[КСК 2013] Английски език
Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo
- hriskataaa
- От дъжд на вятър
- Специалност: Културология
- Курс: втори
- Обратна връзка:
Re: [КСК 2013] Английски език
Аз кандидатствах през 2011 и тогава оценяваха по втората скала. Имах 5.85 при 84 точки
:)
"През тялото й си преминаваше странно чувство.То я накара да остане жива достатъчно дълго,за да изживее живота си до него.Да се бори за единственото,за което знаеше,че е достатъчно добро,благородно и силно,за да си струва да рискува всичко-любовта. "
Здравейте. Тази година и аз ще кандидатствам с английски език за специалност психология. Миналата година ме наплаши минималния бал, но се надявам тази година летвата да не е вдигната толкова високо. Работя по шестте книжки (New Edition) на СУ и исках да ви попитам по-специално за Cloze текста. Винаги там се дъня най-много и ако можете да ми препоръчате някакво помагало или да ми дадете някакъв съвет относно това как да си подобря този компонент, ще ви бъда много благодарна!
Също така бих желала да ви задам и въпрос за есето. Имате ли някаква изградена структура на писане или ще го измисляте в момента на изпита? Питам, защото до този момент бях свикнала да пиша есе от типа:
1 параграф: кратко въведение
2 параграф: 3-4 аргумента "за" + примери
3 параграф: 3-4 аргумента "против" + примери
4 параграф: кратко заключение
но наскоро госпожата ми по английски език ми каза, че трябвало да се защитава само едната страна на проблема /т.е. американски тип есе/. Проблем ли е ако на изпита се придържам към горепосочената структура или трябва да премина към американския тип есе, за да получа максимален брой точки?
Също така бих желала да ви задам и въпрос за есето. Имате ли някаква изградена структура на писане или ще го измисляте в момента на изпита? Питам, защото до този момент бях свикнала да пиша есе от типа:
1 параграф: кратко въведение
2 параграф: 3-4 аргумента "за" + примери
3 параграф: 3-4 аргумента "против" + примери
4 параграф: кратко заключение
но наскоро госпожата ми по английски език ми каза, че трябвало да се защитава само едната страна на проблема /т.е. американски тип есе/. Проблем ли е ако на изпита се придържам към горепосочената структура или трябва да премина към американския тип есе, за да получа максимален брой точки?
-
coolz
- В началото бе словото
- Курс: кандидат-студент
Някой да си е избрал английска филология за специалност?
Iwetha написа:Чл. 9. (1) Заявления за явяване на кандидатстудентските изпити от двете сесии се подават в следните срокове:
1. първа сесия – 18.02.2013 г. до 08.03.2013 г.;
2. втора сесия – до 23.05.2013 г.
=]
Изпитът на 16-ти по английски се води от втора сесия(редовна) – до 23.05.2013 г. , така ли? До края на предварителната(8 март) или редовната сесия(23 май) можем да платим, или няма значение?
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
- Специалност: Психология
- Курс: първи
Психология ще кандидатствам с английския,отделно и ВОcoolz написа:Каква специалност искаш? ^^kittyondrugz написа:По първата бяха миналата година,аз бях да си видя работата..иии ми бяха объркали оценката при смятането на точките,тъй че ходете да си видите работите после..Миналата година изкарах 5,08,тази се надявам на повече,че мноооого ми трябва :С
Психология,първи курс.
- Iwetha
- В началото бе словото
alexx написа:Iwetha написа:Чл. 9. (1) Заявления за явяване на кандидатстудентските изпити от двете сесии се подават в следните срокове:
=]
Изпитът на 16-ти по английски се води от втора сесия(редовна) – до 23.05.2013 г. , така ли? До края на предварителната(8 март) или редовната сесия(23 май) можем да платим, или няма значение?
И аз си задавам този въпрос. Мисля да се обадя директно в СУ, за да попитам, но не съм сигурна за телефоните. Тези ли са? ( http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t )
“Women are meant to be loved, not to be understood.”
-
Doh
- В началото бе словото
- Специалност: Културология
Изпитът по английски език може да си платите ако искате още сега, а ако не ви се занимава - чак на 23 май. Всички изпити, които са от втората сесия могат да се плащат до 23 май... така че не се тревожете много за негоIwetha написа:alexx написа:Iwetha написа:Чл. 9. (1) Заявления за явяване на кандидатстудентските изпити от двете сесии се подават в следните срокове:
=]
И аз си задавам този въпрос. Мисля да се обадя директно в СУ, за да попитам, но не съм сигурна за телефоните. Тези ли са? ( http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/universitet_t )
It's OK not to be OK!
