[КСК 2013] Химия и Биология

Модератори: svetlio.varna, Pisobella, Boromir, sientelo

svetlio.varna
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: четвърти

[КСК 2013] Химия и Биология

Мнение от svetlio.varna »

ХИМИЯ и БИОЛОГИЯ 2013
| Прочетете правилата на раздел КСК |

Програма (конспект) за изпита по БИОЛОГИЯ за 2012 :arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... /biologiya
Програма (конспект) за изпита по ХИМИЯ за 2012 :arrow: http://www.uni-sofia.bg/index.php/bul/p ... iti/himiya
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
С оценката от изпита по ХИМИЯ можете да кандидатствате за следните специалности...
С оценката от изпита по БИОЛОГИЯ можете да кандидатствате за следните специалности...
С оценките от изпитите по ХИМИЯ и БИОЛОГИЯ можете да кандидатствате за специалност Медицина.
С оценката от държавните зрелостни изити по ХИМИЯ и БИОЛОГИЯ можете да кандидатствате за тези специалности...
Тук можете да направите справка за минималните балове на приетите през миналите КСК в дадена специалност...
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------
Теми, падали се на изпита по биология през минали години:

2012: предварителен: Белтъци - структура, функции и биосинтеза

2011: предварителен: Нуклеинови киселини

2010: предварителен: Реализиране на наследствената информация
редовен: Екосистеми. Същност, структура и продуктивност на екосистемите. Видове екосистеми. Кръговрат на веществата и поток на енергията в екосистемите

2009: предварителен: Клетъчна мембрана взаимодействие между клетака и околната среда
редовен: Обща характеристика на клетката. Устройство на прокариотната и еукариотната клетка

2008: Същност и биологично значение на клетъчното делене и клетъчен жизнен цикъл

2007: предварителен: Реализация на генетичната информация
редовен: Популации-състав,структура,численост,свойства

2006: Изменчивост и развитие на екосистемите

2005: Двумембранни органели

2004: Начини за реализация на генетичната информация
Често задавани КС въпроси от различно естество
Преди и по време на изпита - всичко за кандидатстването
[КСК 2010] Химия и Биология Горещо ви препоръчвам да прочетете тази тема, само 7 странички е, но ще си отговорите на 90% от въпросите си :)
Учебници: http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 28#p738928 (Специални благодарности на frigor) Учебниците са сканирани и могат да бъдат свалени безплатно от линковете под изображението на съответния учебник.

ВИЖ ОЩЕ:
:arrow: (КСК 2012 Химия и Биология) http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 71&t=20717
:arrow: (КСК 2012 Кандидати за Туризъм) http://forum.uni-sofia.bg/forum/viewtop ... 71&t=20798

Успех! :)
Facebook
Изображение
Аватар
HCL
В началото бе словото
Специалност: Фармацевт
Курс: друг

Re: [КСК 2013] Химия и Биология

Мнение от HCL »

Искам да попитам,кога са предварителните изпити тази година по Биология и Химия?
Аватар
sunny.v.b
Форумозавър Рекс
Специалност: Връзки с обществеността
Курс: първи

Мнение от sunny.v.b »

Още няма дати.
"..вечно и свето е само мъртвото,
живото живее в грях."

One more depending on a prayer
And we all look away
People pretending everywhere
It's just another day
Аватар
malcho_meri
В началото бе словото
Специалност: Южна, Източна и Югоизточна Азия

Мнение от malcho_meri »

Някъде из форумите прочетох, че предварителният изпит по Биотехнологии се състои от 2 части:
1. Разработване на една тема в/у материала от 9-ти и 10-ти клас (същите като темите за специалност Медицина)
2. Тест от около 30 въпроса включващ материала от 8-ми, 9-ти и 10-ти клас
Това вярно ли е? Защото в сайта не успях да намеря нищо конкретно.
"The world is a looking-glass, and gives back to every man the reflection of his own face.
Frown at it, and it will in turn look sourly upon you; laugh at it and with it,
and it is a jolly kind companion; and so let all young persons take their choice.”
~ William Makepeace Thackeray
Аватар
clinical_dead
Вазов
Специалност: Биология и химия
Курс: втори

