Как си пазите Вашето момче/момиче?
Модератори: FloWersOfEviL, Мила, Търговецът на кристал
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Специалност: Експертология и Специалистика
- Курс: първи
- Обратна връзка:
Как си пазите Вашето момче/момиче?
Тъй като днеска малко окъснях с много неща за правене ... то и вчера де, чак сега пускам новата актуална форонна тема, която да генерира свежи лафове и мъдрост на талази...
А именно...
Как си браните вашето гадже/съпруг/мило/годеник/годеница и прочее от домогвания? Ако палава хлапачка иска да ви отмъкне вашето момче? Или пък млад чаровен младеж се опитва да отмъкне сваляната с мъка у къртовски труд приятелка?
Какви са вашите техники? Тактики? Хитри номерца за контрол или по-изчистена и ясна стратегия?
(съжалявам, че няма анкета, budjet cuts)
И не ми излизайте с "Тя/той моят/а е супер-вярна и никой не я интересува, няма как дори и да си помисли за друг/а". Доказани факти са, че
1/ в състояние на конкуренция, ако единия не прави нищо от сляпа вярва, че гаджето е лудо влюбено, а другия (отмъкващия) прави всичко по силите си - надделява този който е по-приспособим и се променя и действа активно - винаги срещу пасивния, който просто не прави нищо и чака да отмине времето.
2/ Както знаем от една друга моя тема - във една връзка са важни няколко основни неща (не ми се цитират, просто намерете темата) - които подлежат на промяна - доверието се губи, лицата погрозняват, сексът доскучава, гърдите висват и т.н. Демек нищо не е константа, което значи, че трябва поддръжка от ваша страна.
и
3/ Връзката подлежи на всекидневния тест "нима няма по-добър/а за мен?" - който всеки от нас прави постоянно и си представете, ако в живота ви се появи човек, който реално може да отправи предизвикателство и да промени отговора на този въпрос от "Не, мойто си е най-яко" на "Ама да, верно има!".
И какво получаваме? Засилена конкуренция, вашето любимо същество от човешки род и пол бива атакувано от конкурент, който реално има шанс, с течение на единици време (защо няма гръцка азбука у форома, да го обясня с формула?) започва да трупа все повече точки, и съответно да чака ваш лош ход за да ви измести, те са общо казано 2 варианта:
а/ сцена на ревност, усилване на вътрешновръзковия контрол и "панаири"
б/ пълна апатия, незаинтересованост от наличието на конкурент и пренебрегването на Закона на Кристо за Границите на Променливите величини в Любовта (който щях да обясня с гръцките букви)
Тогава, какво правим, деца мои и Фак?
А именно...
Как си браните вашето гадже/съпруг/мило/годеник/годеница и прочее от домогвания? Ако палава хлапачка иска да ви отмъкне вашето момче? Или пък млад чаровен младеж се опитва да отмъкне сваляната с мъка у къртовски труд приятелка?
Какви са вашите техники? Тактики? Хитри номерца за контрол или по-изчистена и ясна стратегия?
(съжалявам, че няма анкета, budjet cuts)
И не ми излизайте с "Тя/той моят/а е супер-вярна и никой не я интересува, няма как дори и да си помисли за друг/а". Доказани факти са, че
1/ в състояние на конкуренция, ако единия не прави нищо от сляпа вярва, че гаджето е лудо влюбено, а другия (отмъкващия) прави всичко по силите си - надделява този който е по-приспособим и се променя и действа активно - винаги срещу пасивния, който просто не прави нищо и чака да отмине времето.
2/ Както знаем от една друга моя тема - във една връзка са важни няколко основни неща (не ми се цитират, просто намерете темата) - които подлежат на промяна - доверието се губи, лицата погрозняват, сексът доскучава, гърдите висват и т.н. Демек нищо не е константа, което значи, че трябва поддръжка от ваша страна.
и
3/ Връзката подлежи на всекидневния тест "нима няма по-добър/а за мен?" - който всеки от нас прави постоянно и си представете, ако в живота ви се появи човек, който реално може да отправи предизвикателство и да промени отговора на този въпрос от "Не, мойто си е най-яко" на "Ама да, верно има!".
И какво получаваме? Засилена конкуренция, вашето любимо същество от човешки род и пол бива атакувано от конкурент, който реално има шанс, с течение на единици време (защо няма гръцка азбука у форома, да го обясня с формула?) започва да трупа все повече точки, и съответно да чака ваш лош ход за да ви измести, те са общо казано 2 варианта:
а/ сцена на ревност, усилване на вътрешновръзковия контрол и "панаири"
б/ пълна апатия, незаинтересованост от наличието на конкурент и пренебрегването на Закона на Кристо за Границите на Променливите величини в Любовта (който щях да обясня с гръцките букви)
Тогава, какво правим, деца мои и Фак?
Ooh, 1, 2, 3, 4 fire's in your eyes...
...and this chaos, it defies imagination!
Ooh, 5, 6, 7, 8 minus 9 lives -
you've arrived at panic station!