- Iwetha
- В началото бе словото
Doh, така ми казаха и по телефона. Аз се чудех, тъй като в приложението с датите за изпитите сесиите не са разграничени.
“Women are meant to be loved, not to be understood.”
-
zlia_kufar
- В началото бе словото
Ето съветите ми към вас, като успешно влезнал психология с Английския миналата година:
Първо:: Купете си и изрешете поне една от книжките с тестове "Five practice tests" и най-добре си вземете и книжката за писане на есе.
Второ:: Идете на курсовете на СУ за изпита по Английски. Организират ги принципно Май и Юни месец мисля. Там ше сте група от 5 човека и ше решавате в течение на 5 дена примерни варианти за тест и ше пишете есета и ше правите диктовки. Хубавото е че има кой да ви ги провери и оцени (преподавателите са и оценители на изпита) и да ви даде насоки, а и ви светват какво представлява самият изпит.
ТРЕТО: В никой случай не ходете на матура по английски
В даскало предполагам повечето от вас ще имат пълни шестици по Английски, а при всички случаи на матурата не е лесно да се изкара такава. За да изкараш над 5,70 примерно трябва да си незнасикъвбот, но дори да изкарате 5,99 пак е наебавка, защото ако не сте били на матура в балообразуването ще ви включат тази пълна шестица от даскало. Ако сте ходили на матура обаче по правило взимат в бала оценката от нея. Карта капан. В моя случай имах 6,00 в даскало и 5,60 на матурата, което ми взима 40 стотни от бала.
Четвърто: Изобщо забравете да кандидатствате с матура вместо с изпит, особено момичетата.
Първо:: Купете си и изрешете поне една от книжките с тестове "Five practice tests" и най-добре си вземете и книжката за писане на есе.
Второ:: Идете на курсовете на СУ за изпита по Английски. Организират ги принципно Май и Юни месец мисля. Там ше сте група от 5 човека и ше решавате в течение на 5 дена примерни варианти за тест и ше пишете есета и ше правите диктовки. Хубавото е че има кой да ви ги провери и оцени (преподавателите са и оценители на изпита) и да ви даде насоки, а и ви светват какво представлява самият изпит.
В даскало предполагам повечето от вас ще имат пълни шестици по Английски, а при всички случаи на матурата не е лесно да се изкара такава. За да изкараш над 5,70 примерно трябва да си незнасикъвбот, но дори да изкарате 5,99 пак е наебавка, защото ако не сте били на матура в балообразуването ще ви включат тази пълна шестица от даскало. Ако сте ходили на матура обаче по правило взимат в бала оценката от нея. Карта капан. В моя случай имах 6,00 в даскало и 5,60 на матурата, което ми взима 40 стотни от бала.
Четвърто: Изобщо забравете да кандидатствате с матура вместо с изпит, особено момичетата.
-
kittyondrugz
- Пишете, о, братя
Съгласна съм.И аз се прецаках с матура по английски,изкарах 5,71..но пак 29 стотни надолу..zlia_kufar написа:Ето съветите ми към вас, като успешно влезнал психология с Английския миналата година:
Психология,първи курс.
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
Да, но ако все пак мислите, че на матурата ще изкарате по-висока оценка, отколкото ще имате в дипломата- пишете я смело. Матурата не е трудна. Аз имах 5.00 в дипломата и 6.00 на матурата.
И все пак, ако ще си имате 6.00 в дипломата, наистина е голяма прецаквация да избереш такава матура, така че си преценете, за да не съжалявате после... всяка стотна може да се окаже решаваща...
И все пак, ако ще си имате 6.00 в дипломата, наистина е голяма прецаквация да избереш такава матура, така че си преценете, за да не съжалявате после... всяка стотна може да се окаже решаваща...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
nnobody
- В началото бе словото
- Адрес в галерията на СУ: cgjfgj
За втори път чувам, че има и книжка за писане на есе, но така и не можах да я намеря никъде, че да си я поръчам онлайн.. Някой има ли идея от къде може или трябва в София да се търси?
Keep watching.. maybe i'll do a trick. 
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
Има я в почти всички по-големи книжарници, моята е от една хеликонска.
Книжката е тънка и жълта, "How to write an essay" пише на нея. Май.
Книжката е тънка и жълта, "How to write an essay" пише на нея. Май.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
zlia_kufar
- В началото бе словото