Но аналогията е доста сходна. Имаше един езипод на Как се зпознах с майка виJamesmagno написа:Окей уточнявам: хората не са вази.
Бихте ли се борили за...
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
- Курс: първи
Re: Бихте ли се борили за...
Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Тва където Джуди Гриър гостуваше в епизода и излъчваха филма "Женещата се булка"?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Адрес в галерията на СУ: http://gallery.uni-sofia.bg/index.php?cat=10094
- Обратна връзка:
Когато хората говорят/пишат/правят-филми, те обикновено изхождат от по-пресните си спомени и преживявания. Ако една раздяла е прясна, естествено, би изглеждала окончателна. Само че противно на схващанията на много народ, хората СЕ променят. Същината им може и да се запазва, но поведението първо се променя, второ не е същината на човек, а и отношението към различни поведения у всеки се променя с времето, опита, връзките, приятелите, очевидно (и кофти) - и сериалите, които гледа.Libra написа:...
Когато говорим за хора, нищо не е сигурно.
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
По Коледа явно наистина стават чудеса. На мен, примерно, ми дойде мъничко акъл.
Любовта не е нещо, за което трябва да се бориш, дзвериш, блъскаш, драпаш, муфтиш, просиш и така нататък. Просто я получаваш.
Мисля, че след година и няколко месеца е крайно време да престана да си хвърлям всички усилия, емоции, време и нерви на вятъра.
За никого няма да се "боря" повече.
Ако трябва да се боря, то какво е това...
Любовта не е нещо, за което трябва да се бориш, дзвериш, блъскаш, драпаш, муфтиш, просиш и така нататък. Просто я получаваш.
Мисля, че след година и няколко месеца е крайно време да престана да си хвърлям всички усилия, емоции, време и нерви на вятъра.
За никого няма да се "боря" повече.
Ако трябва да се боря, то какво е това...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
Не е вярноJamesmagno написа:хората СЕ променят.
А аз май не съм отговарял по темата - моето мнение е, че не си струва борбата
The more you want, the easier you are to exploit
-
Ер Малка
- Вазов
- Специалност: Връзки с обществеността
- Курс: втори
Вярно е.The Stig написа:Не е вярноJamesmagno написа:хората СЕ променят.
А аз май не съм отговарял по темата - моето мнение е, че не си струва борбата
Но пък обикновено се променят към по-лошо...
"Quiero hacer contigo lo que la primavera hace con los cerezos."
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Или поне до другия пътЕр Малка написа:За никого няма да се "боря" повече.
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
О, Ер, аз имах една такава "врата", дето я затварях сто пъти все с такива думи. И все си казвах, че ето, край, това беше. До следващия път, когато видех въпросния човек: тогава същата тая врата се отваряше с трясък и ме шибваше в лицето.
Един ден я заключих, с идеята, че историята ще се повтори отново и... след време се оказа, че просто съм загубила ключа за нея. И ужасно се радвам, че е така, защото иначе нещата щяха да се повтарят до безкрай.
Мисълта ми е... бе, не се заричай. Може да си стигнала до момента с губенето на ключа, може и да не си. Аз точно тия твои думи от горния ти пост съм си ги приказвала и на глас дори, та белким си повярвам, 'ма не би. Докато един ден просто се случиха сами - не бързай. Една приятелка на баба ми имаше култов лаф: "От любов не се умира - от любов човек само се посира" (с или без извинение)
Един ден я заключих, с идеята, че историята ще се повтори отново и... след време се оказа, че просто съм загубила ключа за нея. И ужасно се радвам, че е така, защото иначе нещата щяха да се повтарят до безкрай.
Мисълта ми е... бе, не се заричай. Може да си стигнала до момента с губенето на ключа, може и да не си. Аз точно тия твои думи от горния ти пост съм си ги приказвала и на глас дори, та белким си повярвам, 'ма не би. Докато един ден просто се случиха сами - не бързай. Една приятелка на баба ми имаше култов лаф: "От любов не се умира - от любов човек само се посира" (с или без извинение)
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
Оф, ма Елицо.
Моята баба пък е казвала, че един път появи ли се лайно между двама души няма значение, кой го е изсрал, то си е там и мирише...
Моята баба пък е казвала, че един път появи ли се лайно между двама души няма значение, кой го е изсрал, то си е там и мирише...
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Обратна връзка:
Както се казва "С какъвто се събереш - с такъв ще се разделиш" - не е моя мисъл, пословица е!
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
- alter ego
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Някак си се сетих за една проникновена елегия за раздялата рано сутрин между човека и екскремента... Имало я било в онзи раздел
За това бих се напъвал/ борил 
Into the endless we ride... 
- Libra
- Гутенберг
- Специалност: Българска филология
хахаххахахах

Не съм това, което съм, но и другите не са това, което са.
Говоря за сериозна връзка, т.е. вече съм изчистила момента с несъответствията и възможните грешки. Ако една сериозна връзка се провали, това е защото единият от двамата не я иска всъщност. Пак ще го кажа, когато двама души се обичат, разбират и знаят какво искат, те ще са заедно форевър енд евър. Обратното просто няма смисъл. Това е, което се опитвам да кажа - при взаимност в отношенията, двойката получава точно любовната история, която търси. Няма как да е иначе.Jamesmagno написа:И ето, пак твърдиш, че всяка връзка е вечна! Случват се грешки, несъответствия и т.н. Хората се разделят. Тезата ти противоречи на реалността, макар че в много отношения съм съгласен...Monita написа:Няма как да съм в сериозна връзка с някой, с който не искам да бъда по принцип, с който не искам да си представям живота си.
Не смятам, че има как да не се получи между двама души - получава се точно това, което са искали или пък нагласата, с която са влезли в отношенията си.
Ако се хващаш с идиоти си има причина за това и тя определено не е, че искаш да си щастлива. Примерно.
Гаджето лъже, когато другият е истеричен и го притиска за всичко, гаджето изневерява, когато си ревнива и самомнителна, имаш ниско самочувствие и си обсебващ/а... Изобщо съм на мнение, че каквото и да става в една връзка, то е работа на двама души. И си е факт. Имам много приятели момчета, които са ги плюли в дадена връзка какви лайна били и т.н. И сега ги виждам с други момичета и те са държат страхотно с тях и са в супер свестни отношения. Като тяхна близка, ми свидетел съм, че са си същите идиоти
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
-
Jamesmagno
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
Т.е. твърдиш, че когато връзката е неуспешна, значи двамата партньори са искали и търсили неуспешна връзка и затова са я получили?Monita написа:за н-ти път - кой каквото търси - намира.
Или наричаш, всяка връзка, която не приключва с естествена смърт, "несериозна"?
КАК?!?!?!? Със сложни статистически изчисления и извънземна технология?!Monita написа:Говоря за сериозна връзка, т.е. вече съм изчистила момента с несъответствията и възможните грешки.
Т.е. всяка връзка, която не е вечна, е започнала като поне единият от партньорите е участвал против желанието си?Monita написа:Ако една сериозна връзка се провали, това е защото единият от двамата не я иска всъщност.
Открих проблема - живеем в две различни мултивселени.