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Курс: пети
- Обратна връзка:
Re: Как си пазите Вашето момче/момиче?
Ама защо да трябва да го пазим ние, бре?
В условията на здрава връзка, в която и двамата души искат да бъдат заедно, не би следвало проблемът изобщо да възниква.
То ако ми се налага да го пазя, защото на него му е слаб ангелът, направо да му посочвам вратата и айде всеки по пътя си.
В условията на здрава връзка, в която и двамата души искат да бъдат заедно, не би следвало проблемът изобщо да възниква.
То ако ми се налага да го пазя, защото на него му е слаб ангелът, направо да му посочвам вратата и айде всеки по пътя си.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.

- ники
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право
Предвид мъжете, които я свалят, не само, че не я пазя, ами я и насърчавам
Леле, какви е имало... Ама тя не иска, и не иска. Мен пък никоя друга не ме ще, така че и тя няма много от какво да ме пази 
- dismisstorka
- Живее, за да пише
- Специалност: PR
Храня го с много праз 
П.П. Стига с тия борби и пазенки, за Бога, за човешки същества говорим все пак
П.П. Стига с тия борби и пазенки, за Бога, за човешки същества говорим все пак
Serendipity. Look for something, find something else, and realize that what you've found is more suited to your needs than what you thought you were looking for.
- Dr Dulcamara
- Постоянно присъствие
- Специалност: Физика
- Курс: завършил
Нека знае, как са другите, та да ме цени. 
Къде е анкетата? 
The more you want, the easier you are to exploit
- Търговецът на кристал
- Легендарен флуудър
Е, как да го пазя... Докато бях в България, беше лесно: с белезници за радиатора. Ама преди да тръгна се наложи да го откопчая (ъ? абе, тая дума и с "а", и с "е" ми изглежда еднакво безумно, когато е написана). Сега разчитам на съвестта му - да си се пази сам. Пък ако не се опази, не е свършил светът.
"Аз съм половинчата, незаключена, с една обувка, с половин сърце , аз съм лъч в безкрая, неизслушан диск... наивна много пъти, шарена, непослушна..."
В края на ноември
В края на ноември
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
ОткопчАн, закопчАн - значи е с А.
What she said.MidwinterSun написа:Ама защо да трябва да го пазим ние, бре?
you have to keep
breaking your heart
until it opens
breaking your heart
until it opens
Не съм му бодигард, той сам си се пази
. Ако е решил да ми шава така или иначе спасение няма, та драмите са излишни.
Обичайте се и не се тормозете излишно.
Обичайте се и не се тормозете излишно.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
- Kristo
- Легендарен флуудър
- Обратна връзка:
По-скоро имах предвид, как пазите другарчето не толкова да изневери, колкото да се раздели с Вас.
Не ми казвайте, че цял фором вярва в тезата, че нито една връзка никога не свършва по вина на трети човек. Щото дотук излиза, че всички вярват, че връзките им ще са вечни и нищо няма да се прецака в даден момент...
Но пък все още не сме чули какво ще ни каже Фак?
Не ми казвайте, че цял фором вярва в тезата, че нито една връзка никога не свършва по вина на трети човек. Щото дотук излиза, че всички вярват, че връзките им ще са вечни и нищо няма да се прецака в даден момент...
Но пък все още не сме чули какво ще ни каже Фак?
със манипулации и спекулации, заплахи и изнудване.
la douleur exquise
- MidwinterSun
- Легендарен флуудър
- Специалност: Право (р)
- Обратна връзка:
Т.е., имаш предвид как си поддържаме връзката? То това е... доста индивиуално, зависи от нуждите на всеки отделен човек. Не е въпрос до това да вярваш, че нищо няма да се прецака. По-скоро, мисля си, повечето тук досега сме успели да минем през неразумните тийнейджърски вклюбвания и глупости, където всъщност забъркваш големите каши, с което си прецакваш отношенията. На сегашния етап повечето хора са узрели, малко или много, достатъчно, за да са способни да НЕ разрушат самостоятелно връзките си. Надали някой поддържа илюзията, че познава идеално човека до себе си и че животът ще е вечно благосклонен - винаги могат да възникнат сериозни проблеми, в следствие на които да разбереш, че с партньора си в определени отношения имате коренно различни гледни точки и не можете да се помирите, и това си е... Но, все пак, за да съществува една връзка, участниците в нея трябва да имат някаква вяра, а и убеденост, че ще се борят с всички сили да преодолеят препятствията и да я запазят. Защото ако няма стремеж към това, значи отношенията имат срок на годност - което не е нещо изначално лошо, но аз лично предпочитам да не си губя времето със загубени каузи.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.

Как така как го пазя да не се раздели с мен? С нормално човешко отношение и избягване на прилагане на каквито и да било мистични методи, които биха го уплашили и биха го накарали да ме мисли за пълна психарка, обсебена от мисълта да не остане без него. Примерно.
боли; като
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си
да се откъснеш,
преродиш, пребориш
за себе си