преместване от 1 специалност в друга

Това е общият студентски форум - за всичко свързано със следването на настоящите студенти на Софийския университет - бакалаври, магистри и докторанти.

Модератори: sientelo, peterdi, Ангел

nikolay_pt
В началото бе словото

преместване от 1 специалност в друга

Мнение от nikolay_pt »

как стои въпроса с преместването от 1 специалност в друга? мн. ли са сложни нещата.. ако можете да ми дадете някаква информация, уча бг филология - 1ви курс
http://gradski.eu - един блог за света и околностите !
http://facebook.com/gradskieu - развлекателен блог !
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Re: преместване от 1 специалност в друга

Мнение от Snow-White »

Зависи в каква специалност искаш да се прехвърлиш. Най-общо условията са:

1. Да имаш успех над 5.00 - за различните факултети е различно, но най-често над 5.
2. Да нямаш поправки.
3. Да си положил съответните кандидатстудентски изпити или матури за специалността, в която искаш да се преместиш.

Молбите се подават през август и евентуално септември разбираш дали си одобрен.
ИзображениеИзображение
LullabyPassenger
В началото бе словото
Специалност: НУПЧЕ
Курс: първи

Мнение от LullabyPassenger »

Някой запознат с преместване в специалност Скандинавистика? Също и как стоят нещата с Туризъм? Все още не съм решила какво да правя, но и оценките от матурите не са ми от най-добрите.
Съжалявам ако има проблем че ти ползвам темата, просто не мисля че има смисъл да правя нова.
Аватар
Snow-White
От дъжд на вятър
Специалност: География и биология
Курс: втори

Мнение от Snow-White »

За скандинавистика ти трябва изпит или матура по език + висок среден успех от досегашното следване (не знам колко точно, тези неща ги пише в септемврийската заповед). Освен това трябва да имаш завършен 1 или 2 курс, т.е. ако вече си трети курс не можеш да се преместиш и трябва да кандидатстваш наново. Трябва също да си положила успешно всички досегашни изпити (т.е. да нямаш поправки) и естествено да има свободни места в скандинавистиката (по мои наблюдения ако успехът ти е достатъчно висок, това правило се пренебрегва :mrgreen: ). За Туризма важи същото, но ти трябва и изпит/матура по география.
ИзображениеИзображение
Публикувай отговор

Обратно към “Студенти - общ форум”