Стипендии зимен семестър- защо ?

Тук може да задавате помежду си въпросите, които са актуални в процеса на вашето следване в Софийския университет

Модератор: sientelo

s.simov
В началото бе словото
Специалност: молекулярна биология
Курс: първи

Стипендии зимен семестър- защо ?

Мнение от s.simov »

Не съм сигурен дали темата е за тук,та се извинявам ако не е.
Излезе класирането за стипендии но наред с бакалаврите фигурират и магистри. Аз съм студент 2ри курс молекулярна биология, но никой от моите колеги не хваща стипендия, понеже в списъка фигурират и 12 магистъра, вписани като "молекулярна биология 2ри курс". Въпроса ми е защо са на едно 2те степени, това не изглежда никак честно - малко квоти за цели 8 курса. Мисля си, че миналият семестър такова нещо нямаше - тогава и първокурсниците участвахме в класирането, и си мисля, че нямаше никакви магистри тогава заедно с нас.
Аватар
Thunder_st
В началото бе словото
Специалност: Химия
Курс: трети

Re: Стипендии зимен семестър- защо ?

Мнение от Thunder_st »

Един въпрос. Къде ги видя осем курса в тая специалност? Или просто не знаеш, че магистратурата е 3 (понякога 4 семестъра), ergo съставена от 2 курса. Отговор на въпроса ти: Винаги в класирането за държавни стипендии бакалаври и магистри са наедно, при европейските е друго-там ни делят.
A wise man - half pariah, half messiah...
Химия, III курс
s.simov
В началото бе словото
Специалност: молекулярна биология
Курс: първи

Мнение от s.simov »

е ок де 6-8 все тая, пак не са малко... пак е супер нечестно да сложат токова малко квоти за толкова хора от 2 степени .. но пък за сметка на това 333 човека от право хващат... това е много тъпо , 30 срещу 300...
Аватар
MidwinterSun
Легендарен флуудър
Специалност: Право (р)
Курс: пети
Обратна връзка:

Мнение от MidwinterSun »

Човек, правистите са общо към 3000 души... :lol: Квотният принцип трябва да се уповава на някаква процентна основа все пак.
Целта на Истинската котка е да си живее живота мирно и тихо, с възможно най-малка намеса от страна на човешките същества.
Всъщност почти като при истинските хора.
Изображение
Публикувай отговор

Обратно към “Административни въпроси”