Мнение от clinical_dead »

Да. Изпитът е стандартен за всички специалности в БиоФ :) 30-те въпроса не ти осигуряват 3-ка. Всичко зависи от темата :wink: Не е невъзможен изпит.
Изображение

Изображение
Аватар
malcho_meri
В началото бе словото
Специалност: Южна, Източна и Югоизточна Азия

Мнение от malcho_meri »

А колко време е самият изпит? Тестът и разработването на темата в един ден ли са или в различни?
"The world is a looking-glass, and gives back to every man the reflection of his own face.
Frown at it, and it will in turn look sourly upon you; laugh at it and with it,
and it is a jolly kind companion; and so let all young persons take their choice.”
~ William Makepeace Thackeray
Аватар
clinical_dead
Вазов

Изтегля се темата (в моя случай в същата стая - Бях в паника да не ме изберат да тегля, а сега давам всичко да бях изтеглила темата) Паднаха се Нуклеинови киселини (а имаше Екология - симбиоза, конкуренция... нещо в този род). Момичето, което тегли написа м/у 5 и 10 реда. Не виждах какъв е шрифта, но не беше повече от половин страница с едър шрифт. Моята гениалност също не стигна далеч (скъсаха ме, но това ми беше ясно още от септември). Аз се бях готвила на тестове и бях изчела учебниците. Знаех материала, но не и развит на теми. Не казвам, че са нужни уроци, но трябва да се научиш да пишеш теми, а не да отговаряш на въпроси. След един час донесоха и тестовете отговарящи на същата тема (по съответния вариант) Теста беше с 30 въпроса отворени и затворени. Мисля, че общата продължителност е 3 часа, а след края на първия можеш да напуснеш.
Изображение

Изображение
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

Откъде мога да намеря примерни тестове по биология,които се падат на КСК-то
Аватар
clinical_dead
Вазов

HCL те са лесни. Ако се готвиш сериозно за матура по биология няма да имаш проблем.
Изображение

Изображение
Аватар
HCL
В началото бе словото

Мнение от HCL »

clinical_dead написа:HCL те са лесни. Ако се готвиш сериозно за матура по биология няма да имаш проблем.
Така ли щото на мен ми се видя супер гаден миналата година,питам заради един приятел който иска да кандидаства
Аватар
clinical_dead
Вазов

Аз съм скъсана на кандидат-студентския. Не казвам че е лесно, но теста е слънце в сравнение с темата. :mrgreen:
Изображение

Изображение
Аватар
oddy
В началото бе словото

Мнение от oddy »

Та значи, чувам аз слухове, че тази година изпитът по химия ще е допълнен и с тема.... Някой има ли си на представа какви са изискванията за нея и въобще да ме просветли за подробностите по темата :)
panta rei
anetaivaylova
В началото бе словото
Курс: кандидат-студент

Мнение от anetaivaylova »

Искам да помоля някой да публикува примерни задачи по химия,защото разбрах,че са по-различни от тези в МУ :)
GoldenFool
В началото бе словото

Мнение от GoldenFool »

Някой може ли да ми каже доколко е желана специалността Биология? Дали конкуренцията ще е голяма? И на мен ми се струва, че ще е много по-лесно да кандидатствам с матура, решавах тези от миналите години и са доста елементарни. Има ли някаква уловка ? :D
Аватар
clinical_dead
Вазов

Специалност Биология според мен е малко перспективна, но е желана. Ако матурите ти се виждат лесни нямаш проблем да влезеш дори молекулярна биология. Тази година факултета толкова се е затъжил за нови студенти, че е изравнил балообразуването с матура и изпит, което е абсурдно. Ако имаш 4.5 на матурата ти гарантирам, че ще влезеш във факултета. :wink:

П.П. Уловка няма. Набор '91 ги бяха питали "Какво е пълното наименование на СПИН?" :lol:
Изображение

Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Кандидатстудентска кампания 2013-2014”