Изплувам от дълбините на форумното небитие, защото ми трябва студентско мнение...
Съобщение до модовете, админите и пр.: Да, уважаеми, знам как се използва търсачката на форума! Използвах я и видях, че има подобна (НЕ идентична) на моята тема; прочетох я внимателно, което ми беше от полза, НО последното мнение в нея е с дата 10.02.2009 г. Нормално е да предположа, че изказалите се в нея хора са успели да завършат (поне семестриално) за 4 (четири) години, а на мен ми трябват по-актуални мнения. Освен това не ми хареса как е формулирана старата тема.
Отдавна исках да пусна такава тема, но все си казвах: "абе, какво ще занимавам хората с глупости". Наскоро обаче, пак бях въвлечен в разговор на тема СУ vs. НБУ и като взеха да ми обясняват, там, в НБУ, какви интерактивни модели на преподаване имали, как преподавателят си говори лично с всеки студент по време на лекция, пък, видите ли, ние в СУ, колко са ни закостенели методите, как всичко е по инерция от соца и пр., и пр. дивотии, все в тоя дух. Та реших да се допитам до вас, досежно мнението ви за методите на преподаване в нашия Университет. Искам да ви помоля да споделите, какви методи на преподаване одобрявате и какви не (питам основно за лекции, не за упражнения)? Какво предпочитате: преподавателят да диктува, да чете през цялото време, да чете само основната фактология, а през останалото време да говори или по време на цялата лекция да говори, без изобщо да чете? Това са само някакви насочващи въпроси. Давайте всякакви мнения. Пишете за всичко, за което се сетите. Споделете и опит (без да споменаваме имена на преподаватели).
P.S. Абе, две години и половина не съм писал в този форум и сега забелязвам някои стари юзъри, които вече са сериозни кандидати за наследници на форумния ми прякор...

Into the endless we ride...