За или против изневярата сте??
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Re: За или против изневярата сте??
От моята си камбанария, забулена в гъста несподелена любов, виждам, че не бих изневерила, ако бях с човека, с когото искам да съм, защото не мога да НИ го причиня.
Защото не заслужава и би било ужасно спрямо въпросния човек и така нататък, не мога да си представя да го нараня с нещо.
И от чисто егоистична гледна точка- гузната ми съвест просто няма да ме остави на мира и самата мисъл, че съм го направила, ще е пълно наказание.
Защото не заслужава и би било ужасно спрямо въпросния човек и така нататък, не мога да си представя да го нараня с нещо.
И от чисто егоистична гледна точка- гузната ми съвест просто няма да ме остави на мира и самата мисъл, че съм го направила, ще е пълно наказание.
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Гузно, гузно, но пък сладко... в главата ще е болка, по тялото ще е кеф - двете се неутрализират и е нула!
Инак няма друг начин да обясним тази мания с изневерите...
Инак няма друг начин да обясним тази мания с изневерите...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Ер Малка
- Вазов
Ми, аз не съм съгласна, но хората са различни и приемат по различен начин нещата.
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Обикновено това е причината изневярата да е драма.
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
А как би приела на теб да ти изневерят?Ер Малка написа:Ми, аз не съм съгласна, но хората са различни и приемат по различен начин нещата.
Ще се ръководиш ли от това, че "той съжалява и че се разкайва" ?
-
Ер Малка
- Вазов
---------------------------------------------------------------Kristo написа:А как би приела на теб да ти изневерят?Ер Малка написа:Ми, аз не съм съгласна, но хората са различни и приемат по различен начин нещата.
А за самата мен: ако знам, че с нещо ще нараня човека, в когото съм влюбена/ когото обичам, просто НЕ върша въпросното нещо и няма такава работа като "изкуших се", "обърках се", etc.
Сори за 15-те едитвания.
Последно промяна от Ер Малка на 04 Авг 2013, 22:56, променено общо 1 път.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Е то ако условието е "трябва да държа на него" за да няма изневяра, какво се случва, ако това условие отпадне? Демек след 2-3год връзка това изчезне?
Да не говорим, че да започнеш връзка, без да държиш на някого си е равносилно на изневяра (емоционална) още от първия ден. Кой както иска, така да го приема. Защото по моята логика - ако не държиш на някого, значи държиш да си с НЯКОЙ ДРУГ. Но по различни причини си с първия, а не с втория. Т.е. има конкретен с който човек иска да е, но не е. Винаги е така. И да започнеш връзка с нежелан е емоционална изневяра спрямо него (защото мислиш за друг и го осъзнаваш) и сексуална изневяра спрямо втория тип (защото се лашкаш с първия, това е логично). В един момент, душата иска да намери баланс от подобна дупка и си ляга с втория, за да "изравни резултата", но това носи трета изневяра, без да трие предните 2. Тук дори не броя "да изневериш на себе си". Не ми е толкова мисълта за вината, колкото за последствията за тримата души в триъгълника. Първото момче осъзнава, че е бил с момиче, което иска друг и/или си ляга с друг в даден момент. Двоен удар! Второто момче разбира, че момичето го иска, но това не я спира да си ляга с първия, дори без сериозни чувства.
Така стигаме до ситуация, че двете момчета са прецакани в различни степени. А какво да кажем за момичето? Тя се оказва, че е лъгала себе си и други двама. Не ми се мисли, ако има и трети (мозъкът ми е с малко ram, ще ми простите, че не мога да го формулирам чак дотолкова).
Но за какво говорихме? А да - "да държа на него" и ако това изчезне - не значи ли, че не го е имало никога? Или че е толкова променлива величина, че не си струва да се гледа сериозно като критерий за обвързване, защото идва и изчезва, когато си поиска, и хората го "ползват" като причина за изневяра. (не в конкретния случай де, целия ми пост е за една евентуална ситуация) Така стигаме до следващия важен въпрос - какво оправдава изневярата, ако човек винаги може да изтъкне причината "не те желая/обичам/уважавам/харесвам вече", която или прикрива "курвалъка" (за да не ме цензурират мислех да дам термина на английски, но нещо не го намирам в речника) - или просто е извинение за "плавателността" на човешките чувства, които се менят в рамките на дни и седмици и това оправдава сексът с "новия любим/а"?
Толкова много въпроси...
