Надомна работа чрез Интернет

Toзи радел предоставя възможност на вас и на фирми да публикуват информация за нуждите си. Бъдещата цел на този подфорум е да стане място за обратна връзка между бизнеса и образованието. Ако имате желание да помагате за развитието му и имате свежи идеи, моля свържете се с нас.

Модератор: fluffy cloud

Публикувай отговор
Аватар
ники
Легендарен флуудър
Специалност: Право
Курс: пети

Re: Надомна работа чрез Интернет

Мнение от ники »

Това е тема за работа, стаж и кариери. Кое точно от трите покрива гледането на реклами?
jenyna
В началото бе словото
Специалност: Технология на металите
Обратна връзка:

Мнение от jenyna »

ники написа:Да, то ей така става със собствения бизнес.
Иронията е излишна. Изобщо не е сложно. Ще дам пример. Всеки човек с образование има диплома. В дипломата са изредени поне 15 - 20 предмета с оценки. Това означава, че човека е компетентен по тези предмети. Към това може да се добавят и различни хоби интереси или ситуации в живота, които са направили човека компетентен по някои въпроси.

При това положение, такъв човек може да създаде блог по някоя от темите, по които е компетентен и започва да пише неща, които ще са интересни и на други потребители. Ако пише интересно и съдържателно, много скоро сайта му ще бъде индексиран от търсачките и трафика ще се увеличи. Тогава сайта се монетизира, да речем с рекламната програма на Гугъл, и всеки месец започва да носи доход, при това в евро, на предприемача.

Ето това е собствен бизнес, без да е нужен никакъв капитал и без кой знае какви мениджърски умения. Друг е въпроса какво пречи на един такъв човек да прояви предприемчивост. Но не мисля че горе описаната схема е трудна, неясна или хумористична. Напротив, съвсем реална е за повечето студенти. Та те постоянно това правят - учат, пишат теми, харчат парите на родителите си. А по описания начин ще могат да си осигурят известен независим доход.

Дано да е достатъчно ясно.
Brilqnti
В началото бе словото
Специалност: ВО - ФЖМК
Курс: завършил
Обратна връзка:

Мнение от Brilqnti »

jenyna написа:
Иронията е излишна. Изобщо не е сложно. Ще дам пример. Всеки човек с образование има диплома. В дипломата са изредени поне 15 - 20 предмета с оценки. Това означава, че човека е компетентен по тези предмети. Към това може да се добавят и различни хоби интереси или ситуации в живота, които са направили човека компетентен по някои въпроси.

При това положение, такъв човек може да създаде блог по някоя от темите, по които е компетентен и започва да пише неща, които ще са интересни и на други потребители. Ако пише интересно и съдържателно, много скоро сайта му ще бъде индексиран от търсачките и трафика ще се увеличи. Тогава сайта се монетизира, да речем с рекламната програма на Гугъл, и всеки месец започва да носи доход, при това в евро, на предприемача.

Ето това е собствен бизнес, без да е нужен никакъв капитал и без кой знае какви мениджърски умения. Друг е въпроса какво пречи на един такъв човек да прояви предприемчивост. Но не мисля че горе описаната схема е трудна, неясна или хумористична. Напротив, съвсем реална е за повечето студенти. Та те постоянно това правят - учат, пишат теми, харчат парите на родителите си. А по описания начин ще могат да си осигурят известен независим доход.

Дано да е достатъчно ясно.
от това мнение става яно, че изобщо не си наясно как се пише блог, а още по-малко как се монетаризира той... :-D
иронията е излишна наистина, но още по-излишно е даването на акъл така 'по принцип' и от обща култура. ;-)
jenyna
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от jenyna »

Brilqnti написа:
jenyna написа:
.... Иронията е излишна. .
от това мнение става яно, че изобщо не си наясно как се пише блог, а още по-малко как се монетаризира той... :-D
иронията е излишна наистина, но още по-излишно е даването на акъл така 'по принцип' и от обща култура. ;-)
Не се познаваме. Затова нека да не започваме с излишна, необоснована и неоснователна нападателност. Всъщност, знам как се правят блогове и форуми в интернет, правя го от години и в момента водя много такива. По-горе посочих само един от начините за монетизиране. Но има и други. Като например да се съдават и водят (администрират) фирмени форуми и блогове. Но това може да се прави след като човек е показал, че може да води поне един блог или форум.
Brilqnti
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Brilqnti »

jenyna написа:
Brilqnti написа:
jenyna написа:
.... Иронията е излишна. .
Не се познаваме. Затова нека да не започваме с излишна, необоснована и неоснователна нападателност. Всъщност, знам как се правят блогове и форуми в интернет, правя го от години и в момента водя много такива. По-горе посочих само един от начините за монетизиране. Но има и други. Като например да се съдават и водят (администрират) фирмени форуми и блогове. Но това може да се прави след като човек е показал, че може да води поне един блог или форум.
дори и това, което казваш, да е вярно, изказването "Изобщо не е сложно." е в ужасен разрез с действителността.

за да списваш блог, трябват МНОГО неща:
1) да можеш да пишеш
2) да имаш време и желание да пишеш редводно
3) да имаше време и желание да се образоваш в сферата на СЕО поне малко от малко - как да си форматираш блог псотовете, как да ги оптимизираш за търсачки, къде да слагаш ключовата дума, за която оптимзиираш, и т.н.
4) дори първите 3 да са налице, трябва да имаш време и желание да развиваш блога си и да network-ваш с други блогъри, с аудиторията си, и т.н.
5) трябва да имаш време и желание да се образоваш малко в сферата на социалните медии, защото един блог трудно може да успее без тях, без значение колко е велико съдържанието му
6) трябва да имаш време и желание да развиваш връзки (и не, нямам рпедвид линк билдинг, а връзки с читателите си и партньорства с хора и биензеси, които биха ти помогнали да си развиеш и в последствие монетизираш блога)

и това е само част от нещата, които ТРЯБВА да направиш и които ми дойдоха наум без изобщо да се замисля.

