Изповедалня
Модератори: FloWersOfEviL, Smoking Mirror, Мила, thegirl
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Re: Изповедалня
Как грубо. Браво, Иво!
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Fluffy, Мария ти го е краднала, съмнява ме нещо!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
Jamesmagno написа:Много отдавна в училище имаше едно момче, което беше много богато и постоянно се хвалеше с играчките си пред всички останали и на тях им беше много тъпо, понеже не даваше на никого да си играе с тях. Аз му скрих играчките и не казах на никого. Даже не ги взех и не си играх с тях, просто ги свих и ги забутах някъде, защото детенцето беше кофти копеле.
Бил си дете със силно чувство за социална справедливост
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Той нямаше бельо, не е бил интересен за неяKristo написа:Fluffy, Мария ти го е краднала, съмнява ме нещо!
I wanna fall from the stars straight into your arms
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Тя за да го гушка, не за друго... ако е бил мъхест и пухкав...
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Дайте нещо от по-сериозна възраст.
В автобус/трамвай/тролей винаги чета нещо, не толкова защото ми се чете, ами защото така се правя на супер зает и не е нужно да отстъпвам място на всяка бабка като я видя, че се качва.
Ако дойде и ме попита, ОК, ама ако застане ей така до мен, аз чета и изобщо дори не съм я видял.
Иначе като малък един път с брат ми счупихме една диня, като за това обвинихме невръстния ни племеник. Всички повярвха.
В автобус/трамвай/тролей винаги чета нещо, не толкова защото ми се чете, ами защото така се правя на супер зает и не е нужно да отстъпвам място на всяка бабка като я видя, че се качва.
Ако дойде и ме попита, ОК, ама ако застане ей така до мен, аз чета и изобщо дори не съм я видял.
Иначе като малък един път с брат ми счупихме една диня, като за това обвинихме невръстния ни племеник. Всички повярвха.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Те си казват обикновено, понякога доста злобно. Веднъж се прибирах с автобуса след училище и си дремех, защото бях станала безумно рано, както всеки друг учебен ден и ми се спеше много. По едно време една баба дойде и ме сръчка с думите: "Стига си спала, стани, за да седна!". Когато ми се спи обикновено нямам сили да се зъбя на някого, но това бабе беше супер злобно и направо си заслужаваше. Аз най-често ставам и не се правя, че не ги забелязвам, ама така да ме сръчка все едно съм й длъжна и виновна с нещо, изобщо не заслужаваше да й направя място.ники написа:Дайте нещо от по-сериозна възраст.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Ще ви питам вас, като станете на тяхната възраст и всяка кост ви е на едно духване от счупване и осакатяване доживот, а глезените ви от петминутно стоене увеличават обиколката си три пъти...
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
Доста съм убедена, че няма да ходим да си наливаме вода от центъра в час пик.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Ако стана на тяхната възраст и нямам личен шофьор, ще избягвам да излизам от вкъщи изобщо.
Какъв човек трябва да си, за да се прецакаш така да се возиш още по рейсове, да си чуплив и едвам да креташ и на всичкото отгоре да смяташ другите за длъжни? Нали затова са пенсии - живели са живот, трупали са пари, за да живеят добре на старини. Пък и на пенсионна възраст къде ще ходиш? Няма работа, няма лекции, ако ще пътуват, да е като е по-празен рейса.
В Бургас съм го забелязал, че пенсионерите които пътуват са все по-малко. Градския транспорт е за случайни пътуващи (които него ден им се налага да пътуват 1 път месечно), пътуващи до училище/работа. Аз го ползвах последно да ходя до болница и с него се прибирах след операцията ми. Ако беше пълен, нямаше да отстъпя място на никого. Добре, че в Бургас е организиран добре и нямам грижи, но за НГ бях в София и отново претръпнах. Метрото фул - трамвай фул, единствения рейс който набарах и беше празен беше следобед на 1ви януари и беше някаква забутата линия.
Къде пътуват всички?
