Btv и Bulsatcom се хванаха за гушите

Място за разпространение и коментар на различни новости за и в Софийския университет

Модератори: peterdi, Bagatur, e-comedia

Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Btv и Bulsatcom се хванаха за гушите

Мнение от MidwinterSun »

Нещо ми стана скучно, та рекох да се разходя по каналите. Вкъщи сме на Булсатком от известно време насам вече и трябва да отбележа, че генерално сме доволни от тях (особено в сравнение с Близу, от които не бих могла да съм по-щастлива, че се отървахме). Каква беше изненадата ми, когато прескачайки от канал на канал попаднах на сив фон с вървящ текст от бели букви по него: "уважаеми абонати, извиняваме се за причиненото неудобство...".

Оказва се, че телевизиите от групата на бтв са спрени - до една. Официалното становище на Булсатком, което достигна до мен, гласи, че двете дружества водят преговори за подписване на нов договор за следващата година, но нещо не могат да се погодят - бтв искали тройно по-голяма сума пари, което било недопустимо, щяло да доведе до увеличаване на месечната такса, пък основна политика на Булсатком било да не повишават цените на базовите пакети. Бтв били в неизпълнение на договора си, който важал до края на годината. Yadda-yadda.

Влизам аз в интернет и започвам да ровя за информация. Както можеше да се очаква, от Бтв също са излезли със становище - булсатком не си плащат, на всичкото отгоре декларират по-малък от действителният брой абонати. Дискриминирали ги, защото не искали да подпишат договор с тях, пък на други канали плащали многократно повече (ами, да - въпросните други канали в голямата си част предоставят съдържание с качество в пъти по-високо от турските сапунки на бтв). Yadda-yadda. О, да - от булсатком ги цензурирали - замразявали им на два пъти новинарската емисия. Това не съм го видяла с очите си и не мога да го коментирам, ако някой е станал очевидец, моля да сподели.

В крайна сметка бтв се фръцват и спират подаването на сигнала баш за празниците. От Булсатком компенсират абонатите с безплатен НВО. По моето скромно мнение, това си е направо свръх-компенсация. Във всеки един ден и час ще предпочета да гледам НВО пред бтв. Ходът от страна на телевизията е умен, разбира се - нека абонатите на булсатком да им ревнат на главите защо не могат да си гледат Гюрай, Лейля и каквито още турски имена съществуват в сапунките. Или още по-зле - дублиран на български Хари (нали по бтв щяха да го излъчват за коледа? Да не се бъркам?). И принципно е така, аз, от позицията на абонат, който предплаща пакета си канали, откъде накъде ще бъда лишавана от 10% от тях (те общия им брой е малко над 70, бтв каналите са 7)? Защото аз НВО-то си го плащам принципно. Така че безплатното НВО за други абонати не е никаква компенсация за мен. Така че така или иначе мисля и аз да кажа едно "мрън" по посока на доставчика си на телевизия, колкото да видя как ще постъпят. Не че ми е приоритет.

До момента хубава статия по въпроса е тази от сайта на Крос -> http://www.cross.bg/1341949 Представили са нещата подробно, с аргументи и на двете страни. Тук юристът в мен вече започва да се блъска срещу вътрешната страна на черепа ми от любопитство, предвкусвайки заплетен казус, но така или иначе спорът надали ще стигне до съд на първо място...
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Re: Btv и Bulsatcom се хванаха за гушите

Мнение от Kristo »

То и самото ХБО взе да пуска американски сапунки веке, не знам що изобщо си го плащате. Едно време имаше Антураж, Сем Сопрано и Сексът и градът... сега са некви бозави, по-добре да ви бяха дали спортен канал - примерно индийски, посветен на крикет-първенството им.

