следващия семестър: )
"Най-голямото щастие в живота е увереността,че някой те обича.Заради това,че си такъв, какъвто си или въпреки това,че си точно такъв!"
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

Здравей!

Съжалявам, че си пропуснала възможността да кандидатстваш за специална стипендия. Съжалявам и че ще ми се наложи да ти дам разочароваща за теб информация. Според инструкцията за реда и условията за предоставяне на стипендии за успех и специални стипендии по проект BG051PO001-4.2.06 "Студентски стипендии" чл. 8. (4) Разработките и дейностите могат да бъдат само от предходния или текущия семестър. Това ще рече, че когато започне кампанията за летния семестър ще може да участваш в класирането за спец. стипендии само с разработки и проекти или от същия семестър, или от зимния на тази учебна година, но няма да можеш с твоя проект от 27.04.2012г.
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
Аватар
mazda
От дъжд на вятър
Специалност: Инженерна физика
Курс: трети
Обратна връзка:

Мнение от mazda »

Аз още не съм получил потвърждение че са ми вкарали формулярите в системата. А, вие?
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.

Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ

Мнение от ceco_sim »

Днес получих и потвърждение и отхвърляне. Вярно е, че кандидатствам за 3 специални, а не за една, но правилника го позволява, а и аз доста съм се потрудил. Питам защо са ми отхвърлени две молби за специални, при положение, че и по двете имам статии, при това в различни области на физиката? Знам, че много хора ще възразят на това някой да получава 3 специални, а не една, но съм си скъсал задника от работа последния семестър, взел съм повече от 30 кредита и съм участвал в куп проекти.

Та къде мога да проверя защо са ми отхвърлени формулярите?
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Определено не те виня, явно си го заслужил :wink: . Една приятелка кандидатства с 2 медала от едно Държавно първенство + редовната стипендия. За информация можеш да се обърнеш и към фейсбук групата (която в момента не мога да открия). Радвам се да чуя, че някой се занимава с физика. Когато имахме лекции в този факултет се чувствахме тоооолкова сами :roll:
Изображение

Изображение
Аватар
mazda
От дъжд на вятър
Специалност: Инженерна физика
Обратна връзка:

Мнение от mazda »

То и моята специална е отхвърлена, а беше за статия, която е публикувана, даже извън България. Леко ми е криво.
The 4th Law of Thermodynamics:
Don't try to explain the first 3 on a blind date.

Гласувайте и Top Gear ще дойде в България
Аватар
ceco_sim
В началото бе словото
Специалност: АМГ

Мнение от ceco_sim »

Явно има някакъв проблем във ФзФ - след като и на мазда са му отхвърлили молба със статия...
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Само в отдел студенти могат да ти кажат,защо е отхвърлена.
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
although
Плиний Стари
Обратна връзка:

Мнение от although »

За информация относно специалните стипендии търсете или Гергана Николова в стая 227 в Ректорат, или в краен случай отивате в стая 239 отново в Ректорат! На мен са ми отхвърлили пет специални, а са ми одобрили само една, но по правилник покривам всички изисквания и за останалите. Снощи писах e-mail на един главен експерт по Международно право от МОМН, в който мейл му обясних цялата ситуация и в момента очаквам неговия отговор, в който отговор трябва да се произнесе дали все пак може да се направи нещо по случая (срокът за писане на възражения и задаване на въпроси е 11-13 февруари). Съветвам ви да отидете в Ректорат и да питате какви са точните причини за отказите и ако според вас не са адекватни, можете да пишете на Павел Славов. Мейлът му е p.slavov@mon.bg

Успех, колеги... определено ще ни трябва! : )
Не е щастлив човек, но затова пък е нещо изключително рядко - той е добър човек. Добър, но без късмет. Удивително, колко често тези неща вървят заедно."
Ъруин Шоу "Хляб по водите"
аааааа
В началото бе словото
Специалност: Стопанско управление
Курс: първи

Мнение от аааааа »

Здравейте, изучавам право, 1 курс и искам да ви попитам каква е разликата между европейската обикновена и европейската специална стипендия ? Освен това в site-a - http://eurostipendii.mon.bg/ пише, че срокът за кандидатстване за стипендии за зимния семестър 2012/2013 е бил до 27 януари 2013 .. как е възможно това при положение, че зимната редовна сесия започва от тази дата , да не би да е трябвало да се кандидатства преди да си положиш изпитите и да си разбереш резултатите и ако е така, то в такъв случай губя ли си правото да кандидатствам за евростипендия към настоящия момент ??
Аватар
GReeN_HuM@N
В началото бе словото
Специалност: УНСС Икономика и бизнес

Мнение от GReeN_HuM@N »

Стипендията е просто по успех, а специалната стипендия(награда) се дава за разработки, участия и различни постижения. Първата е 5 месеца по 120лв, а наградата е еднократно 200лв. Кандидатства се с оценките от предходните 2 семестъра т.е. реално оценките от този семестър не ти трябват, а ще ти трябват при следващата кампания. На кракто - изпуснал си срока за този семестър.
Аватар
gothwolf
В началото бе словото
Специалност: унгарска филология
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от gothwolf »

Тъй като си първи курс, няма как да кандидатстваш за каквато и да било стипендия за зимния семестър, но на следващата кампания (някъде към април) имаш право да кандидатстваш, като се взима успеха ти от изпитите от първия семестър на първи курс. Срокът е бил до 27-и, но той важи за студенти от по-горен курс, като балът им се взима от средно аритметичната оценка от предходната им учебна година. Т.е. като кандидатстваш, се взима успеха от предходните два семестъра, а не - от предстоящия.
Тованакт сунсэгум, сунсэгум и сунсим ат пойтэгум – ам такем эруптэгум, таса латдыл лавуӈкве ат вермегум.
Аватар
iodine
Драскач
Специалност: Право

Мнение от iodine »

Някой да си е получил парите по обикновената?
В името на потока! Втория!
saviiinceto
Пишете, о, братя
Специалност: Регионално развитие и политика
Обратна връзка:

Мнение от saviiinceto »

Aко говориш за държавните стипендии за зимния семестър,те още януари бяха изплатени.Колеги а какво става с европейските,някой има ли информация,разбрах,че парите към СУ са преведени още четвъртък,някой изобщо получил ли си ги е?
Колкото повече планираш нещата, толкова по-често те среща случайността.
Аватар
iodine
Драскач
Специалност: Право

Мнение от iodine »

За евро питам много ясно. Нали сме в тяхната тема.
В името на потока! Втория!
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”