Какъв човек трябва да си, за да се прецакаш така да се возиш още по рейсове, да си чуплив и едвам да креташ и на всичкото отгоре да смяташ другите за длъжни? Нали затова са пенсии - живели са живот, трупали са пари, за да живеят добре на старини. Пък и на пенсионна възраст къде ще ходиш? Няма работа, няма лекции, ако ще пътуват, да е като е по-празен рейса.
В Бургас съм го забелязал, че пенсионерите които пътуват са все по-малко. Градския транспорт е за случайни пътуващи (които него ден им се налага да пътуват 1 път месечно), пътуващи до училище/работа. Аз го ползвах последно да ходя до болница и с него се прибирах след операцията ми. Ако беше пълен, нямаше да отстъпя място на никого. Добре, че в Бургас е организиран добре и нямам грижи, но за НГ бях в София и отново претръпнах. Метрото фул - трамвай фул, единствения рейс който набарах и беше празен беше следобед на 1ви януари и беше някаква забутата линия.
Къде пътуват всички?
- ники
- Легендарен флуудър
- Курс: пети
Jamesmagno написа:Ще ви питам вас, като станете на тяхната възраст и всяка кост ви е на едно духване от счупване и осакатяване доживот, а глезените ви от петминутно стоене увеличават обиколката си три пъти...
Хайде, хайде, да не се правим на светци. Както е въпрос на уважение и възпитане да стана, ако ме помолят, така е и въпрос на същото да ме помолят за това, а не да застанат до мен и да ме гледат накриво.
Има седалки, определени за възрастни хора, избягвам да сядам на тях. А понякога пък, мама му стара, просто съм изморен и искам да седя.
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Нито пък да пътувате до другия край на града, за да си купите с 5 стотинки по евтини домати. И те така са си мислели като младиfluffy cloud написа:Доста съм убедена, че няма да ходим да си наливаме вода от центъра в час пик.
Случвало ми се е да съм мноооооого умрял и да не отстъпя място, но да е било един-два пъти.
Хайде да не спамим
- Geri.A
- Форумозавър Рекс
- Специалност: ВО
- Адрес в галерията на СУ: -
Kristo, искаш да кажеш, че като станеш на 70 и вече трябва да си стоиш само вкъщи, щото си се наживял? Трябва да си натрупал пари и да не ти трябва градския. Я пак? Особено у нас всички пенсионери с по два мерцедеса се возят...
Досадно си е като ходят да си пълнят вода от центъра в час пик, да; аз също съм се чудила къде толкова излизат, ама живее им се : )) (всъщност аз живея в Студентски и ползвам предимно автобусите, които се движат там => няма от какво да се оплаквам, защото са пълни (ама наистина пълни) със студенти.)
И какво, като видите някоя възрастна бабичка, която трудно върви, не й правите място, защото "къде е излязла, виж я, едва крета"?
Ии да, някои наистина са си доста груби, като ти се скарат, едва ли не си длъжен да им направиш място; това значи ли, че трябва да правим напук на всички? ...
*Ох, сори, не видях призива да не спамим
Досадно си е като ходят да си пълнят вода от центъра в час пик, да; аз също съм се чудила къде толкова излизат, ама живее им се : )) (всъщност аз живея в Студентски и ползвам предимно автобусите, които се движат там => няма от какво да се оплаквам, защото са пълни (ама наистина пълни) със студенти.)
И какво, като видите някоя възрастна бабичка, която трудно върви, не й правите място, защото "къде е излязла, виж я, едва крета"?
Ии да, някои наистина са си доста груби, като ти се скарат, едва ли не си длъжен да им направиш място; това значи ли, че трябва да правим напук на всички? ...
*Ох, сори, не видях призива да не спамим
Когато тя беше склонна, той не искаше. Когато той пък искаше, тя се дърпаше. А когато и двамата искаха, се спусна завесата!
- sunny.v.b
- Форумозавър Рекс
- Специалност: Връзки с обществеността
Да не спамим в раздел спам?
Попринцип ставам, стига да не е толкова пълно, че нито има как да стана, нито пък той/тя да седне дори да стана. И стига да не съм била цял ден на неудобно обувки, ама това ми се случи само веднъж.