Инак казуса е ясен - всяка страна иска пари, въпросът е по-скоро ако не се спогодят, коя ще загуби повече. БТВ е национална и не ги бърка да загубят зрители, още повече че не са планирали разни мега-проекти за пролетта (няма певческо риалити, о НЕ!) - както и не са вложили тонове пари в тяхна продукция (Къде е маги? включва 2 проф. актьора и 20 души хванати от улицата) - тъй че може би за тях загубите ще са минимални - все пак ако държиш да им гледаш продукцията, те си имат сайтове. Най-много да загубиш, че не виждаш Биляна Гавазова по-често, но ти си момиче и сигурно не е такава загуба...
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
Мила
Легендарен флуудър
Обратна връзка:

Мнение от Мила »

Днес ТВ 7 ги отрязали и те в ефир...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

Само хора без работа могат да тръгнат да обсъждат подобни глупости. Да не говорим, че точно БТВ да я няма е повод за радост, а не за мъка. :lol:
Аватар
Kristo
Легендарен флуудър
Специалност: Експертология и Специалистика
Курс: първи
Обратна връзка:

Мнение от Kristo »

Коментар от линка:
Звяра ще властва над Тера още хиляди години
:mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Инак ще се зарадвам ако спрат и каналите на СКАТ, въпреки че е 100% техни продукции, умствения багаж на водещите рядко надминава този на заека ми. И в този ред на мисли - "ВЪРНЕТЕ НАЙ-СМЕШНИТЕ ЖИВОТНИ НА ПЛАНЕТАТА" - единствената качествена продукция по тв за последните 20-30г... ако не броим "Като лъвовете" (от където са тръгнали кариерите на Анн Джи и Мара Отварачката, амин)
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
Аватар
FloWersOfEviL
Легендарен флуудър
Специалност: Стопанско управление с френски език
Курс: четвърти
Обратна връзка:

Мнение от FloWersOfEviL »

Не съм пускала телевизор от олимпиадата август насам.. о.О

Вай.
Our best dreams are not dreamed alone, but together.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти
Специалност: Право

Мнение от Ангел »

http://e-vestnik.bg/14110/
Mи ьTV да ми го фофтят...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
PRIME_BBCODE_SPOILER_SHOW PRIME_BBCODE_SPOILER: Offspring
Running down a spiral
with the light of better men,
shouting: "PROGRESS IS SURVIVAL!",
take one last look and see me...
„Пий повече!“ „НЕ МИ Е ДОБРЕ.“ „Този ПЕТЪК няма да свърши!“
ФАРА!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

До февруари да са се разбрали. Искам да си гледам шампионска лига. ЗА останалите им убити предавания не ми дреме.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Ако имаш Интернет, имаш десетина места, където да ги гледаш...
Животът е твърде кратък, за да си позволяваш да го разхищаваш в неща, които не ти носят удоволствие.
Running down a spiral
ФАРА!!!
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Ти и повече има, ама какъвто и стрийм да пуснеш, винаги е поне малко насран. Повечето пъти е много насран.
Аватар
Ангел
Летящите Пръсти

Мнение от Ангел »

Поне можеш да си избереш такъв без никакъв коментар... Слушайки родните (особено на ьTV), усещам как ми пада IQ-то - налага ми се да си спирам звука, а това отнема от преживяването...
Running down a spiral
ФАРА!!!
assault
Танцуващия с клавиатури

Мнение от assault »

ники написа:Ти и повече има, ама какъвто и стрийм да пуснеш, винаги е поне малко насран. Повечето пъти е много насран.
Пускаш си руските стриймове и нямаш проблем. Наскоро бяха пуснали за 11мб. стрийм. :lol: :lol: :mrgreen:
Аватар
ники
Легендарен флуудър

Мнение от ники »

Да, руските наистина са ОК, но все пак руски. Ако няма да е български, то да е английски или поне немски. Мен не ме кефи да гледам без коментар, така съм свикнал. Ако е без коментар, все едно съм отишъл на стадиона, само че съм се разположил на няколко преки от игрището.
Аватар
Плазмодий
Легендарен флуудър
Специалност: Психология2010,ПА 2012,маг."Европ. проекти"

Мнение от Плазмодий »

Тотално ми е все тая, ама хората на средна възраст повсеместно ще страдат, което е лошо. А е лошо щот без отдушник като телевизията, човешкото съзнание ще потърси друг тип разтоварване на напрежението с доста по-активен характер. Но така или иначе смятам това за вдигане на предизборна пушилка :rr:
Патрона=>Цевта=>Спусъка=>Отвъд ?!?
Публикувай отговор

Обратно към “Новини”