Темата всъщност е мега-сериозна и за да го докажа ще обърна внимание на следните факти:
- в патриархалните, че и матриархалните бг семейства, сексът е тема табу и малко родители отделят време да образоват децата си, сякаш това никога няма да им се случи - но децата порасват, стават на по 12-13 и сексът почва. Което също не е шега-работа
- в училищата тва "сексуално" образование се изчерпва с "как се слага кондом" и "какво ще стане, ако не сложиш". Което се сещате не е достатъчно, особено имайки предвид, че децата или не правят секс изобщо, или ако правят, вече си ги знаят тия неща. Да не говорим, дали изобщо подобно образование има някакъв ефект.
- все по-ранната възраст на започване на полов живот, съчетан с горните две води до редица проблеми - тийн бременност, болести, покваряване на младежта (това е точен цитат от "Наръчник на младия родител-гений", книга която ми подариха, напълно на място, като изключим, че мразя лапета) - всичко това допринася за хаос, липсата на реакция у обществото като цяло - всеки божи ден някъде из страната малолетна прави аборт - не се шегувам, такава е статистиката. За изоставени деца, дори и не искам да си помислям. А по-нелепа гледка от млади майки на по 14-15год, не се сещам да има.
И да се върнем на форома - въпросът този път е - как получихте сексуалното си образование. И нямам предвид това за кондома или "откъде идват бебетата". Бил съм на олимпиади по биология (тогава харесвах момиче от биоложката паралелка... слава богу, че не беше от класа по информатика, сега щях да съм у фми... ) - всеки знае базисните неща, ако внимава.
Вие сте!