Иначе наистина някои са мнооого злобни, напълно ненужно. Целият свят им е виновен, че са остарели. Ми и аз имам баби и прабаби, които никога не биха се държали така и не злобеят срещу младите. Някой от курса разказва как някаква бабка от цяло метро пълно с млади хора, се развикала точно на момче със счупен крак да стане..
В детската градина откраднах чантичката на едно момиче и си я прибрах в моето гардеробче. Мама, като дойде да ме взима, я видя ии така се разбра, че съм крадла. После много ми се кара
та се научих, че не може да си взимам каквото ми харесва.
Попринцип ставам, стига да не е толкова пълно, че нито има как да стана, нито пък той/тя да седне дори да стана. И стига да не съм била цял ден на неудобно обувки, ама това ми се случи само веднъж.
Иначе наистина някои са мнооого злобни, напълно ненужно. Целият свят им е виновен, че са остарели. Ми и аз имам баби и прабаби, които никога не биха се държали така и не злобеят срещу младите. Някой от курса разказва как някаква бабка от цяло метро пълно с млади хора, се развикала точно на момче със счупен крак да стане..
В детската градина откраднах чантичката на едно момиче и си я прибрах в моето гардеробче. Мама, като дойде да ме взима, я видя ии така се разбра, че съм крадла. После много ми се кара
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
живото живее в грях."
One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз и сега избягвам да се качвам в рейс, ако е претъпкан, въпреки, че нямам проблем да седя прав. Па какво остава ако съм на 70 и едвам ходя? Просто говорим за физически възможности. Т.е. ако имам възможност да стоя прав в рейс на 70г, защо да не стоя прав? Или ако имам финанси да имам шофьор и кола, защо да ползвам рейс или метро? Не говоря да имам 4-5 бентлита или нещо такова.Geri.A написа:Kristo, искаш да кажеш, че като станеш на 70 и вече трябва да си стоиш само вкъщи, щото си се наживял? Трябва да си натрупал пари и да не ти трябва градския. Я пак? Особено у нас всички пенсионери с по два мерцедеса се возят...
А и верно - къде ще ида? Разбирам да съм в посока болница, но посока студ. град до дървеница, кви болници има? Повечето пенсионери пътуват за да пазарят по-евтино от магазин в съседния квартал, което аз лично намирам за нелепост, но айде - бедни са, искат да купят по-евтини портокали. Но от кого зависи да си пазят здравето? От кого зависи да са материално осигурени и да не ламтят за евтинийка или да се скръндзат за такси? От кого зависи, че живеят в квартал, в който рейсовете са пълни и няма места за сядане? Във всеки случай не зависи от другите, не зависи от обществото, държавата или ЕС. Зависи си от човека.
А и наистина е - ако не можеш да се придвижваш, къде ще ти се ходи? Веднъж качиш ли се в рейс, трябва да си способен и да поседиш прав, все пак това е житейски избор - ако ти се ходи някъде, трябва да изтърпиш всички препятствия по пътя. Инак просто си седиш вкъщи и толкоз.
Проблемът на обществото ни е, че зависим твърде много от младите да работят, но правителствата правят повече придобивки за пенсионерите, които вече не работят - защото старите ще става все повече от младите. Ще стигнем момент, в който 1 работещ ще работи, за да издържа 3-4 пенсионери, които не работят. Но никоя партия няма да загърби старите, защото те ще стават все по-влиятелни като група електорат - което ще доведе до момент, в който не е рентабилно да си млад, работещ човек в страната. Ще има емигранти - предимно трудоспособни хора, старите къде ще идат? И накрая демографска криза - младите няма да имат интерес да работят тук, да правят деца, защото това не е приоритет на държавата. Тяхната дума и интереси няма да се чуват - за сметка на интересите на пенсионерите. Помислете за социалното министерство - всеки лев отгоре на пенсиите, е лев надолу за майчинските плащания, детски надбавки и прочее. Това вече се случва - и правителството няма интерес да го променя. Протест на млади майки - 100 жени с деца. Протест на пенсионери - 2000/3000 души. Така че...