Недей да подвеждаш неориентираните все още студентчета, че е много лесно да се направи и монетаризира блог. много е лесно да вдигнеш блога - да, но то това не е и една стотна от работата, кяото трябва да свършиш, ако искаш да печелиш приличен пасивен доход от него.

Не съм искала да съм нападетлна - извинявам се, ако така е прозвучало; но пък позитивната критика към мнението ти е доста основателна.

Фактът, че казваш "знам как се правят блогове и форуми в интернет," не означава, че знаеш как да го правиш добре, или пък че си вадиш хляба с развитието и популяризирането и монетаризирането им (да не говорим, че да поддържаш блог и да поддържаш форум няма нищо общо?!). Без да го приемаш лично, мнението ти си е доста повърхностно и по никакъв начин не загатва дори, че знаеш за какво говориш - по-скоро е, както вече казах, даване на съвет "по принцип" и от обща култура... и може да подведе доста хора, които не са си направили труда да проучат предварително.
Аватар
slighter
Гутенберг

Мнение от slighter »

хахаха :lol: :lol: :lol:
начи, ако може да ми намерите някоя работа, дето не се изисква "да имаш време и желание..."
аз веднага съм там :P :mrgreen:
한류
Brilqnti
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Brilqnti »

slighter написа:хахаха :lol: :lol: :lol:
начи, ако може да ми намерите някоя работа, дето не се изисква "да имаш време и желание..."
аз веднага съм там :P :mrgreen:
ти пък това ли извлече като есенция от цялата ми "тирада"?! :lol:

фокусът е върху това, че ти трябват много умения от много разнообразни и различни по естество сфери... не е като да седнеш да напишеш един текст, или да напишеш един код, или да нарисуваш нещо, или да цъкаш из нета в търсене на инфо, и т.н.

Това, което исках да подчертая, е, че НЕ е толкова лесно колкото потребителят преди мен се опита да го представи.
Пък който каквото иска да прави в ркайна сметка - аз реших само да споделя опит :D
jenyna
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от jenyna »

Добре, нека да доразвием темата, защото тя действително може да е много полезна именно за студентите. Но преди това, нека да не пренебрегваме "студентчетата", защото на тях целодневно това им е работата - да четата, да пишат, да правят проекти, да развиват теми, тези, мнения и т.н. Освен това, тези неща повечето от тях са ги правили и 12 години в училището преди университета.

Абсолютно съм съгласен с твоите 6 точки и нито дума не съм казал обратното на тях. Без професионализъм човек и семки пред стадиона няма да може да продава. Даже прословутото "цъкане" по реклами да е и то има два начина да се прави - аматьорски (потребителски) и професионално. Всъщност, воденето на собствен блог е въпрос на осъзнат избор.

Преди изобщо човек да води блог, трябва да се замисли за темата. По принцип всеки има много специалности в дипломите си, има хобита, има частни интереси и всички те могат да бъдат добра и мотивираща тема за блог. Ако едно нещо ти е хоби, защо да не ти е интересно да пишеш, да контактуваш със съмишленици и т.н. - шесте точки по-горе.

Но за да бъде воденето на блог и собствен бизнес в същото време, трябва да спазим принципа "Продай, преди да купиш." Т.е. Има теми и теми. Има теми, които събират по 100 - 200 търсения месечно, но има и такива, които събират по 2 - 3 милиона търсения месечно. Ако правим блог за 100 търсения месечно (респективно, толкова посещения месечно), това изобщо не си заслужава да си мислим, че ще изкараме доход от него.

То е същото като ЦСКА да играе пред 100 фена или пред 50000. Затова първата стъпка, преди да си направим блог, е да си направим един дълъг списък с нашите си способности, интереси и хобита. След това правим маркетингово проучване в интернет, за да установим по коя от всичките наши компетенции търсенето в интернет е най-голямо. И установяваме, например, че по тема 1 имаме 250 търсения средно месечно, по тема 2 - 3000, а по тема 9 - 150000.

Тогава още веднъж, много внимателно преценяваме дали тема 9 е наше сериозно призвание, или сме я включили в списъка си просто ей-така. Но ако това е наше сериозно призвание и сме готови да се развиваме и изявяваме в него, тогава задачата е решена - правим блог по "тема 9" и започваме.

Не спазването на принципа "Продай, преди да купиш." е типична грешка на 96% от хората по света и поради това някои работят и са доволни по на 200 - 300 лв на месец, а други не се задоволяват и с по 2 - 3 милиона долара на месец.

Е, мисля, че това е по-конкретно и позитивно.
Brilqnti
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от Brilqnti »

така вече съм съгласна - но нали виждаш, че последният ти коментар е в кофликт с това, което първоначално ме жегна и накара да коментирам - ти каза, че не е никак сложно - а реално изобщо не е проста работа да развиеш и монетаризираш блог и това личи и от последния ти коментар ;-)
jenyna
В началото бе словото
Обратна връзка:

Мнение от jenyna »

Нито една работа не е проста иначе нямаше да се изисква 12 - 15 години учене. Ако това не си го повтаряме постоянно, останалото е просто - просто работата трябва да се работи, по възможност - професионално. Аматьорската работа е срам за майстора.
freejoy
В началото бе словото
Специалност: маркетинг

Мнение от freejoy »

Възможност за надомна работа за колегите, които знаят езици, е prevodite.bg. Там се публикуват оферти за онлайн преводи и може да се работи от вкъщи като надомна работа.
Публикувай отговор

Обратно към “Работа, стаж и кариера”