Образованието е инвестиция. Извлечете ползите от него и тия пари, дето ги плащате сега, ще ви се върнат.
Монита, ти нещо грешно си ме разбрала. Избирам да запазя приличния тон на дискусията и да си спестя отговора
Модератори: sientelo, peterdi, Ангел
Geri.A написа:За тези от вас, които още не са видяли:
Събитието: http://www.facebook.com/events/406882219402609/?ref=3
Позицията: http://word.office.live.com/wv/WordView ... ziciq.docx

Това с четенето сериозно ли? Какво значение има дали е от учебник, или от таблет, или рецетира нещо наизуст - във всеки случай не върши особена работа. Кога ще минем от фазата на "прочитане на лекции" и ще стигнем до "преподаване на материал"? Както беше казано и горе - да чете би трябвало да може всеки студент, преподвателите са там, за да обяснят материала и да го направят достъпен/да дадат друга гледна точка. Не виждам при кой случай това да се рецетира материал е "най-добрият източник на знания". Поне що се отнася до точни науки, за други дициплини може и да не съм прав.Kristo написа: 4то на 4то: Качеството на образованието е субективно понятие. В горепосочения пример, лекторът едва ли чете от учебника, защото СУ няма пари да му купи таблет. По-скоро чете от там, защото няма по-добър източник на знания по тоя предмет. Нечестно е да му кажем "пич, скрий го тоя учебник, давай наизуст темите" или "напиши си ти твои записки и чети тях". Това не е разлика в качеството. Написаното/прочетеното от професора - то се гледа дали е качествено като материя и знания. Друг пример е - ако по право ви четат лекции по стария закон, това е некачествено образование, защото не е съобразен с новостите по материята. Но на мен не ми се е случвало, значи в тази специалност професорите си дават зор да съобразяват лекциите с най-новите въведения и промени в материята. Но никой не се усеща за това

Защото СУ претендира, че е най-добрият. Както каза Кристо, ако знаеш по-добро място, кажи, че да се прехвърлим всички там.Crippled Alice написа: А иначе ако не ви харесва преподаването в СУ, защо учите тук?