Да не говорим, че да започнеш връзка, без да държиш на някого си е равносилно на изневяра (емоционална) още от първия ден. Кой както иска, така да го приема. Защото по моята логика - ако не държиш на някого, значи държиш да си с НЯКОЙ ДРУГ. Но по различни причини си с първия, а не с втория. Т.е. има конкретен с който човек иска да е, но не е. Винаги е така. И да започнеш връзка с нежелан е емоционална изневяра спрямо него (защото мислиш за друг и го осъзнаваш) и сексуална изневяра спрямо втория тип (защото се лашкаш с първия, това е логично). В един момент, душата иска да намери баланс от подобна дупка и си ляга с втория, за да "изравни резултата", но това носи трета изневяра, без да трие предните 2. Тук дори не броя "да изневериш на себе си". Не ми е толкова мисълта за вината, колкото за последствията за тримата души в триъгълника. Първото момче осъзнава, че е бил с момиче, което иска друг и/или си ляга с друг в даден момент. Двоен удар! Второто момче разбира, че момичето го иска, но това не я спира да си ляга с първия, дори без сериозни чувства.
Така стигаме до ситуация, че двете момчета са прецакани в различни степени. А какво да кажем за момичето? Тя се оказва, че е лъгала себе си и други двама. Не ми се мисли, ако има и трети (мозъкът ми е с малко ram, ще ми простите, че не мога да го формулирам чак дотолкова).
Но за какво говорихме? А да - "да държа на него" и ако това изчезне - не значи ли, че не го е имало никога? Или че е толкова променлива величина, че не си струва да се гледа сериозно като критерий за обвързване, защото идва и изчезва, когато си поиска, и хората го "ползват" като причина за изневяра. (не в конкретния случай де, целия ми пост е за една евентуална ситуация) Така стигаме до следващия важен въпрос - какво оправдава изневярата, ако човек винаги може да изтъкне причината "не те желая/обичам/уважавам/харесвам вече", която или прикрива "курвалъка" (за да не ме цензурират мислех да дам термина на английски, но нещо не го намирам в речника) - или просто е извинение за "плавателността" на човешките чувства, които се менят в рамките на дни и седмици и това оправдава сексът с "новия любим/а"?
Толкова много въпроси...
- inc
- Плиний Стари
- Специалност: Книгоиздаване
- Курс: завършил
Ристье, държавните наближават, а? 
Creating memories...
Nankuranaisa.
Nankuranaisa.
- FloWersOfEviL
- Легендарен флуудър
- Специалност: Стопанско управление с френски език
- Курс: четвърти
- Обратна връзка:
Те, ако питаш мен.. от 5 години наближават 
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Аз не съм се класирал за държавни още...
За мен наближава само световното в Бразилия през 2014....
За мен наближава само световното в Бразилия през 2014....
- Плазмодий
- Легендарен флуудър
- Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"
Ама Ренетке, нещата не трябва да работят така...ако от единия се очаква да не изневерява това респективно и закономерно трябва да се очаква и от другияЕр Малка написа:Ама аз не приемам това като голяма драма. Ако пък наистина съжалява- съвсем. Няма да му отдам особено значение.Kristo написа:А как би приела на теб да ти изневерят?Ер Малка написа:Ми, аз не съм съгласна, но хората са различни и приемат по различен начин нещата.
Разбира се, че няма да съм в див възторг, че са ми изневерили, ще ми е гадно и сигурно ще се почувствам ужасно за момента, ще ме е страх, че търси нещо другаде и че мога да загубя човека до себе си и като цяло няма да ми е яко, но съм ok с това.
А за самата мен: ако знам, че с нещо ще нараня човека, в когото съм влюбена/ когото обичам, просто НЕ върша въпросното нещо и няма такава работа като "изкуших се", "обърках се", etc.
Сори за 15-те едитвания.
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
-
Angel_N
- Форумно зомби
- Специалност: Право
- Курс: четвърти
За мен е абсурдно дори задаването на такъв въпрос... Това е моето мнение.
Живот, събран в един миг, в една дума. Цветето на духа.
- fluffy cloud
- Легендарен флуудър
И аз си мислех същото. "За или против" що се отнася до изневяра звучи доста странно. Ако си "за", просто си намираш човек, готов за такава връзка и то няма и да е изневяра в този случай. А ако ти е кеф и си "за" някой да е влюбен в теб, а ти да му/й въртиш номера, е тогава просто нямам думи.
I wanna fall from the stars straight into your arms
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Точно това си мислех, докато четях в темата. Изневярата е кофти нещо, очевидно. Просто понякога се случва. Въпросът е какво става след това. А ако се разберете и двамата да орете и чужди градинки, не е баш връзка или поне не мисля, че за такава се говори в темата.Angel_N написа:За мен е абсурдно дори задаването на такъв въпрос... Това е моето мнение.
- Crippled Alice
- Легендарен флуудър
- Специалност: Италианска филология
- Курс: трети
Прощавайте бе, хора.