Въпрос относно информатичните специалности в СУ.

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

SvetoslavHlebarov
В началото бе словото

Въпрос относно информатичните специалности в СУ.

Мнение от SvetoslavHlebarov »

Здравейте и честита нова година на всички студенти и кандидат-студенти! Искам да следвам нещо свързано с информатиката и компютрите в СУ степен бакалавър (Информатика ,Компютърни науки , Софтуерно инженерство или Информационни системи) но съм завършил средното си образувание преди 7 години и съм позабравил математиката и искам да знам дали за тези 4 специалности мога да кандидадствам с изпит по информатика и дали мога да ги уча задочно. Бих искал да знам също дали и в другите български университети е така тоест за информатичните специалности дали може да се кандидадства с изпит по информатика и дали може да се учи задочно. Благодаря !
Illuminated
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Re: Въпрос относно информатичните специалности в СУ.

Мнение от Illuminated »

доколкото знам никоя от компютърните специалности във ФМИ не може да се учи задочно(по много обективни причини). Също така, за да влезеш в някоя от специалностите, освен с изпит по математика може да се влезе и с разни състезания -http://www.fmi.uni-sofia.bg/priem. Тук са описани състезанията, с които можеш да влезеш. Аз не бих те посъветвал обаче да влизаш с нещо различно от математика, понеже после ще ти стане много тегаво(МНОГО тегаво). Алтернативата е КСТ в техническия, където изпитът по математика е лесен и нивото не е толкова високо.
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”